Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Miêdzybractwowe Manewry Majowe 25-27.05.2012
> Inne > Kalendarium 2012
belgi
Po raz kolejny mamy zaszczyt zaprosiæ was na cyklicznie ju¿ organizowan± imprezê pod nazw± Miêdzybractwowych Manewrów Majowych.
Ostatnie kilka edycji wysz³o na tyle pozytywnie aby¶my mogli podj±æ siê zorganizowania kolejnej, mam nadziejê, ¿e z jeszcze lepszym rezultatem.
Impreza odbêdzie siê w dniach 25-27.05.2012 w Grudzi±dzu w miejscu dobrze znanym uczestnikom ostatniej edycji. Dla niewtajemniczonych - jest to polana po¶rodku lasu odizolowana od okolicznej cywilizacji. Idealnie wspó³gra to z za³o¿eniami imprezy: bêdzie to fabularyzowana impreza dla stricte rekonstruktorskich celów.

Ramowy rozk³ad na MMM (godziny oczywi¶cie s± orientacyjne)

Pi±tek
- Zjazd i ogólne swawole.
- Przywitanie go¶ci i nakre¶lenie planu imprezy.

Sobota
09:00 ¦niadanie
11:00 Musztra lekkozbrojna.
12:00 Rozpoczêcie gry terenowej.
14:00 Przerwa na posi³ek.
15:00 Turniej bojowy lekkozbrojnych.
16:00 turniej ³uczniczy
17:00 Musztra lekkozbrojna.
18:00 Zawody zapa¶nicze.
19:00 Biesiada.
21:00 Turniej na pie¶ñ ¶redniowieczn±.

Niedziela
- Odpoczynek i po¿egnanie go¶ci.

Sk³adka na ¿ywno¶æ wynosi w tym roku 20 z³. Bêdzie ona egzekwowana od ka¿dej osoby, która ma zamiar pojawiæ siê na imprezie.
Sk³adki powinny zostaæ wp³acone na konto:

Stowarzyszenie Bractwo Rycerskie Komturii Grudzi±dzkiej
ul. Hubala 1/56
86-300 Grudzi±dz
89249000050000450039977908
Alior Bank
Tytu³em: MMM 2012

Posi³ki bêd± organizowane po³owicznie: jedna wspólna biesiada przygotowywana wspólnymi si³ami. Resztê po¿ywienia bêdziemy wydawali w formie pó³produktów do samodzielnego przygotowania. W koñcu obozujemy na ca³ego! Dlatego wa¿ne, aby w miarê mo¿liwo¶ci przywie¼æ ze sob± sprzêt do przygotowywania posi³ków typu kocio³ki, patelnie i inne potrzebne sprzêty do ogarniêcia kuchni.

Co do wymagañ dotycz±cych pojedynczych uczestników jak i grup to wzglêdem roku poprzedniego nic siê nie zmieni³o. Ka¿dy uczestnik imprezy zobowi±zany jest do posiadania historycznego stroju oraz uzbrojenia datowanego na lata 1360 - 1420 przygotowanego wed³ug dzisiejszych standardów odtwórstwa.

Zastrzegamy od razu: ilo¶æ miejsc ograniczona. Decydowaæ bêdzie kolejno¶æ zg³oszeñ. Wzorem lat ubieg³ych zostanie równie¿ przeprowadzona weryfikacja chêtnych, w tym celu prosimy wysy³aæ maile ze swoimi zdjêciami w stroju oraz w rynsztunku na adres komturiagrudziadz@gmail.com w temacie wpisuj±c „MMM 2012 – zg³oszenie”.

A dla zainteresowanych zamieszczam poni¿ej linki ze zdjêciami z poprzedniej edycji. Enjoy!

https://picasaweb.google.com/109954616100329293821/MMMY#
https://plus.google.com/photos/109815464213...4753?banner=pwa

Pozdrawiam.

Micha³ "Belgi" Nowakowski
MagicWojtek
WPADAM WPADAM WPADAM!!
Chaos666
Witam!

Kurde, zachcia³o mi siê... bigsmile2.gif

Pzdr
Chaos
Józef
CYTAT(belgi @ 18:35 23.02.2012) *
.. Ka¿dy uczestnik imprezy zobowi±zany jest do posiadania historycznego stroju oraz uzbrojenia ..

Znaczy to , ¿e nie przewidujecie uczestnictwa kobiet/dziewcz±t/dzieci ?
pozdrawiam
Herr Elvisso
Przewidujemy, wrêcz zapraszamy. Przyjmujemy równie¿ zwrócenie uwagi na ma³y b³±d stylistyczny pomimo nawet tego, ¿e by³o ono w do¶æ czepialskiej formie.

Pozdrawiam.
Krucek
Ja i reszta KJB napewno bierzemy udzia³. do kiedy zg³oszenia?
Herr Elvisso
Ostateczny termin zg³oszeñ ustalamy na 13 maja. Chyba, ¿e wcze¶niej wyczerpany zostanie limit miejsc.
Purvis
"Soldiers three" zg³asza siê w pe³nym sk³adzie. 2/3 sk³adu jeszcze nie wie, ale te¿ bêdzie smile.gif
Józef
CYTAT(Herr Elvisso @ 20:50 23.02.2012) *
Przewidujemy, wrêcz zapraszamy. Przyjmujemy równie¿ zwrócenie uwagi na ma³y b³±d stylistyczny pomimo nawet tego, ¿e by³o ono w do¶æ czepialskiej formie.
Pozdrawiam.

Mo¿e moja uwaga rzeczywi¶cie tak zabrzmia³a.
Nie mia³em jednak zamiaru , by by³a tak odebrana.
Przepraszam smile.gif
Impreza ma bardzo fajny charakter .
pozdrawiam smile.gif
Mike
Szit, fak. Czy termin jest ju¿ na maxa sztywny, czy jest jaka¶ inna ewentualno¶æ ? :/ Wychodzi nam wtedy "prawdopodobna" impreza w Szubinie na ruinach. Je¿eli termin pozostaje niezmienny to pogadam z orgami ze ¯nina czy oni bêd± mogli co¶ zmieniæ :P. Edycja w 2011 wysz³a bombowo! Nie chcia³bym przegapiæ tej imprezy smile.gif. Pozdrawiam!
Lutobor ze Swarska
Bêde!

Nawiasem, ten turniej bojowy lekkozbrojnych w programie - to w konwencji zbiorczej (np. pi±tki) czy 1vs1?
Smerda
Hej Mike. To ty siê jeszcze zastanawiasz gdzie jechaæ??? bigsmile2.gif Z tego co wiem, termin zostaje ten sam co w pierwszym po¶cie. Pozdrówka
Silviage
i ja postaram siê byæ smile.gif
Herr Elvisso
Turniej bojowy lekkozbrojnych zale¿y przede wszystkim od ilosci osób które siê stawi±.
Je¶li bêdzie odpowiednia ilo¶c osób to nawet i 10vs10 wchodzi w grê :]

oddzieln± konkurencj± wzorem lat poprzednich na bank bêdzie 1vs1.

pozdrawiam.
Adrian £uczak
Chêtnie pojadê smile.gif
belgi
Niestety, ale z przykro¶ci± muszê stwierdziæ ¿e termin pozostaje bez zmian. Postaraj siê Mike to za³atwiæ najlepiej jak siê da smile.gif
gothic
Tylko potwierdzê s³owa Selera- bedzie nas trzech smile.gif Poczat siê zg³asza na zawody zapa¶nicze, powiedzia³ ,¿e je zdominuje smile.gif a Mike pisze g³upoty bo jeszcze na trze¼wo my¶la³ smile.gif
Purvis
CYTAT
bedzie nas trzech

O fajnie, w takim razie turniej ¶piewaczy te¿ jest nasz. Mo¿e nie grzeszymy jako¶ci±, ale g³o¶no¶ci± na pewno.
bruna77
Mam nadziejê, ¿e mnie i Kubie nic nie pokrzy¿uje planów i zdo³amy przybyæ :D. W koñcu wilki, kleszcze i redliny nie zdarzaj± siê co dzieñ ;)
AdamsZnin
Nosz kutwa, fajna impreza w czasie sesji, ale zobaczê co siê da zrobiæ smile.gif
Marten
Zarezerwujcie miejsce dla mojego klanu rodzinnego.
Ju¿ nie mogê siê doczekaæ blinkie.gif -cholerna zima anger.gif
Herr Elvisso
Jako ¿e termin imprezy zbli¿a siê nieub³aganie dajemy jeszcze do informacji, ze posiadamy kilka wolnych miejsc. Nie jest ich wiele ale byæ mo¿e znajdzie siê kto¶ zainteresowany przybyciem.

Pozdrowienia.
Gadget3h
Bractwo Rycerskie Ziemi Kujawskiej zg³asza siê na imprezê (mail wys³any) smile.gif
belgi
Wszystkich, którzy jeszcze nie potwierdzili swojego przybycia proszê zrobiæ to jak najszybciej. A chêtnych, którzy jeszcze nie wyrazili chêci uczestnictwa proszê o podes³anie zg³oszenia, zobaczymy, mo¿e jakie¶ miejsce siê znajdzie.
Pozdrawiam
Szymon Piotr
Hej!
Dziêki za fajn± imprezê, za rok wpadamy na d³u¿ej, bo siê z Wami ¶wietnie obozuje smile.gif

Fotki Jakby kto¶ chcia³:
https://picasaweb.google.com/Verbena81/MMM2...CNHW75CW_LL57AE

Pozdrawiam
Purvis
Dziêki za wspania³e przyjêcie i wy¶mienity wikt - znaki rozpoznawcze Waszej ekipy. Zabawa by³a przednia, za rok - wzorem Szymona Piotra - postaramy siê przyjechaæ wcze¶niej.

Redone
Dziêkujemy bardzo wszystkim za przybycie! Kilka zdjêæ z mojego aparatu:
https://plus.google.com/photos/111890190487...=CO-7tbLioYqTZA
Bart
Dziêkujê za mi³a go¶cinê. Muszê przyznaæ, ¿e jestem pod ogromnym wra¿eniem. Impreza naprawdê fajna. Szczególne podziêkowania dla wszystkich, którzy trudzili siê prz kuchni. Dawno nie by³em tak dobrze karmiony jak tu. Chwa³a Wam za to spotkanie!
Malina
Dziêki wielkie!

Impreza przemi³a, jedzonko pyszne, pogoda piêkna i organizacja na medal smile.gif

Wiêcej takich!
Herr Elvisso
No to teraz w imieniu organizatorów chcia³bym wszystkim bardzo serdecznie podziêkowaæ za przybycie i wspóln± zabawê. Jeste¶my te¿ do g³êbi, wzd³u¿ i wszerz wzruszeni (:P) waszymi s³owami uznania. To naprawdê fajne, ¿e wysi³ek w³o¿ony w organizacjê imprezy zostaje doceniony. Tyle ode mnie. Pozdrowienia i do zobaczenia wkrótce!
Marten
I ja do³±czam siê do ohów i ahów bo jest za co. Wszystko by³o na medal. Polecam wszystkim niezdecydowanym do tej pory przysz³e wydania tej imprezy. Je¶li wypali termin wrze¶niowy to ju¿ zaklepujê miejsce pod namiot.
Pozdrawiam.
Purvis
Ha! Czyli jednak wrzesieñ te¿ jest brany pod uwagê?
Prosze mnie dopisaæ do listy chêtnych, dziêkujê.
Lutobor ze Swarska
A to jest planowana powtórka we wrze¶niu? Raczej siê piszê, ale nie wiem jak bêdê sta³ z czasem. Oby siê zgra³o.
Kapitalna impreza. Dziêki wszystkim za wspólne linksowanie, podchody w lesie i kapitalne ¿arcie. Oby by³o co najmniej tak dobrze za rok.
kublika
To w lesie po drodze na Rudnik? Bo las wszêdzie taki sam, a ja w G-dzi±dzu by³am ostatnio 15 lat temu...
zdjêcia super, ¿e te¿ nie wiedzia³am o takiej fajnej imprezie... :{
Smerda
CYTAT(kublika @ 10:03 29.05.2012) *
To w lesie po drodze na Rudnik? Bo las wszêdzie taki sam, a ja w G-dzi±dzu by³am ostatnio 15 lat temu...
zdjêcia super, ¿e te¿ nie wiedzia³am o takiej fajnej imprezie... :{

Dzia³ka jest w lesie ko³o szpitala. Szpital znajduje siê w Wêgrowie. Las jest miêdzy Rydygiera , a Warszawsk±. W ci±gu 15 lat trochê siê zmieni³o w Grudzi±dzu, szczególnie w jego najstarszej czê¶ci smile.gif
Silviage
A¿ mi³o ogl±da siê zdjêcia smile.gif W przysz³ym roku, jak sprawiê ju¿ sobie w³asny namiot - bêdê na pewno:)

Pozdrowienia !
AdamsZnin
By³o bardzo mi³o smile.gif bardzo liczê na edycjê we wrze¶niu, czyli MMW king2.gif
belgi
Oto zdjêcia z naszych MMMów, serdecznie zapraszam do ogl±dania. Jakby kto¶ posiada³ jakie¶ swoje zdjêcia to proszê o wrzucenie.

https://plus.google.com/photos/100693325985...CPGx7o_bp5781wE
kublika
I co?
Bedzie wrzesieñ?
kublika
CYTAT(kublika @ 17:00 10.08.2012) *
I co?
Bedzie wrzesieñ?

nie bêdzie?
Smerda
No witam... Imprezy wrze¶niowej niestety nie bêdzie. Najbli¿sze MMM-y to 2013 rok. Pozdrawiam
kublika
Witam!
I jak plany na 2013 rok? Manewry Majowe bêd±? Kiedy dok³adnie?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.