witam.
chcia³bym zamówiæ w sklepie przeszywanice i pikowane nogi d³ugie ale mam pewien problem a dok³adniej pikowane nogi d³ugie sk³adaj± siê z:
- pierwsza warstwa lniana
- warstwa wzmacniaj±ca bawe³niana
- kilka warstw amortyzuj±cych z w³ókniny (konkretna ilo¶æ warstw w³ókniny wpisana w opisie poszczególnych produktów)
- podszewka lniana
+
W³ókninê mo¿na zast±piæ grub± tkanin± we³nian± lub bawe³nian± (w wersji "standard" ta opcja jest za dop³at±, w standardzie "wysoki" ta modyfikacja jest wliczona w cenê) +30 z³. Jest równie¿ mo¿liwo¶c zmiany wype³nienia na filc we³niany (+80 z³) to samo dotyczy przeszywanicy.
teraz moje pytanie brzmi ile warstw amortyzuj±cych jest waszym zdaniem odpowiednia w pikowanych nogach a ile w przeszywanicy(przeszywanica oraz pikowane nogi przeznaczone s± na turnieje i treningi), oraz drugie pytanie czy zastêpowaæ w³ókninê grub± tkanin± we³nian± lub bawe³niana oraz czy zmieniæ wype³nienie na filc we³niany? zale¿y mi na dobrej amortyzacji ciosów ale nie kosztem mobilno¶ci. klatkê poza przeszywanica bêdzie chroniæ tylko kolczuga natomiast resztê czê¶ci cia³a zbroja.
linki do przeszywanicy i pikowanych nóg.
+
+
z góry dziêkuje za pomoc i pozdrawiam.
Adam