Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Buty do identyfikacji
> Ubiór i dodatki > Ubiór w XX wieku
Kacper
Witam,
Mam problem z identyfikacj± butów z wysok± cholew±. Buty sa br±zowe, czernione olejem. Krojem do z³udzenia przypominaj± za³aczone buty Bundeswehr "Wachbataillon", poza drobn± ró¿nic±. Na zewnêtrznej stronie cholewy na samym jej koñcu maj± metalowe, niklowane klamerki. Podeszwy skórzane z (prawdopdobnie dodanym) podbiciem obcasa gumowym, sygnowanym NORA- Szwedzki producent obuwia. Po wewnêtrznej stronie cholewki czarna sygnatura: Carl Henke ni¿ej Tuttlingen- niemiecka firma obównicza. Na niej piecz±tka: POL 64.
Kto¶ ma jakie¶ propozycje dla Niemckiego buta ze szwedzk± podeszw± i polskimi numerami?

W tygodniu podrzucê zdjêcia.

Pozdrawiam
Kacper
Kacper
CYTAT(Kacper @ 12:12 11.01.2012) *
Witam,
Mam problem z identyfikacj± butów z wysok± cholew±. Buty sa br±zowe, czernione olejem. Krojem do z³udzenia przypominaj± za³aczone buty Bundeswehr "Wachbataillon", poza drobn± ró¿nic±. Na zewnêtrznej stronie cholewy na samym jej koñcu maj± metalowe, niklowane klamerki. Podeszwy skórzane z (prawdopdobnie dodanym) podbiciem obcasa gumowym, sygnowanym NORA- Szwedzki producent obuwia. Po wewnêtrznej stronie cholewki czarna sygnatura: Carl Henke ni¿ej Tuttlingen- niemiecka firma obównicza. Na niej piecz±tka: POL 64.
Kto¶ ma jakie¶ propozycje dla Niemckiego buta ze szwedzk± podeszw± i polskimi numerami?

W tygodniu podrzucê zdjêcia.

Pozdrawiam
Kacper
S³awoj94
Czy¿by Niemieckie powojenne buty ? nie pamiêtam dok³adnie ale szukaj lata 50-60.
W tamtym roku kupi³em takie i sprawuj± siê dobrze.
Albo sprawd¼ oficerki SS podobny opis.
Kacper
Znalaz³em identyczne butki na aukcji. Ju¿ jestem pewien, ze s± powojenne i niemieckie. Dzi¶ zacza³em prace konserwatorskie. Do soboty wrzucê pierwsze zdjêcia.

Pozdrawiam
Kacper
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.