Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: ekwipunek hoplity
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie staro¿ytne > Zaczepne uzbrojenie staro¿ytne
MASI
Witam wszystkich.

Chcia³bym sam zaj±æ siê stworzeniem pe³nego ekwipunku hoplity je¶li kto¶ ma jakie¶ arkusze, poradniki, wskazówki, czy te¿ instrukcjê które mog± byæ pomocne przy wykonaniu w³óczni, he³mu, pancerza, miecza, bardzo proszê o podzielenie siê ze mn± t± wiedz±.
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
CYTAT(MASI @ 16:01 26.07.2011) *
Witam wszystkich.

Chcia³bym sam zaj±æ siê stworzeniem pe³nego ekwipunku hoplity je¶li kto¶ ma jakie¶ arkusze, poradniki, wskazówki, czy te¿ instrukcjê które mog± byæ pomocne przy wykonaniu w³óczni, he³mu, pancerza, miecza, bardzo proszê o podzielenie siê ze mn± t± wiedz±.

Nie znajdziesz lepszego miejsca ni¿ RAT.

http://www.romanarmytalk.com/rat.html?func...at&catid=63

Marianus
Witam,

Je¶li chodzi o antyk to w Polsce dzia³a stowarzyszenie "Hellas et Roma".

http://www.hellasetroma.pl/

pzdr M
Iulianus
Na powa¿nie za hoplitów wziê³y siê ju¿ dawno grupy tak¿e z Warszawy i Bydgoszczy. Co do wyposa¿enia to pode¶lê pó¼niej Ci linki. Okre¶l tylko okres, który Ciê interesuje. Ja np kompletujê pocz±tek V w pne, czasy Maratonu.
Lvcivs Tvllivs Cactvs
Iulianusie sugerujesz ¿e my robimy to mniej powa¿nie? Rozwiñ proszê w±tek bo to ciekawe.

Je¶li dzia³a w Bydgoszczy grupa zajmuj±ca siê Grecj±, wdziêczny bêdê za podanie jakich¶ namiarów na ni±. Chêtnie nawi±¿emy wspó³pracê.
Marek Hilgendorf
A by³by kto¶ mo¿e zainteresowany zabaw± w lata 80te-60te IVw.p.n.e.? Konkretnie Teby z czasów Epaminondasa i Pelopidasa i ich walki ze Spart± i Atenami o hegemoniê?
Iulianus
CYTAT(Lvcivs Tvllivs Cactvs @ 02:52 28.07.2011) *
Iulianusie sugerujesz ¿e my robimy to mniej powa¿nie? Rozwiñ proszê w±tek bo to ciekawe.

Je¶li dzia³a w Bydgoszczy grupa zajmuj±ca siê Grecj±, wdziêczny bêdê za podanie jakich¶ namiarów na ni±. Chêtnie nawi±¿emy wspó³pracê.

Czepiasz siê i nie wiem czemu. Na powa¿nie, czyli nie tylko rozmawiaj±c i planuj±c, a dzia³aj±c. W necie (i w realu) kilka inicjatyw rekonstrukcyjnych, z których nic nie wysz³o, ju¿ by³o na ró¿ne epoki. Nie porównujê tu z ¿adn± grup±, a po prostu stwierdzam, ¿e w Bydgoszczy i Warszawie dzia³aj±, doposa¿aj± siê itd. O to mi chodzi³o. Nie wiem jak Wy dzia³acie, wiêc na pewno porównywaæ nie bêdê. Nie mia³em i nie mam takiego zamiaru.
Je¶li uzna³e¶ to za wielk± zaczepkê, to przepraszam. Na pewno nie chcia³em by to tak wysz³o.

Marek Hilgendorf
Najbli¿ej to chyba robi± czasy Aleksandra :/
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.