Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Turniej Rycerski Jana z Go¶ciañczyc
> Inne > Kalendarium 2012
Maciej Dmowski
Witam.

Muzeum Ziemi Miñskiej oraz Bractwo Rycerskie Ziemi Miñskiej zapraszaj± na:

II Turniej Rycerski w Miñsku Mazowieckim

Turniej Rycerski Jana z Go¶ciañczyc

Turniej odbêdzie siê w pierwszy weekend lipca: 30 czerwca - 1 lipca. (tu¿ po pó³fina³ach Euro2012, a przed fina³em)

Miejsce: teren taki jak w zesz³ym roku - ciekawy teren przy PKP - Muzeum 7 Pu³ku U³anów Lubelskich Oddzia³ Muzeum Ziemi Miñskiej w Miñsku Mazowieckim - ul. G. Sosnkowskiego 4 wraz z parkingiem PKP.
Tym razem z zamontowanymi rurami odp³ywowymi - nie utoniemy w tym roku. smile.gif
Datowanie turnieju: XIV - XV w. (wymagany spójny strój)

Planowane jest przeprowadzenie konkurencji:
- Turniej Bojowy
- Turniej £uczniczy
- Turniej dru¿ynowy (w zale¿no¶ci od ilo¶ci zg³oszonych walcz±cych)
- Bitwa
- Turniej Fire dance
- Turniej Bardów
- Biegi rycerskie

Wieczorem po sobotnich zmaganiach planowana jest biesiada.

Zapewniamy ogrodzony obóz (wraz z drewnem i s³om±), wy¿ywienie, sanitariaty (tak¿e z ciep³± wod±), parking oraz przede wszystkim dobr± zabawê.
Regulaminy uka¿± siê niebawem.
Mo¿liwo¶æ przyjazdu ju¿ w pi±tek 29 czerwca.
Odno¶nie nagród - w ka¿dej konkurencji (oprócz bitwy oczywi¶cie) bêd± nagrody warto¶ciowe - tak jak w zesz³ym roku - srebrne podkowy oraz inne rekwizyty.
Mamy nadziejê, ¿e w tym roku pogoda dopisze i bêdziemy siê ¶wietnie bawili.

Zg³oszenia proszê przesy³aæ mailowo. Proszê o zamieszczenie w nich informacji na temat ilo¶ci osób, namiotów, specjalizacji itd.
W temacie maila proszê dopisaæ tag: [TURNIEJ]

Kontakt:
Maciej Dmowski
e-mail: m.dmowski@o2.pl
tel: 697 98 96 15

ps. tak to wygl±da³o w zesz³ym roku - link do tematu: I Turniej Rycerski w Miñsku Mazowieckim

edit.
Tegoroczny plakat. Miniatura oraz wiêkszy okaz.

http://img826.imageshack.us/img826/1259/tu...skimiskmaz2.jpg
Lady Draconia
Brzmi ciekawie:) Zg³oszenie na dniach.

Pozdrawiam.
Grzegorz z Torunia
Jakie konkurencje bêd± w turnieju bojowym?
Maciej Dmowski
CYTAT(Lady Draconia @ 15:57 08.05.2012) *
Brzmi ciekawie:) Zg³oszenie na dniach.

Pozdrawiam.

My równie¿ cieszymy siê. smile.gif

CYTAT(Grzegorz z Torunia @ 07:25 09.05.2012) *
Jakie konkurencje bêd± w turnieju bojowym?

Punktówka, 1.5min, miecz+tarcza b±d¼ pó³torak - nie rozdzielamy oraz nie przewidujemy walk na miecz+puklerz.
W zale¿no¶ci od ilo¶ci zg³oszonych walcz±cych bêdzie to drabinka turniejowa b±d¼ walki grupowe+pó³fina³y/fina³y. Czyli podobnie jak w zesz³ym roku.
Niebawem regulaminy zostan± zamieszczone.
Maciej Dmowski
Czasami pojawiaj± siê pytania o mo¿liwo¶æ przyjazdu.
Otó¿ s± jeszcze miejsca wiêc ¶mia³o mo¿na siê zg³aszaæ.
Ciesze siê, ¿e s± chêtni przyjechaæ w tym roku do Miñska.
Zapraszamy bardzo serdecznie. smile.gif
Maciej Dmowski
Do pierwszego posta doda³em tegoroczny plakat.
A oto zapowiedzi i regulaminy:
Turniej Bojowy
Turniej £uczniczy
Bieg Rycerski
Bieg Dam

Je¿eli jeszcze kto¶ chcia³by przyjechaæ - zapraszamy.
Proszê o kontakt bo czasu zosta³o bardzo ma³o.
MUMIN
ogromna pro¿ba do kogo¶ ¿yczliwego
chcia³bym wzi±æ udzia³ w tyrnieju ³uczniczym i mi³loo by mi by³o gdyby kto¶ chcia³ mi wypo¿yczyæ jaki kolwiek strój historyczny na me¿czyzne 180 wzrostu
oczywi¶cie zap³acê i dam olbrzymi rabat na drewniany ³uk bo jestem wytwórc±
tak czy siak wystawie swoje ³uki w sobotê

prosze o pomoæ i z góry dziêkujê
kontakt do mnie to 502024859
mieszkam niedaleko miñska to mo¿na mnie znale¶æ
pracujê na sosnkowskiego to i spodkaæ siê mogê
zale¿y mi
Lady Draconia
I ju¿ po turnieju ... Szkoda ¿e trzeba by³o ju¿ wracaæ, bardzo chêtnie zosta³abym w Miñsku jeszcze przynajmniej tydzieñ smile.gif Cudowna atmosfera, mo¿liwa tylko na kameralnych imprezach, wspaniali ludzie, z których wiêkszo¶æ znam z innych spotkañ. Naprawdê to niesamowite uczucie - przyjechaæ o 1 w nocy, podej¶æ do ogniska i zobaczyæ przy nim same znane twarze:) Dziêkujemy za pomoc przy nocnym rozbijaniu namiotu^^
Wielkie podziêkowania dla Maæka za zorganizowanie tego wszystkiego, dla dziewczyn z kuchni które uracza³y nas takimi specja³ami:)
Nie zapomnê pogawêdek trwaj±cych do czwartej nad ranem, nocnego wypadu do fontanny, rycerskiego twistera, dzisiejszego sp³awiania za pomoc± wê¿yka ogrodowego oraz mokrego przytulania smile.gif Swoj± drog± - Z£O¦LIWCY!!! Jak mogli¶cie przytulaæ cz³owieka, który ju¿ wysech³?! Ale i tak dziêkujê, przy dzisiejszym skwarze bardzo mi to och³odzenie pomog³o smile.gif Nawet Jezusowo-Odrinowe polewanie w newralgiczne miejsca... devil.gif
Gratulacje dla zwyciezców bojówki, ³uczniczego, biegu rycerskiego itd. Gratulujê równie¿ Rados³awowi z naszej grupy wygrania w Biegu Dam... smile.gif Bêdzie mia³ o czym wnukom opowiadaæ...
Komu jeszcze by tu podziêkowaæ... Wszystkim osobom oraz grupom, które bra³u dzia³ we pokazie tañca z ogniem. Kochani, stworzyli¶cie naprawdê magiczn± atmosferê. By³am zahipnotyzaowana od pierwszej do ostatniej sekundy wystêpu:)
Du¿o tych wra¿eñ ogólnie, gdybym chcia³a tak wszystko opisaæ... Zreszt±, pewnych rzeczy s³owami opisaæ siê nie da...
Powiem tak: je¶li za rok impreza siê powtórzy, pierwsza wy¶lê swoje zg³oszenie smile.gif Bawi³am siê wy¶mienicie smile.gif

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczyska! :*

Draconia

Fotorelacja oczywi¶cie jest:

https://picasaweb.google.com/11797239927897...LXDmoz52e7OpgE#
Edwina
Nawet nie wiem kiedy min±³ weekend.... Impreza kameralna i wprost idealna na rozpoczêcie wakacji.

Ze strony Wêgrowiaków Przeogromne podziêkowania dla organizatorów, a zw³aszcza dla ¯mudzina, który po¶wiêci³ swój czas i odwióz³ nas do domu. Dziewczyny z kuchni spisa³y siê na medal, a jedzenie by³o pyszne, zw³aszcza kasza podczas biesiady ( mniam).
Równie¿ DZIÊKI dla Oli i Jezusa, za odebranie nas z przystanku, Asi, Tomali i Kubusiowi za naprawienie humorów. O Romanie i Venie nie wspomnê :p

ocena - 10/10

A teraz fotki :
https://picasaweb.google.com/wampirzak/Minsk2012

PS1 - Nastêpnym razem zap³aæcie mniej szamanowi- w tym roku trochê za bardzo siê postara³ ;)
PS2 - Ostatnie zdjêcie pokazuje jaka pogoda powita³a nas w naszym rodzinnym mie¶cie
Maciej Dmowski
Chcia³bym wszystkim podziêkowaæ, za wspóln± imprezê. smile.gif
Za mi³e s³owa, które s³ysza³em wiele razy na turnieju oraz po nim, a tak¿e wszelk± pomoc, któr± otrzyma³em.
Cieszê siê, ¿e uda³o nam siê zorganizowaæ kolejny turniej, na którym wszyscy dobrze siê bawili.
Wiem, ¿e by³o wiele niedoci±gniêæ, których zapewne wiêkszo¶æ nawet nie dostrzeg³a. Postaramy siê, aby za rok by³o jeszcze lepiej, a szaman... jeszcze nie wiem co z nim zrobimy. ;)
Serdeczne podziêkowanie tak¿e dla Radka Postka, który zorganizowa³ zbiórkê pieniêdzy na chorego Daniela.

A oto filmik z turnieju, trailer: film

Dodatkowo - je¿eli kto¶ zostawi³ co¶ u nas to proszê o informacjê. Zebrali¶my przede wszystkim parê dodatkowych kompletów naczyñ.

Serdecznie zapraszamy ju¿ w dniu dzisiejszym na przysz³oroczn± edycjê Turnieju Rycerskiego w Miñsku Mazowieckim. smile.gif

Pozdrawiam i do zobaczenia!

ps. zdjêcia, info itp. tak¿e tutaj: Facebook'owe wydarzenie
Aramil
Wrzuci³em trochê zdjêæ - ZDJÊCIA
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.