Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: ¶ledzenie przesy³ek
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Problemy z rzemie¶lnikami, sprzedawcami i kupuj±cymi
Monika ksf
Koniec z t³umaczniem siê ¿e odes³any wadliwy towar nie dotar³ przez krêc±cego sprzedawcê, który nie chce odwes³aæ towaru pe³nowarto¶ciowego czy zwróciæ kasê
polecam tego linka
http://sledzenie.poczta-polska.pl/
wystarczy wrzuciæ pe³ny nr przesylki i mamy jak na d³oni ca³± historiê z awizami i dat±, a nawet godzin± odebrania przesy³ki w urzêdzie pocztowym.

PS Obecnie mam przej¶cia z jednym sprzedawc± materia³ów, jak nie za³atwi rych³o sprawy w sposób elegancki, podam jego imiê nazwisko i nicki u¿ywne na allegro, gdzie siê tylko da. Na obecn± chwilê jest mi winny skromne 144 pln plus wizytê na poczcie, koszt zwrotu przesy³ki, maile bez odpowiedzi, kilka telefonów. Sprawa siê ci±gnie juz od miesi±ca, by³a umowa, ¿e albo wysy³a zamówiony materia³ albo zwraca pieni±dze, sytuacja lekko patowa, bo nie moge uszyæ p³aszcza, na który sobie ten konkretny materi³a wybra³am i mam zamro¿n± na niego kasê, co nie pozwala mi zamówic materi³au u kogo¶ innego, a p³aszyk jest mi ju¿ potrzebny.
Jedyny pozytyw, to ¿e kto¶ odbiera telefony.
brat grucha:)
Od razu uprzedzajcie sprzedaj±cych o podanie PE£NEGO numeru czyli 20 cyfr w przypadku ka¿dej paczki. Najlepiej ¿±daæ ksera/zdjêcia potwierdzenia. Nawiasy i odstêpy nie maj± znaczenia.

U¿ywam tej us³ugi na stronie poczty od dawna i wiem, ¿e czêsto bywaj± problemy, czasem trzeba ten sam numer wpisaæ 2-3 razy i dopiero dzia³a.
Monika ksf
Mnie posz³o bezbolesnie za drugim razem, tj jak wklepa³am pe³ny mumer z dwoma zerami z przodu.

Ps I mam wredn± satysfakcje, ¿e sprzedawca te¿ musia³ dra³owaæ na pocztê by odebraæ przesy³kê (ciekawe tylko dlaczego tego faktu nie zapamiêta³?), ja siê jeszcze wysta³am conajmniej pó³ godziny, bo zamówienie przysz³o na z³y adres.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.