Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Chorwacja 21-25.09.2011
> Inne > Kalendarium 2011
efendi
Witam!

Jezeli sa chêtni , to zapraszam na wyjazd do Chorwacji- Szybenik(dostali¶my zaproszenie).
Szczegó³y telefonicznie 602613386. Na ew.zg³oszenia czekam do 11.08. Jest to podyktowane tym i¿
14.08. mamy za³atwiony pokaz , dziêki któremu bedziemy mieli pieni±¿ki na podró¿.(wynajem busów, samochody, papu), a chcê zeby jad±cy wziêli w nim udzia³. Tak po prostu bedzie sprawiedliwie.
Pozdrawiam
efendi
efendi
Wyjazd 21.09.ok godz 14:00 z Opola. Wracamy 25.09. Wyjazd z Szybenika w niedzielê ale godzine ustalimy sami-mo¿e jeszcze ostatnia k±piel w morzu... blinkie.gif
Nie zabieramy busów i sam.osobowych. Jedziemy autokarem. Oczywi¶cie przejazd, utrzymanie i mieszkanie zapewniamy(forsa z pokazu reszte dop³aci OBR).
Je¿eli s± kupcy z ciekawymi art. to tak¿e zapraszam. Autokar mamy na 49 osób, wiêc jeszcze kilka siê zmie¶ci a i towar tak¿e. Mieszkamy w hotelu w Szybeniku i namiotów nie zabieramy.
Pozdrawiam
Laukon
Witam,

Na jak± imprezê jedziecie?
24 wrze¶nia zaczynam urlop w miejscowo¶ci 12 km od Szybenika i mo¿e podskoczê obejrzeæ je¶li czas pozwoli.

pozdrawiam
Marek Hilgendorf
A macie mo¿e jakie¶ zdjêcia z poprzednich imprez? ciekawi mnie jak u nich prezentuje siê XIII.
efendi
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 19:10 06.08.2011) *
A macie mo¿e jakie¶ zdjêcia z poprzednich imprez? ciekawi mnie jak u nich prezentuje siê XIII.

Witaj!
Ja jadê pierwszy raz. Z opowiadañ kolegów wiem tylko ¿e zabawa jest przednia,jezdzili tam ju¿ kilka razy, a wszystko odbywa sie w ramach Targów ¦redniowiecznych.
Opis gospodarzy:
Na promenadzie w Szybeniku znowu strzelaj± armaty i znowu dymi siê z ich luf, ale tym razem nie z powodu obrony miasta przed morskim wrogiem, lecz w ramach Targów ¦redniowiecznych w Szybeniku, którego mieszkañcy na ulicach i placach starej czê¶ci miasta prezentuj± swoim go¶ciom tutejsze dziedzictwo kulturowohistoryczne. Targi w wyj±tkowy sposób przedstawiaj± ¿ycie, pracê i osi±gniêcia gastronomiczne z okresu, kiedy Szybenik by³ najwiêkszym miastem chorwackim. Szczególna uwaga po¶wiêcona jest tradycyjnej kulturze Szybenika oraz dawnym rzemios³om. Liczni aktorzy opowiadaj± ze sceny historie o ¶redniowiecznym Szybeniku. Tradycyjne zespo³y wokalne, tzw. klapy i grupy taneczne ubrane w tradycyjne stroje i kostiumy towarzysz± spacerowiczom. Atmosferê targów o¿ywiaj± ¿onglerzy, klauni, strzelcy i rycerze, którzy przy d¼wiêku fanfar pokazuj± swoje umiejêtno¶ci i odtwarzaj± atmosferê jarmarku z dawnych czasów.
Pozdrawiam
efendi
Robert Szatecki
Kurcze szkoda, ¿e w tym samym czasie jest wyjazd do Kijowa w przeciwnym razie na pewno bym pojecha³ odpocz±æ po sezonie:)
efendi
CYTAT(Robert Szatecki @ 11:57 12.08.2011) *
Kurcze szkoda, ¿e w tym samym czasie jest wyjazd do Kijowa w przeciwnym razie na pewno bym pojecha³ odpocz±æ po sezonie:)

¯a³uj smile.gif
efendi
Witam!
Mam pro¶bê, Ci którzy zg³osili siê na ten wyjazd, proszê o przes³anie do mnie numerów telefonów kontaktowych. Bêdzie mo¿na pilne sprawy za³atwiæ szybciej.
Pozdrawiam
efendi
Witam!
Zdjatka z Chorwacji. S± tak¿e tekstylne , ale nie zawsze byli¶my w historykach. W sumie impreza...ludzie mówi± ze by³o fajnie. smile.gif

https://picasaweb.google.com/Wawotschnitz/C...benik2126IX2011
https://picasaweb.google.com/TabernusSilvaR.../26Wrzesnia2011

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.