Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Wroc³aw] - ¿or¿eta jedwabna
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Peter von Opperau
mo¿e kto¶ z Wroc³awia lub okolic wie, gdzie mo¿na znale¼æ ¿or¿etê jedwabn± w kolorach czerwonym i ¿ó³tym/z³otym? w hurtowniach na ul. Robotniczej i na Ksiêcia Witolda nie ma.... icon_sad.gif
pomo¿e kto¶?
Anonymous
Na robotniczej ko³o dworca swiebodzkiego znajduje sie hurtownia tkanin. Wisi wielki baner reklamowy o obnizkach 50 40 30 procent. Jest duzy wybor wiec moze znajdziesz to czego szukasz.pozdrawiam
Netka
Na Dubois jest sklep z jedwabiami, chyba widzia³am tam tez ¿orzetê.
Zobacz tez na Krakowskiej 100 "w ba³aganiku" czyli nie tam gdzie maja sklep rodzice Natalii tylko obok. Jest tam wiele rzeczy tylko ³atwo sie przestraszyc miejsca shocked.gif .
Peter von Opperau
dziêki piêkne, jutro sprawdzê bigsmile2.gif

Natalii?? jedna Natalka u nas jest smile.gif czy my sie przypadkiem nie znamy? je¶li tak to daj znaæ na priv, ja nie mogê cos do Ciebie napisaæ smile.gif
pozdrawiam smile.gif
Bogumi³
Witam!
Jak zwykle zbyt pó¼no wzi±³em siê za strój cool.gif
Za tydzieñ Opole, a ja po wielu mrrocznych w±tkach wprost wstydze siê wyst±piæ w starej koszuli smile.gif
Czas up³ywa, dzi¶ na darmo zwiedzi³em ca³e Ksi±¿e i nic.
1. Szukam we Wroc³awiu lnu, we³ny b±d¼ nieuchwytnych dzi¶ konopii; wszystko to najlepiej w ciemno-czerwonym kolorze.
Oprócz tego "na gwa³t" ass.gif potrzebuje porz±dnej i szybkiej krawcowej. Macie jakie¶ kontakty?
Gdzie kupujecie materia³y? Kto je Wam szyje?
Jutro wybiorê siê w okolicê dworca ¦wiebodzickiego, mam nadzieje ¿e znajdê wspomniany w innym temacie sklep.
2. Jakie materia³y oprócz lnu, we³ny a tak¿e konopii spotykane by³y na terenach polski we wczesnym ¶redniowieczu (X wiek) ? Co nosi³y khe, khe... icon_cool.gif ksi±¿et± king.gif , wojowie wy¿szych sfer?
BTW: Od kiedy znany jest flausz? Zapewne od po³owy XV, ale nie zaszkodzi wiedzieæ smile.gif
Dziêkuje za wszelkie odpowiedzi!
Vlasta
Hej! Du¿y wybór lnu jest w sklepie, na ulicy bodaj¿e Ko³³±taja (miêdzy Galeri± Dominikañsk± a dworcem) - tam sklepów jest kilka, ale w jednym len jest poni¿ej 20 z³.
Pozdrawiam!
Vlasta
Netka
Ja polecam takie adresy jak Krakowska 100 (dwa sklepy w jednej bramie), wspomnian± Robotnicz± i moze jeszcze Ks. Witolda.

A co do flauszu to napisalam co wiem w temacie... http://www.freha.pl/index.php?showtopic=70&start=45 smile.gif
Liadain
Dok³adnie tak jak mówi Vlasta, na Ko³³±taja w sklepie najbli¿szym Galerii jest bardzo du¿y wybór lnów, rozmaite kolory po 18 z³ m - ja dzi¶ kupi³am sobie ¶liczny zielony, czerwony te¿ by³. Z kolei na Zieliñskiego pod nasypem kolejowym s± bardzo tanie we³ny - ostatnio widzia³am nawet za 10 z³ - maj± wyprzedarz.
Pozdrowienia
Liadain
Bogumi³
Dziêkuje wszystkim!
Zlokalizowa³em dzi¶ sklepy na Ko³³±taja. Niestety czynne s± tylko do 18:00 szczerba.gif Zajêcia na uniwerku mam jutro znów do pó¼na wiêc najprawdopodobniej sklepy odwiedzê w pi±tek, w drodzê na PKP.
Netka - bardzo dziêkuje za wiadomo¶æ. Dziêkuje za krawieck± ofertê z której byæ mo¿e skorzystam tongue.gif.
Zapytam jeszcze: w temacie http://www.freha.pl/index.php?showtopic=70&start=45 pisa³a¶ o filcu.
Z tego co wiem to filc nie jest tym samym co flausz, ale w materia³ach jestem naprawdê do¶æ zielony happy.gif.
Mo¿ecie napisaæ mi, czy nie trafiê na jak±¶ stronkê z mrocznymi fotkami (a takich ostatnio od liku bum.gif)
je¶li moja wczesna koszula bêdzie z flauszu?
Netka
Tak masz racje, zle cie zrozumialam z tym flauszem. Ale mimo to nie wiem czy koszulka z flauszu bedzie wygodna. Flausz jest grub± weln± - czy nie bêdzie ci za gor±co?
Krzysztof £obos
Zajrzyj na Allegro i poszukaj lobosk
Jestem z Wroc³awia okolice Armi Krajowej
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.