Witam, szukam osób zainteresowanych utworzeniem grupy konnej zajmuj±cej siê rekonstrukcj± historyczn± w po³±czeniu z koñmi. Dysponujê baz± terenow± i konn±, jak równie¿ teori± i praktyk± szkoleniow± z je¼dziectwa. G³ównym celem jest nauka strzelania z ³uku na koniu oraz inne umiejêtno¶ci bojowo-konne. Mieszkam ko³o Wo³czyna - Kluczborka w woj. opolskim.
A jaki okres wybra³e¶ do rekonstrukcji, o której piszesz? I jakie terytorium?
Napisz, to bêdzie Ci ³atwiej zebraæ ludzi....
Je¶li mogê zasugerowaæ Kad, zerknij tutaj:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=23186Moim zdaniem ¶wietny projekt z potencja³em w interesuj±cym Ciê kierunku
fajny pomys³. na warsztaty za warszawê mi za daleko, mo¿e popracujemy na miejscu. kontakt przez priva
Altan Ordê znam i nawi±za³em z nimi kontakt. Jako ³ucznik konny si³± rzeczy kierujê siê na Wschód, bo w ¶redniowiecznej Europie nie znajdujê formacji ³uczników konnych i XIII wieczny okres koczowników mongolskich jest mi najbli¿szy. Lecz Altan jest rozrzucona mocno a ja szukam ludzi w okolicy, z którymi móg³bym trenowaæ raz, dwa razy w tygodniu, lub chocia¿ w miesi±cu. Z Ordy najbli¿ej jest Atakan i mo¿e kiedy¶ mnie odwiedzi i zaczniemy je¼dziæ. Bartek, je¶li tylko masz ochotê i chêci to mo¿emy siê dogadywaæ. Mo¿na robiæ treningi np. raz w miesi±cu zjazdowe na weekend, noclegi mogê za³atwiæ.
Z tego co siê orientuje Kad z Ordy s± jeszcze ludzie z Krakowa. To chyba te¿ niedaleko(na pewno jeden poci±g :D).
Dziêki za podpowied¼, bêdê siê kontaktowa³. Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.