Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Kalisz 27-29 lipca 2012
> Inne > Kalendarium 2012
Jaktor
Impreza dla cz³onków projektu Polska dzielnicowa 1196- 1235. szczegó³y wkrótce na forum.
http://forum.grod.org/index.php
Pozdrawiam
Jaktor
Witam!
Impreza datowana 1196-1235. Fabularyzowana.

"Rok 1212 ...przeto Pan ³askawy doceniwszy me s³u¿by nagrodzi³ mnie lennem upragnionym, pod Kaliszem. Ziemia tam dobra, ale okolica niebezpieczna, pe³no ho³oty rozmaitej z pogranicznych borów siê w³óczy, a i miejscowi panowie, czêsto bardziej wilkom podobni. Przeto aby okazaæ sw± wolê nad okolic±, za przyzwoleniem ksi±¿êcym na dwudziesty ósmy dzieñ lipca og³aszam jarmark i wszelkich chêtnych do osady zapraszam. Dodatkowo aby moc zbrojn± w okolicy okazaæ, mój Ksi±¿ê zgodzi³ siê aby na terenie Zawodzia mog³o siê zebraæ, to rycerstwo i zbrojni z dzielnic Królestwa, którzy zechc± wspomóc ksiêcia krakowskiego w jego zmaganiach ze schizmatykami. Bóg jeden wie czy nie trzeba bêdzie jakiego mniej lub bardziej zbrojnego sposobu na wyznaczenie, kto owemu hufcowi ma przewodziæ i kto ma siê w nim znale¼æ. Tedy moi drodzy, kto towar chce sprzedaæ, kto moc swego orê¿a porównaæ lub inne go wiatry pod Kalisz przygnaj±- zapraszam na dni 27- 29 lipca...”

Bêdziemy siê staraæ aby gród by³ jak najkrócej otwarty dla zwiedzaj±cych w te dni. 
Stawiamy na klimat dobrej zabawy i wysoki poziom historyczno¶ci. 
Drewno, s³oma lub siano i woda zapewnione. 
S± sanitariaty, bie¿±ca woda, ewentualny dostêp do pr±du. Nie ma pryszniców
Wnêtrza namiotów s± Waszym królestwem, wa¿ne aby z nich nie wystawa³y jakie¶ dziwaczne elementy.
Stawiamy na jad³o i trunki historyczne i w historycznej oprawie.
Namioty mile widziane, miejsca do ich rozstawienia jest sporo. 
Na teren grodu mo¿na bêdzie do g.17.00 w pi±tek wjechaæ samochodem, ale pó¼niej trzeba go odstawiæ na pobliski parking. 
Po godzinie 17.00 w pi±tek poruszamy siê tylko w strojach historycznych.
Liczymy na zainteresowanie rzemie¶lników i kupców zwi±zanych z projektem- koniec koñcem ma to byæ jarmark.
Zg³oszenia proszê na bractwokaliskie@op.pl

Zapraszamy równie¿ osoby spoza projektu Polska Dzielnicowa 1196-1235, które mia³yby ochotê w przysz³osci do Nas do³±czyæ.

Liczba osób:
Niewiastay:
Ciê¿kozbrojni:
Zbrojni:
Niewalcz±cy:
Rzemie¶lnik/ Kupiec:
Liczba namiotów:
Poczet/ dowódca:
Ksiêstwo/ ziemia:
Przyjedziemy najprawdopodobniej o godzinie:
Zdjêcia cywilne/bojowe (tylko osoby spoza projektu)

Pozdrawiam Jaktor.
Indar
Ja równie¿ zapraszam na Kalisz. Przypominam ¿e jest to impreza równie¿ dla osób spoza projektu - mamy nadziejê ¿e zobaczycie jak siê bawimy i w³±czycie siê do nas.
Jaktor
Szkoda.
W sobotê przez parê godzin zawodzie jest i tak otwarte dla odwiedzaj±cych, po prostu nie nag³a¶niamy ¿e co¶ siê dzieje licz±c na normalnie, leniwy ruch turystyczny na grodzisku.
Marek Hilgendorf
Dajemy wtedy pokaz na drugim koñcu WLKP. Chcia³em przy okazji obgadaæ kilka "naszych spraw", ale co siê odwlecze....
Bawcie siê dobrze i czekam na zdjêcia.
Jaktor
Graficznie....
Indar
cyk cyk cyk... czas ucieka.
Przypominam o mailu zg³oszeniowym podanym przez Jaktora.
Nie ma siê nad czym zastanawiaæ, tam trzeba byæ!
Jaros³aw
Do kiedy ostatecznie nale¿y siê zadeklarowaæ ? Badzo chcieliby¶my przyjechaæ w kilka osób z grodu.
Lady Draconia
Przeklejone z forum Polski Dzielnicowej:

Dziêkujê za to, ¿e mog³am byæ na tak mi³ym spotkaniu;)
Przede wszystkim podziêkowania dla zacnych organizatorów - panów Jaktora i Boles³awa - hojna go¶cina, mi³a, kameralna atmosfera i w ogóle wszystko, czego do szczê¶cia mo¿na potrzebowaæ.
Dla ca³ego pocztu Pana Krzysztofa za mi³e przyjêcie - dziêki Wam od razu poczu³am siê jakbym by³a z Wami od wieków smile.gif Jak w rodzinie:)
Oczywi¶cie dla naszego Pana, za godne przyjêcie oraz ³askawe traktowanie.
Dla Pana Tomka, za mi³e rozmowy o ¿yciu smile.gif
Dla Anuszki - równie¿ za to samo smile.gif Mam nadziejê ¿e jeszcze niejedne takie rozmowy przed nami:)
Dla Piotra za po¿yczenie kubka (pilnowa³am jak oka w g³owie!), za anga¿ do filmu, i w ogóle, za wszystko smile.gif
Dla ca³ej ekipy sobotnio - nocnej za opowie¶ci przy których le¿a³am na glebie ze ¶miechu, no i za niesamowite wra¿enia... :P
Dla wszystkich innych których nie wymieni³am, a z którymi równie¿ tak dobrze mi siê rozmawia³o:)
Czekam ju¿ na nastêpn± imprezê w Kaliszu, zrobiê wszystko by przyjechaæsmile.gif

Fotorelacja:

https://picasaweb.google.com/10140043799271...CNLywcnysrGaRQ#
Indar
Podczas imprezy w Kaliszu krêcony by³ mini film - taki trailer. Efekty nied³ugo w sieci.
Dziêkujemy Panom Boles³awowi i Jaktorowi za go¶cinê i przelany pot smile.gif
Anuszka
gar¶æ zdjêæ z imprezy https://picasaweb.google.com/10140043799271...iszFotoAnuszka#
Marek Hilgendorf
A macie filmiki z walki i manewrów (o ile te ostatnie siê odby³y)?
Indar
Oj, tylko foty.
Qvintvs Rvfivs Dexter
Dziêkujê wszystkim za ¶wietn± imprezê. Za upa³ i osy te¿ dziêkujê ;)

Dziewczyny jak zawsze mozna na was liczyæ w sprawie zdjêæ - ¶wietna robota!
Jaktor
Z wielkim podziêkowaniem dla wszystkich uczestników, re¿ysera i ekipy- filmik który zosta³ nagrany w trakcie kaliskiej imprezy:

https://www.youtube.com/watch?v=-oaEc4Uo2xs
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.