Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Laurin Tournament
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka
Dentysta
Cze¶æ!
Czy w Polsce kto¶ organizuje turnieje na zasadach "Laurin Tournament" ( http://laurin-tournament.com/index.php?lang=en ) ?
W szczególno¶ci jest to turniej typu "full contact" dopuszczaj±cy broñ koln± (np. w³ócznie), sztychy etc.
Pozdrawiam
Dentysta
Tubi¶
Przepraszam za offtopa, bo nie mam pojêcia czy co¶ takiego funkcjonuje w Polsce, ale chcia³em tylko powiedzieæ ¿e wygl±da to niesamowicie smile.gif .
Indar
Ja te¿ nie, ale zdjêcia s± przepiêkne - polecam ka¿demu smile.gif
Marek Hilgendorf
Szczena opada...
Kto¶ z Was wie jak to siê odbywa? Rozej¶cie po trafieniu, czy walka ci±g³a?
Ciekawe jak nasi sportowcy by sobie tam poradzili....
MagicWojtek
jednego roku byli tam Andrzej i Olek Trzebiatowscy oraz Serek

jak mnie pamiêæ nie myli do 1 trafienia
Bardzo ciekawy turniej,fajnie jest z broni± ustawione jako¶,¿e siê wybiera broñ na dan± walkê czy cu¶ takiego
Robert Szatecki
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 20:07 18.09.2011) *
Ciekawe jak nasi sportowcy by sobie tam poradzili....

My¶lê, ¿e bez problemu. Tak swoj± drog± to na zdjêciach s± przynajmniej 3 osoby z TSF.
MagicWojtek
jak by ich dopu¶cili to by dobrze siê sprawili..bo jednak ze zdjêæ widaæ ¿e jest tam bardzo wysoki poziom rekonstrukcji icon_wink.gif
Robert Szatecki
Zgadza sie. A jak posz³o tam Andrzejowi?
Dentysta
Cze¶æ,
Rozumiem, ¿e konkurencje tego typu w Polsce siê nie odbywaj±.
Czy kto¶ z organizatorów turniejów by³by zainteresowany ich zorganizowaniem (np. w przysz³ym sezonie)?
Czy byliby chêtni uczestnicy?
Pamiêtaæ nale¿y, ¿e z uwagi na formu³ê walki (np.: pchniêcia w twarz, uderzenia w stopy) trzeba mieæ odpowiednie opancerzenie (np.: maks. wysoko¶æ wizury 1 cm, opancerzenie stóp).
Pozdrawiam
Dentysta
Monika ksf
Pchniêcie polaksem w podbrzusze, to jest to co lubicie? Jest tam takie ³adne zdj±tko.
Marek Hilgendorf
Mi przez chwilê przemknê³o przez my¶l wprowadzenie tego na XIII, ale to zaledwie kilka osób by spe³ni³o wymagania opancerzenia, je¶li mieliby¶my trzymaæ poziom widoczny na zdjêciach. Bez trzymania poziomu historyczno¶ci mog³aby siê zrobiæ jaka¶ têpa napierdzielanka ze szychami w jaja....
Eny³ej ja my¶lê, ¿e na XIII na razie marzenie ¶ciêtej g³owy.... prêdzej XV.
Dentysta
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 15:54 20.09.2011) *
Mi przez chwilê przemknê³o przez my¶l wprowadzenie tego na XIII, ale to zaledwie kilka osób by spe³ni³o wymagania opancerzenia, je¶li mieliby¶my trzymaæ poziom widoczny na zdjêciach. Bez trzymania poziomu historyczno¶ci mog³aby siê zrobiæ jaka¶ têpa napierdzielanka ze szychami w jaja....
Eny³ej ja my¶lê, ¿e na XIII na razie marzenie ¶ciêtej g³owy.... prêdzej XV.

Tak jest.
My¶la³em o zachowaniu datowania stosowanego przez ludzi bawi±cych siê w to na Zachodzie, a w³a¶ciwie na Po³udniu (1370-1400).
Ponawiam pytania:
1) Czy znale¼liby siê chêtni (i przygotowani) uczestnicy?
2) Czy znale¼liby siê chêtni organizatorzy?
Pozdrawiam
Dentysta
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.