Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: "Rasowanie £uku"
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
szaszun
Pytanie do doswiadczonych. Moja refleksyjna 60 ma dosyæ du¿y zapas materia³u na koñcach ramion, nad zamocowaniem ciêciwy. Czy mogê siê pokusiæ o spi³owanie choæby cze¶ci materia³u. Nie wygl±da na to aby ten cal nad wciêciem pracowa³, do tego ma kszta³t kwadratu. W mojej chiñskiej 50 koñcówki ramion s± delikatnie zaokraglonym ostrym trójk±tem. Mia³bym parê deko mniej na ramionach.
Chaos666
Witaj!

Co Ci to da, bo nie uwierzê ¿e doda zauwa¿alnie prêdko¶ci pocz±tkowej bigsmile2.gif Je¿eli kto¶ zrobi³ ten ³uk, to zapewne mia³ wiedzê na temat jego konstrukcji i nie bez kozery da³ tam nadmiar materia³u. Ja odradzam.

Pozdro
Chaos
braciszek Boullii
Wrzuæ fotki, to u³atw odpowied¼.
szaszun
Obrazek koñcówki, z o³owkiem dla skali. Dziêkujê bardzo za odpowiedzi i rady.
Chaos666
Hejka!

W sumie mo¿esz pilnikiem wyobliæ ta koñcówke ;) tylko sie nie wczuj za bardzo, hehe

Pzdro
Chaos
A.Fran
Lepiej zostawiæ jak jest ni¿ pó¼niej ¿a³owaæ.
Grzyp
Jak wyobli to mo¿e siê skoñczyæ na tym, ¿e dostanie u³amanym kawa³kiem ramienia w g³owê.
Chaos666
Hej!

CYTAT(Grzyp @ 17:29 29.03.2012) *
Jak wyobli to mo¿e siê skoñczyæ na tym, ¿e dostanie u³amanym kawa³kiem ramienia w g³owê.

No, ale wyoblonym bum.gif

Feel the difference smile.gif

Pozdro
Chaos
Adsumus
and feel the kick!

XD
szaszun
Do uzupe³nienia dokumentacji. Koñcówki obu i oba w ca³ej krasie. Mniejszy to Chiñczyk w wê¿owej skórze a ten do pilnikowania to nie bardzo wiem, gdy¿ sprzedaj±cy nie mia³ pojêcia, jako i¿ prezent to by³. ¯adnej sygnatury, naci±gu ani nic. Z odpowiedzi Waszmo¶ciów wnioskujê i¿ zostawiê jak jest, a sobie sprawiê jakiego¶ 120 funtowego potwora za rok albo dwa jak urosnê.
szaszun
Moje pociechy
gregory
CYTAT(szaszun @ 20:29 29.03.2012) *
Z odpowiedzi Waszmo¶ciów wnioskujê i¿ zostawiê jak jest, a sobie sprawiê jakiego¶ 120 funtowego potwora za rok albo dwa jak urosnê.

Tja... No to musisz "Waszmo¶æ" naprawdê baaaaardzo du¿o je¶æ...

A koñcówki faktycznie lepiej zostaw w spokoju.
Wygl±daj± co prawda na pancerne i na podstawie fotek teoretycznie mo¿na by co¶ przy nich pokombinowaæ, ale diabli wiedz±, jak ten ³uk pracuje. Do takich przeróbek trzeba mieæ du¿e do¶wiadczenie.
Je¿eli tak zale¿y Ci na szybko¶ci, to za³ó¿ sobie ciêciwê z ff - te koñcówki powinny to wytrzymaæ.
Przy okazji sugerujê Ci za³o¿enie tzw. b±belka na ciêciwie, który naprawdê w znacznym stopniu wp³ynie na Twoj± powtarzalno¶æ strza³u.

Pzdr,
G.
szaszun
Dziêkujê serdecznie, skorzystam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.