Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rekonstrukcje grodów wczesno¶redniowiecznych+archeologia eksperymentalna
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Krasnawa
Witam!

Jako ¿e bardzo ma³o orientujê siê w temacie, z odtwórstwem wcze¶niej równie¿ nie mia³am do czynienia tak wybitnie du¿o, ¿eby orientowaæ siê w spo³eczno¶ci rekonstruktoreskiej z ³atwo¶ci±, a internet jako ¼ród³o wiedzy mnie zawiód³,
proszê o pomoc tutaj.

Prosi³abym o informacjê na temat rezerwatów archeologicznych (rekonstrukcji grodów wczesno¶redniowiecznych) [skanseny[, gdzie dzia³a³yby jakie¶ stowarzyszenia zajmuj±ce siê - ARCHEOLOGI¡ EKSPERYMENTALN¡. (zale¿y mi na informacji o grupach, które powa¿nie podchodz± do swojej dzia³alno¶ci), i które wspó³pracowa³yby mo¿e z jakimi¶ jednostkami naukowymi (muzeum? grupa archeologów zawodowych? nie wiem)
By³abym wdziêczna za jakie¶ adresy stron etc.

Dobrze by by³o, aby owe miejsca/grupy znajdowa³y siê MO¯LIWIE jak najbli¿ej £odzi, aczkolwiek wiem, ¿e to ma³o prawdopodobna opcja.

Z góry dziêkujê,
k³aniam siê,
Krasnawa.
liarman
Witam Krasnawa
Znam 2 miejsca ale nie s± bardzo blisko £odzi. Pierwszy to Muzeum Archeologiczny w Suwa³akach który organizuje "Festyn kultury Jacwiecki Szwajcaria" zwi±zany w warsztatem archeologicznym. Nie wiem czy to jest archeologia eksperymentalna bo my grali¶my tam koncert; to by³ w lipcu a informacja znajdziesz na strony muzeum.
Drugi to bêdziemy graæ w sierpniu, to jest w Grybowie blisko Wrze¶nia, organizuj± te¿ taka impreza: Towarzystwo Przyjació³ Grodu w Grzybowie.
pozdrawiam
Susana
duet Liarman
Krasnawa

Dziêkujê Susana.
Och, Suwa³ki odpadaj± ca³kowicie - musia³abym je¼dziæ przez pó³ Polski, a na takie po¶wiêcenie chyba jednak mnie nie bêdzie staæ, no i czasu równie¿ brak . smile.gif
Grzybowo pod Wrze¶ni± jest chyba niedaleko Poznania, hmm, no w ostateczno¶ci, je¿eliby siê nic innego nie znalaz³o, spróbujê tam podzia³aæ, dziêkujê smile.gif
Nie jeste¶ Susano z Polski,prawda?
Je¶li tak - to podziwiam znajomo¶æ polskiego. (ale to ju¿ taki offtopic)

Pozdrawiam i dziêkujê,
Krasnawa
Jaros³aw
¯mijowiska. Muzeum Nadwi¶lañskie w Kazimierzu - Pawe³ Lis.
Rekonstrukcja i warsztaty.
Zawodowi archeolodzy, wspó³praca z instytucjami naukowymi itd.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.