Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: literatura rosyjskojeczna
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Robert £aziñski
Czy kto¶ z Szanownych Frehowiczów nie wie przypadkiem w jaki sposób mo¿na sprowadziæ rosyjskie (w³a¶ciwie to jeszcze radzieckie :-)) publikacje w dowolnej postaci, tzn. np kserówki z biblioteki. Poszukuje kliku pozycji, których niestety nie ma w warszawskich bibliotekach i nie mam pojêcia jak do nich dotrzeæ. Pomocy...
Ugne
Spróbujê pomóc (jestem Rosjank± i mieszkam w Rosji) smile.gif
Kadlin
Móg³by¶ te¿ udaæ sie na najbli¿szy uniwerek, na katedre Rusycystyki lub Slawistyki i popytaæ, w takich miejscach naprawde maj± fajne cacka. Warto te¿ popytaæ w¶ród wyk³adowców bo wielu z nich najciekawsze pere³ki mo¿e mieæ w domowych bibloteczkach. Ostatecznie: studenci tych kierunków maja stypendia zagraniczne i mog± co¶ przywie¶æ jak siê ich ³adnie poprosi.
Pozdrawiam
Robert £aziñski
Dziêki za podpowied¼. Widzisz z mojego do¶wiadczenia wynika ¿e poszukiwanie literatury archeologicznej w takich miejscach mija siê z celem. Mój brat jest slawist±, je¼dzi na ró¿ne konferencje w tym gronie, i jak go kiedys spyta³em o tego typu pozycje to tylko zrobi³ duuu¿e oczy.
Kadlin
Bo tak najdok³adniej to raczej trzebaby pogadaæ w wyk³adowcami-pasjonatami, bo to oni maja faaaaajne prywatne biblioteczki. W czasach studenckich, mia³am w domu kilka pozycji dotycz±cych wierzeñ dawnych s³owian, które po¿yczy³a mi moja promotorka,... tych pozycji nie by³o w zbiorach uniwersyteckich bigsmile2.gif
Ale znalezienie wyk³adowcy-pasjonata i jeszcze uzyskanie od niego materia³ów mo¿e graniczyæ z cudem icon_sad.gif
Zycze powodzenia
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.