Temat do poszukiwania kontaktów.
Nie bardzo wiedzia³am gdzie wrzuciæ ten temat, ale Karczma wyda³a mi siê najbardziej rozs±dnym pomys³em.
Przechodz±c do rzeczy.
Czy kto¶ mo¿e wie co siê dzieje z panem robi±cym buty - Jakubem Sk³adowskim (zwanym Jakubkiem) ? Na maile nie odpowiada, jego strona chyba przesta³a istnieæ (przez co nie mam jego telefonu).
Zamówi³am buty w styczniu, mia³y byæ na kwiecieñ a tymczasem koñczy siê maj...
Natkn±³em siê kiedy¶ na pewnego rzemie¶lnika Czecha, który wykonywa³ kolczugi, karwasze, ³adownice. Ogólnie rzecz bior±c specjalizowa³ siê w sprzêcie dla husarii i pancernych. Pamiêtam, ¿e mia³ swoj± stronê internetow±. Po zmianie komputera zagin±³ mój kontakt z tym panem. Je¶li kto¶ wie o kogo mi chodzi, to bardzo bym prosi³ o pomoc z namierzeniem owego rzemie¶lnika.
Witam,
poszukujê namiarów na rzemie¶lnika zwanego Wilkiem. Na grunwaldzie mia³ kram w budce przy chor±gwi Krakowskiej.
Pozdrawiam
Kacper
Szukam kontaktu z Szymonem Chlebowskim. Rzek³bym, ¿e jestem do¶æ zdeterminowany w tej kwestii.
Mailowanie zarówno ze strony jak i z mojej skrzynki nie daje skutku. Od miesi±ca, czyli od momentu gdy zamówienie (cztery miecze) szykowa³o siê do wysy³ki.
Mo¿na by rzec, ¿e czujê siê nieco zaniepokojony stanem zdrowia Pana Szymona, bo wielokrotnie prosi³em o informacje na temat zamówienia i t³umaczy³em jak bardzo jest wa¿ne dla mnie by otrzymaæ choæby jego czê¶æ lub wiedzieæ czy bêdzie czy nie. Niestety kontakt siê urwa³.
Do¶wiadczenie ¶rodowiskowe kaza³y mi przyj±æ, ¿e zamówienie nie bêdzie gotowe na czas, dziêki czemu mogli¶my przygotowaæ alternatywny program prezentacji do¶wiadczalnych. Nie zmienia to faktu, ¿e problem musimy wyja¶niæ, bo pod pod pewnymi wzglêdami i ja i osoby którym poleca³em tego wytwórcê - mamy sezon "w plecy". Oprócz tego samo urwania kontaktu te¿ nas po ludzku, zwyczajnie - niepokoi.
Bêdê wdzieczny za telefon do Pana Szymona albo jak±kolwiek informacjê, która pozwoli nam dowiedzieæ siê co siê w³a¶ciwie sta³o.
CYTAT(Wotawa @ 22:36 15.08.2011)
Szukam kontaktu z Szymonem Chlebowskim. Rzek³bym, ¿e jestem do¶æ zdeterminowany w tej kwestii.
Mailowanie zarówno ze strony jak i z mojej skrzynki nie daje skutku. Od miesi±ca, czyli od momentu gdy zamówienie (cztery miecze) szykowa³o siê do wysy³ki.
Mo¿na by rzec, ¿e czujê siê nieco zaniepokojony stanem zdrowia Pana Szymona, bo wielokrotnie prosi³em o informacje na temat zamówienia i t³umaczy³em jak bardzo jest wa¿ne dla mnie by otrzymaæ choæby jego czê¶æ lub wiedzieæ czy bêdzie czy nie. Niestety kontakt siê urwa³.
Do¶wiadczenie ¶rodowiskowe kaza³y mi przyj±æ, ¿e zamówienie nie bêdzie gotowe na czas, dziêki czemu mogli¶my przygotowaæ alternatywny program prezentacji do¶wiadczalnych. Nie zmienia to faktu, ¿e problem musimy wyja¶niæ, bo pod pod pewnymi wzglêdami i ja i osoby którym poleca³em tego wytwórcê - mamy sezon "w plecy". Oprócz tego samo urwania kontaktu te¿ nas po ludzku, zwyczajnie - niepokoi.
Bêdê wdzieczny za telefon do Pana Szymona albo jak±kolwiek informacjê, która pozwoli nam dowiedzieæ siê co siê w³a¶ciwie sta³o.
To co zawsze. Szymon wchodzi nieraz na maila po 2-3 miesi±cach i wtedy odpisuje. Tak to przynajmniej wygl±da. Ostatnio odebra³em ¶wietny miecz od Pana Szymona, który by³ robiony w ramach gwarancji
Piêkna robota ale tak samo, po tym jak miecz zosta³ wys³any czeka³em ponad miesi±c na odpowied¼ ale w koñcu siê doczeka³em naprawdê dobrej sztabki. Szymon Chlebowski po prostu nie ma czasu wchodziæ na maila i sprawdza go bardzo rzadko, chyba tak to mo¿na wyt³umaczyæ. Napewno siê odezwie ale mo¿e Pan poczekaæ jeszcze trochê, a równie dobrze mo¿e odpisaæ jutro:)
Brat Krzysiek - Bardzo dziêkuje za odpowied¼!
Niestety, to niewiele wyja¶nia. W czasie gdy Pan Chlebowski nie odpowiada³ na maile ode mnie, odpowiada³ na maile od kolegi - zreszt± w tej samej sprawie.Wiêc problem nie jest w sprawdzaniu skrzynki. Zw³aszcza, ¿e by³em w regularnym kontakcie mailowym z wytwórc± co najmniej od pocz±tku 2011 r. do czasu gdy poprosi³em o wysy³kê tego co ju¿ zosta³o zrobione.
Opó¼nienie terminu realizacji zamówienia to ju¿ cztery miesi±ce (co ju¿ jest niez³ym terminem, bo to 1/3 roku). Zapowiedzia³em prezentacjê zamówionego, unikatowego miecza z Krupic - a tu nagle po potwierdzeniu, ¿e termin jest do utrzymania - flauta - nic. Co ciekawe - jak juz wspomina³em - dwa tygodnie temu koeldze uda³o siê skontaktowaæ z wytwórc± i utrzymaæ zapewnienie, ¿e ostateczny termin bêdzie do utrzymania (w tym samym czasie moje maile pozostawa³y bez odpowiedzi).
Po 1/3 roku opó¼nienia i na dwa dni przed wyjazdem na ostatni± imprezê w sezonie po prostu potrzeba bardzo solidnego wyja¶nienia - na pocz±tek.
To ja jestem tym koleg±, któremu odpisa³. Przy czym dosta³em jednego maila a dalej te¿ brak odpowiedzi. Nie wiem te¿, czy podzia³a³o wys³anie szybkiego zapytania, normalnego maila czy pw na innym forum.
Wiem, ¿e Szymon robi dobr± broñ. Sam go poleca³em jako dobrego wytwórcê i konkretnego cz³owieka. Zamówili¶my u niego broñ na imprezê staro¿ytn± dla po³owy grupy, wiêc jest kaszana. To nie jest ¶redniowiecze, ¿e od biedy mo¿na po¿yczyæ broñ od kumpli z innych ekip, bo najzwyczajniej w ¶wiecie tych ekip jest za ma³o.
Wys³aæ wiadomo¶æ, ¿e siê nie zd±¿y nie jest chyba problemem a da³oby dodatkowy czas na zahaczenie gdzie indziej. Sam teraz nie wiem, czy martwiæ siê o niego czy te¿ ¿ywcem ze skóry ob³upiæ. Bo jak nie ma czasu na mail, to niech chocia¿ podaje inn± mo¿liwo¶æ kontaktu. Telefon czy co¶... bo w takim tempie to listownie by³oby szybciej siê dogadaæ...
Witam, jestem jednym z go¶ci, którzy zamówili miecze u p. Chlebowskiego i czekam ju¿ spory kawa³ czasu ( jak pisa³ przedmówca sezon w plecy), zamawia³em ju¿ ró¿ne rzeczy u wielu wytwórców i wiem ile czeka siê na he³my na ten przyk³ad, ale zawsze jaki¶ kontakt jest - '' ju¿ koñczê, bêdzie za tydzieñ, bêdzie jutro, ju¿ wys³a³em '' itp. jak nie mail to telefon, nic tak nie irytuje jak brak jakiejkolwiek odpowiedzi od ludzi, których postrzega siê za powa¿nych i profesjonalnych. Jestem w stanie zrozumieæ brak czasu na siedzenie przy kompie i odpisywanie na maile, lecz w ten sposób olewamy klientów którzy powinni byæ najwa¿niejsi w tym wszystkim.
Szkoda, ¿e nie mamy telefonu do p. Ch pogada³ bym z nim osobi¶cie.
Witam
Z Panem Szymonem jest ciekawa sprawa. Mam od niego broñ i jest naprawdê dobrej jako¶ci za nie zbyt wygórowan± cenê. Wszystko by by³o idealnie, gdyby nie ostanie zawirowania z terminami i brakiem kontaktu. Jeszcze przed rokiem by³o OK, ale teraz ogromna przemiana na ciemn± stronê mocy. Moje zamówienie by³o ponoæ wys³ane 1 sierpnia i nic. Ech Panie Szymonie, bo kolejni klienci bêd± znikaæ.
ps
Chwa³a! Otrzyma³em przesy³kê, a dodatkowo gratisy za opó¼nienie. Tak trzymaæ Panie Szymonie
Temat proszê wrzuciæ spowrotem do og³oszeñ, to nie jest karczmiana dyskusja. To jest og³oszenie i w tym dziale powinno byæ. Na przwdê szukam kontaktu do Pana Chlebowskiego i przerzucanie tematu do ró¿nych zak±tków tego nie zmieni. Wrêcz przeciwnie.
CYTAT("Glorfindel")
ps
Chwa³a! Otrzyma³em przesy³kê, a dodatkowo gratisy za opó¼nienie. Tak trzymaæ Panie Szymonie smile.gif
To jaki¶ ¿art? Jeste¶my w filmie "Mi¶"?
Ponawiam pro¶bê o kontakt. Sprawa wymaga powa¿nego wyja¶nienia.
CYTAT
To jaki¶ ¿art? Jeste¶my w filmie "Mi¶"?
Przepraszam, ¿e tak to zabrzmia³o ale w 2 godziny po napisaniu postu otrzyma³em miecz z reklamacji oraz za zw³okê nó¿ bojowy. Ostatni kontakt z P. Szymonem mia³em mailowo 5 sierpnia, a wcze¶niej tylko raz uda³o mi siê do niego dodzwoniæ na numery z jego strony. Prze¶lê je na priv
Wielkie dziêki za telefony.
Kontakt ud³o mi siê z³apaæ, Zobaczymy co dalej.
Zg³aszam siê jako kolejny czekaj±cy z tego samego zamówienia co Agnar , Wotawa i Razoslaw.
Miejmy nadziejê,¿e sprawa z naszymi mieczami dojdzie w koñcu do skutku.Swoj± drog± zamówienie zosta³o z³o¿one o ile mnie pamiêæ nie myli w listopadzie ubieg³ego roku-kawa³ czasu.Uprzejmo¶æ nakazywa³aby,¿eby przyjmuj±cy zamówienie informowa³ o postêpach w pracy,a po takim czasie i zawalonych planach kolegów z HARJIS zaproponowa³ jaki¶ upust ,choæby symboliczny.
Witam. Nie wiem czy to dobry temat, jednak napiszê. Poszukujê kontaktu z cz³onkami Bractwa Rycerzy Ziemi Miêdzyrzeckiej. Na ich stronie internetowej niema ¿adnego kontaktu. Mo¿e kto¶ na szybko posiada jaki¶ nr. telefonu, gg, email czy co¶ w tym rodzaju pozdrawiam
Dok³adnie to ich strona, jednak niema tam ¿adnego kontaktu. Je¶li kto¶ posiada jaki¶ by³bym zobowi±zany :D
Micha³ Kopczyñski :
http://kopczynski-platnerz.pl/index.php?op...=71&lang=plNa go kto¶? Dobre wyroby robi bo nie wiem czy warto u niego zamawiaæ!!
CYTAT(WojaK @ 17:58 03.10.2011)
Dok³adnie to ich strona, jednak niema tam ¿adnego kontaktu. Je¶li kto¶ posiada jaki¶ by³bym zobowi±zany :D
http://www.turniejmiedzyrzecz.cba.pl/
albo namierz tu, na frecha Tomika i Bzyka, pomoga....
CYTAT(Heller @ 20:47 05.11.2011)
Micha³ Kopczyñski :
http://kopczynski-platnerz.pl/index.php?op...=71&lang=plNa go kto¶? Dobre wyroby robi bo nie wiem czy warto u niego zamawiaæ!!
nie wygl±da to najlepiej
CYTAT(Heller @ 20:47 05.11.2011)
Micha³ Kopczyñski :
Znajomy ostatnio chyba od niego bra³ wczesny he³m. Jak bêdê mia³ okazjê poogl±daæ i mo¿e sprawdziæ w praktyce, to dam znaæ.
Oferta ze strony faktycznie wygl±da niezbyt porywaj±co... zobaczê jak na ¿ywo.
Za Psi Pysk chce 465 z³ z przesy³k±. Wykonany z 2 mm blachy z odpinan± zas³on±. Po robocie ma wys³aæ zdjêcia. Zobaczymy co mu wyjdzie. Zaliczki ¿adnej nie chcia³ . Boran za infor ze sprawdzenia bêdê wdziêczny.
He³m który wykona³ dla mnie Micha³ Kopczyñski wygl±da bardzo solidnie . Elegancka widoczno¶æ na wprost i na boki a do tego dobra wentylacja. Pozostanie teraz go sprawdziæ w praniu na najbli¿szym turnieju czyli Zimowa Nidzica 2012:) (04.02.2012)
Witam
Czy móg³by kto¶ pode¶³aæ do mnie nr kontaktowy do Pana Szymona Chlebowskiego?
Bêdê wdziêczny i z góry dziêkujê
Czy kto¶ zna kowala imieniem Bartosz Bulanda?
Pytam bo zaczynam mieæ w±tpliwo¶ci czy takowy kowal w ogóle istnieje i czy nie wpuszczono mnie w tzw. kana³
Witam. S³ysza³em ¿e w okolicach Radomia jest grupa (ma³a) która zajmuje siê odtwórstwem XVIIw. polskiej jazdy. Ma kto¶ mo¿e namiar na nich?
Poszukujê osób lub grup je¿d¿±cych konno z okolic krakowa. Najchêtniej w klimatach 13/17/19 wiek.
Poszukuje jakiekolwiek osobistego kontaktu (e-mial, skrzynka pocztowa, adres korespondencyjny, facebook - cokolwiek do pierwszego kontaktu
) do Pana Doktora Adama Domanasiewicza (mam nadziejê ¿e nie przekrêci³em nazwiska bo by mi by³o wstyd) , który by³ szefem Dru¿yny Ormiañskiej na Grunwaldzie 2012.
Chêtnie udostêpniê swoje namiary.
Zdaje siê, ¿e widzia³em gdzies posty od dziewczyny, która podawa³a siê za jego córkê. Chyba gdzie¶ w temacie o filmie Patryka Vegi.
Jak znajdê, to pode¶lê
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski @ 13:09 27.02.2013)
Poszukuje jakiekolwiek osobistego kontaktu (e-mial, skrzynka pocztowa, adres korespondencyjny, facebook - cokolwiek do pierwszego kontaktu
) do Pana Doktora Adama Domanasiewicza (mam nadziejê ¿e nie przekrêci³em nazwiska bo by mi by³o wstyd) , który by³ szefem Dru¿yny Ormiañskiej na Grunwaldzie 2012.
Chêtnie udostêpniê swoje namiary.
Zg³aszam siê. Ada Domanasiewicz na fb i napisz to mo¿e ³askawie dam ci jak±¶ tam namiastkê adresu do ojca
Btw. mój rodziciel nie ma fb bo nie ma czasu na spanie i jedzenia, a co dopiero na buszowanie po necie :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.