Czo³em Frehowicze
Chcia³bym zaprezentowaæ wam nowo-powsta³y portal historyczny hikimapa.pl, który opiera siê na google maps. Powsta³ on dziêki stowarzyszeniu w którym dzia³am i s³u¿yæ ma zarówno mi³o¶nikom historii jak i turystom oraz lokalnym patriotom.
Obs³uga jest banalnie prosta. Po rejestracji odnajdujemy rêczni lub dziêki wyszukiwarce miejscowo¶æ, która znana nam jest z jakiego¶ ciekawego b±d¼ wa¿nego wydarzenia i dodajemy wydarzenie mo¿liwie jak najdok³adniej zaznaczaj±c je w "terenie". Wype³niamy szablon i zapisane wydarzenie l±duj± u moderatora - czyli u mnie. Po zatwierdzeniu (wiecie, ludzie mog± ró¿ne g³upoty b±d¼ reklamy wrzucaæ) pojawiaj± siê na mapie.
Naszym za³o¿eniem jest opisaæ w ten sposób historiê Polski i Polaków. Dlatego zaznaczajmy równie¿ wydarzenia spoza naszego kraju czy kontynentu.
Polecam waszej uwadze dwa filtry po prawej stronie które sortuj± wydarzenia ze wzglêdu na chronologiê i kategoriê wydarzenia.
REASUMUJ¡C : Jeszcze przez kilka dni testujemy nasz± hikimapê. Potem ruszamy z du¿± kampaniê reklamow± ale póki co mam do Was Frehowiczów-maniaków i znawców historii, wpro¶bê - sprawd¼cie, pobawcie siê ni±. Napiszcie nam czy nasz pomys³ wam siê podoba i czy bêdziecie mieæ ochotê wrzucaæ wydarzenia ze swojego regionu b±d¼ zainteresowañ.
To chyba tyle wink.gif
Przypominam : hikimapa.pl
Pozdrawiam
£ukasz