Uhm... uhm... Witam!
Wreszcie znalaz³em cokolwiek w tym ca³ym necie na temat muzyki dawnej...
"Szukajcie, a znajdziecie..." powiedzia³ cz³ek pewien - bardzo m±drze
A wiêc, mam pytanie do wszystkich ludzi z okolic Wroc³awia i nie tylko:
Czy w tym mie¶cie istniej± jakie¶ bractwa, albo grupy paraj±ce siê muzyk± dawn±???
Czy w ogóle istniej± takiego typu grupy czy granie tej muzyki jest raczej spraw± w³asnej inwencji i determinacji???
A mozna wiedziec czym dysponujesz? tzn na czym grasz?
Jestesmy Druzyna z Wroclawia... :)
No wiesz, ale ja jestem pocz±tkuj±cym skaldem...
Gram na flecie
A o co chodzi? Z góry dziêki za wszelkie pomocne inf-cje
o ile wiem, to nie ma nic takiego do czego moglbys sie przylaczyc we wroclawiu. znam pare zespolow, ale raczej nie sa zainteresowani poczatkujacymi :(
natomiast szukam skalda :) i jak naklonisz ludzi w ekipie do muzykowania na instrumentach dawnych to mysle ze dalibysmy rade. kilka osob gra na wspolczesnych instrumentach, znalazlo by sie ze 3 wokalistow :) ... jak chcesz?
Ja z mi³± chêci± do³±czê siê do ¶piewu
No graæ te¿ mogê (w ostateczno¶ci) ;)
graæ to ja umiem tylko na nerwach
ale chêtnie bym pos³ucha³, bo te¿ z Wrocka jestem
jak bêdziecie co¶ kombinowali, to czy mo¿naby wpa¶æ pos³uchaæ???
Jak osiagniemy poziom umiejetnosci przy ktorym nie beda wilki wyly i szklanki pekaly... (10 lat). To Spoko :)))
I jeszcze jedna rzecz - je¿eli kto¶ z Wroc³awia/okolic ma ochote popróbowac co¶ z nami zrobiæ to zapraszam - piszcie: jalk@wdw.one.pl
Na razie mamy duzy rozrzut muzyczny - klasyk/blues/rock/metal, ale moze sie zmieni jak ktos zajmie sie muzyka dawna. Jeszcze nie ma nikogo! (btw. Poszukuje Skalda!)
a gdzie i kiedy by by³y próby?
i jaki "repertuar"?
:)
ja te¿ potencjalnie by³abym zainteresowana - mo¿na prosic wiêcej szczegó³ów ??
np. rodzaj muzyki vel okres historyczny i jakies namiary na próbê ??
olf
Olf jest to w takich planach i przez d³ugi czas pozostaj±ce bez odzewu, ¿e chyba nici z tego. Ale gwoli ¶cis³osci: muzyka folk okres wczesnego ¶redniowiecza
Witam
Widzê, ¿e temat dawno nie odwiedzany
, ale chcia³abym siê dowiedzieæ czy jest we Wroc³awiu lub okolicach zespó³ graj±cy muzykê dawn± np. do tañca ??
By³abym bardzo wdziêczna za info
Pozdrawiam - Æma
hej
w JG jest Pro Musica Antiqua i Virtus Animi.
We wrocku z tego co wiem, mozna by sie pewnie dogadac ze studentami akademii muzycznej z wydzialu muzyki dawnej.
ja od pazdziernika bede we wrocku i bêdê kombinowa³a jakich¶ ludzi chêtnych do grania
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.