Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Poznañ treningi
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka > Treningi, sparingi i seminaria szermiercze
Szmycios³aw1331
Witajcie po zesz³orocznych próbach do³±czenia do jakiej¶ trenuj±cej grupy zakoñczonych fiaskiem przymierzamy siê do wynajêcia sali w celu rozpoczêcia treningów przed przysz³ym sezonem. Docelowo chcemy trenowaæ 1 lub 2 razy w tygodniu preferujemy ¶rodek tygodnia bez weekendów, choæ nie wykluczamy sobót/niedziel.
Pragniemy przygotowywaæ siê pod k±tem walk 1x1 oraz tak zwanych pi±tek. Na razie jest nas niewielu ( 5 osób) st±d odezwa dla zainteresowanych. Epoka do treningu nie jest istotna) nasza pi±tka to okres oko³o grunwaldzki).
Do treningu podstawowego wystarczy przeszywka. rêkawice, tarcza, he³m i ertalon.
Do treningu "na ostro" preferujemy bezpieczniejszy zestaw smile.gif

Jeszcze raz zaznaczam ¿e przymierzamy siê, je¶li bêdziemy mieli jak±¶ sensowna grupê wtedy ruszymy w poszukiwaniu sali.

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu :
gg: 3861194
emalia: szmydt[ma³pa]gmail.com

Pozdrawiam Micha³ "Szmyciu" Szmydt
Marek Hilgendorf
¯eby nie wywa¿aæ otwartych drzwi zerknij tu http://www.facebook.com/pages/Centrum-Walk...167455666626554 sala jest- chodzi tam sporo luda, a z Elwisem mo¿na siê dogadaæ na rozs±dn± kwotê.
Ja niestety odpadam ze wzglêdu na wyjazdowy charakter pracy

Bartek Ratownik
Czesc

Trenujemy na sali u Elvisa d³ugi miecz, dussak,sztylet oraz w pó¼niejszym czasie bedzie drzewcówka.Treningi odbywaj± siê w poniedzia³ki oraz srody od 21-23. Treningi prowadzi Marek Helman.Serdecznie zapraszamy.Nasza strona http://www.szermierze.com.pl/ adres Spichrzowa 37A
Marek H.
Witam,
Nowe godziny treningów:

Poniedzia³ki 21:00 - 23:00
Wtorki 17:00 - 20:00
¦rody 21:00 - 23:00
Pi±tki 13:00 - 17:00

Pozdrawiam
Marek
Marek Hilgendorf
Korzystaj±c z okazji chcia³em zdementowaæ pog³oskê jakoby Marek H. z Poznania i Marek Hilgendorf z Poznania to by³a ta sama osoba z rozdwojeniem ja¼ni.
Ten pierwszy to zakamuflowana opcja arabska w³adaj±ca d³ugim mieczem (i to na rewelacyjnym poziomie), a ten drugi to frehowy mega lanser i internetowy rycerz!

A tak powa¿nie: zbie¿no¶æ inicja³ów jest naprawdê przypadkowa- ka¿dy z nas zajmuje siê zupe³nie czym¶ innym w zwi±zku z tym pytanie mnie na FB o treningi Fechtschule spotka siê z odes³aniem na profil w/w terrorysty i dynamitarda...
Ordo
Witam!

Czy w Poznaniu odbywaj± siê jeszcze jakie¶ treningi? Je¶li tak to jakie s± ich ewentualne godziny, miejsce oraz koszta? Zajmuje sie ju¿ czym¶ innym i nie wiem czy wyrobi³bym czasowo i finansowo. Nie jestem zainteresowany ¿adnym bawieniem siê w odtwarzanie jakiej¶ epoki czy co¶, interesuje mnie tylko iwy³±cznie walka: d³ugi miecz, szabla, gladius.

Pozdrawiam!
Barbatus
CYTAT(Ordo @ 11:31 20.10.2012) *
Witam!
Czy w Poznaniu odbywaj± siê jeszcze jakie¶ treningi? Je¶li tak to jakie s± ich ewentualne godziny, miejsce oraz koszta? Zajmuje sie ju¿ czym¶ innym i nie wiem czy wyrobi³bym czasowo i finansowo. Nie jestem zainteresowany ¿adnym bawieniem siê w odtwarzanie jakiej¶ epoki czy co¶, interesuje mnie tylko iwy³±cznie walka: d³ugi miecz, szabla, gladius.
Pozdrawiam!

W soboty o 19 w hali AZS'u O¦ na Reymonta spotyka siê Poznañska Grupa Fechtunku Salut. Przede wszystkim szabla bojowa, ale jak nam siê nudzi to siêgamy te¿ po szpadê i profanujemy d³ugi miecz. Tylko szermierka, ¿adnych przebieranek.
Koszty to kwestia zrzuty na salê i fundusz "sprzêtowy": na chwilê obecn± p³acimy 20pln za trening, ale je¿eli zacznie pojawiaæ siê wiêcej osób (teraz ok 5-icon_cool.gif, wtedy sk³adka bêdzie mniejsza.
Dostêpny jest sprzêt grupowy: maski, kaftany, broñ treningowa itp.

Zapraszamy
Ordo
*Niestety na chwile obecn± treningi w weekend dla mnie odpadaj±. S± jeszcze jakie¶ inne grupy?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.