Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: VI Jarmark ¦redniowieczny w Uniejowie
> Inne > Kalendarium 2011
Wojtek z Jakubowa
Kasztelan Uniejowski wiadomym czyni, i¿ VI Jarmark ¶redniowieczny w Uniejowie siê odbêdzie.
Dni 6-7 sierpnia sobota/niedziela dniami jarmarcznymi i turniejowymi bêd±, ale 5-go sierpnia pi±tek ju¿ przyje¿d¿aæ mo¿na.

Obóz rycerski stanie przy Kasztelu Rycerskim "Na Gor±cych ¬ród³ach". Zg³oszenia do Obo¼nego Jêdrka Ka³u¿nego ( email: jedrusunw@interia.pl ) Zapewniamy wy¿ywienie podczas dni turniejowych dla osób zg³oszonych.
Konkurencyje takowe siê odbêd±:
Otwarty Turniej Bojowy Miecza i Tarczy - zg³oszenia Kuba £ogusz "Onixem" zwany przyjmuje.
Turniej Bule - zg³oszenia na miejscu.
Turniej w Szachy wikingów dunno.gif Kubb - zg³oszenia na miejscu.

Pojawi± siê równie¿ Sokolnicy i odbêdzie siê Turniej Konny. Nie zabraknie równie¿ artylerii ;)

Zapraszamy rzemie¶lników i rêkodzielników (tylko stoiska rekonstruktorów i stylizowane). Warunki jak w latach poprzednich. Zg³oszenia i pytania w sprawie Jarmarku proszê na maila: kasztel@termyuniejow.pl

Program niebawem.
Artur Brzychcy
Witaj Wojtku!
My siê oczywi¶cie stawimy smile.gif
lewa
My¶lê, ¿e i Reihl chêtnie zawita smile.gif
Pawe³ Tybaldem Zwany
Ciechanów tak¿e bêdzie, w jakim sk³adzie, dam znaæ pó¼niej, ale ok. 8 osób smile.gif
Onix
Witajcie Witajcie ;)

Wybaczcie brak info, ale czasu mi brak³o by frehe ogarn±æ.

Co do turnieju bojowego
W tej edycji turnieju niestety musimy zrezygnowaæ z pe³ni Otwartego turnieju.
W to miejsce wchodz± kontrakty, które ju¿ zosta³y wys³ane do wybranych osób.

Oczywi¶cie je¿eli kto¶ przyjedzie z blaszkami i bêdzie mia³ chêæ pobicia siê to nie widzimy problemu smile.gif Jednako¿ wtedy wynagrodzeniem mo¿e byæ jedynie chwa³a, przyjemno¶æ i wspólne piwko
Ale mimo wszystko gor±co zachêcam !

Turnieje w tym roku, aby urozmaiciæ (a jak sami widzicie wypad³y nam 5tki bohurtowe)
Podzielimy na 2 rodzaje
1# Turniej Miecza i Tarczy (sobota i niedziela rano)
2# Turniej Miecza D³ugiego (Sobota i niedziela Po po³udniu)

Regulamin miecza i tarczy ten sam, który obowi±zywa³ na Lipcowej Edycji Uniejowa.
Regulamin Miecza d³ugiego, ten sam który obowi±zywa³ na Grunwaldzkim Turnieju Miecza D³ugiego.

Szczegó³y omawiane bêd± jeszcze na miejscu.

W razie pytañ i ew. zapisów piszcie na Maila - Onix@dzka.pl /ew. PW na frehu czy Fejsie
albowiem nasz mi³y Kasztelan zapomnia³ umie¶ciæ go w g³ównym po¶cie smile.gif

Pozdrawiam serdecznie !
Józef
Witam.
Czy jest jeszcze mo¿liwo¶æ przyjazdu kilkuosobowej grupy ?
pozdrawiam
Jêdrek z Uniejowa
Witam
Oczywi¶cie ¿e jest, powiem wiêcej, zapraszamy serdecznie smile.gif
Ja przypominam o zg³oszeniach na maila, ¿eby¶my mogli zapewniæ wy¿ywienie dla wszystkich. zg³oszenia do ¶rody najpó¼niej. :D Pozdrawiam.
Wojtek z Jakubowa
A oto i program ramowy smile.gif :
Ramowy program VI Jarmarku w Uniejowie.
Termin:
6-7 sierpnia. (sobota – niedziela)
Organizatorzy:
PGK Termy Uniejów, Urz±d Miasta w Uniejowie, Stowarzyszenie „Porta Temporis – Wrota Czasu” w Uniejowie

Sobota
Otwarcie Jarmarku. Otwarcie Pierwszego Dnia Turniejowego.
12.00 – 14.30 Pierwsza czê¶æ turnieju
• Turniej Bojowy Miecza i Tarczy
• Turniej Bulle
• Turniej ³uczniczy

14.30 – 18.30 Druga czê¶æ turnieju
• Turniej Bojowy Miecza d³ugiego
• Turniej Bulle
• Bieg Dam i zabawy plebejskie

Niedziela
12.00 – 14.30 Pierwsza czê¶æ turnieju
• Indywidualny Turniej Bojowy
• Pokaz Sokolniczy czeskiej grupy „Vancos”
• Pokaz konny „Dru¿yna Xi±¿êca”

14.30 – 19.00 Druga czê¶æ turnieju
• Indywidualny Turniej Bojowy
• Pokaz Sokolniczy czeskiej grupy „Vancos”
• Pokaz konny „Dru¿yna Xi±¿êca”
• Zabawy plebejskie
Wrêczenie nagród. Zamkniêcie Turnieju.
Organizatorzy zastrzegaj± sobie mo¿liwo¶æ zmiany programu imprezy
Hoorn
Widaæ zbiera sie sama weso³a kompania smile.gif bêde i ja od soboty rano smile.gif))
Józef
CYTAT(Jêdrek z Uniejowa @ 16:33 28.07.2011) *
Witam
Oczywi¶cie ¿e jest, powiem wiêcej, zapraszamy serdecznie smile.gif
Ja przypominam o zg³oszeniach na maila, ¿eby¶my mogli zapewniæ wy¿ywienie dla wszystkich. zg³oszenia do ¶rody najpó¼niej. :D Pozdrawiam.

Przepraszam ¿e zawraca³em g³owê .
Niestety nie damy rady.Mo¿e za rok.
¯yczê dobrej pogody i mi³ej zabawy.
pozdrawiam
ps.dziêkujê za zaproszenie smile.gif
Artur Brzychcy
Witamy

By³ to jeden z najlepszych turniejów na jakich byli¶my.
Doskona³a zabawa, wspania³e towarzystwo, pyszna uczta, doskona³e walki i pokazy i oprócz tego to co¶ nie uchwytnego, ¿e niektóre imprezy wspomina siê przez lata.

Wielkie, wielkie podziêkowania dla organizatorów zarówno gospodarzy jak i DZKA za kawa³ dobrej i przemy¶lanej pracy oraz wspania³y klimat bez napiêæ (Pok³ony dla And¿eli, Marzenki, Jêdrka i Onixa).

Podziêkowania dla naszych wspania³ych Krzy¿aków z którymi jak zwykle wszystkie imprezy wychodz± najlepiej. Specjalne podziêkowania dla Maæka i Pati z Wami przegadaæ ca³± noc to ma³o smile.gif

No i oczywi¶cie najwiêksze podziêkowania dla wszystkich Podolaków, za ¶miech, rozmowy, balie, ¶piewy nad ranem i za najlepsz± ekipê pod S³oñcem smile.gif)))))
Byæ z Wami w jednej chor±gwi to zaszczyt.

P.S. Hubi to by³y najlepsze ¶piewy ever smile.gif))))

Hub
Ja bym chcia³ przede wszystkim podziêkowaæ Jêdrusiowi za to ¿e zapieprza³ non stop by ka¿demu by³o dobrze smile.gif Wojtkowi za go¶cinê, Onixowi za ogólne ogarnianie i wszystkim uczestnikom za najbardziej wyczesan± imprezê, czego¶ takiego jeszcze na Uniejowie chyba nie by³o smile.gif

Brzyñ: bigsmile2.gifz tym chwaleniem to siê wstrzymaj do naszego chor±gwianego zlotu w Uniejowie, to bêdzie dopiero epicka impreza :D
Halszka1986
VI Jarmark ¦redniowieczny w Uniejowie - galeria zdjêc smile.gif
Artur Brzychcy
CYTAT(Hub @ 09:42 08.08.2011) *
Brzyñ: bigsmile2.gifz tym chwaleniem to siê wstrzymaj do naszego chor±gwianego zlotu w Uniejowie, to bêdzie dopiero epicka impreza :D

Trzymam za s³owo smile.gif
piotrek0909
A to kilka moich fotek z niedzieli VI Jarmark ¦redniowieczny
nabi
Ma kto¶ filmiki z walk?
Ernest z Be³chatowa
Doda³em kilka filmików z walk oraz zdjêæ z jarmarku w Uniejowie.
Jêdrek z Uniejowa
Hej hej

Uffff piszê z opó¼nieniem z braku internetu :P

Wielkie podziêkowania dla wszystkich obecnych, to na pocz±tek bo mi³o ogl±daæ ponownie wasze przemi³e twarze :D Imprezka baaaaaaaaaaaaaardzo na plus, mam nadziejê ¿e wszyscy bawili siê tak dobrze jak ja. Za niedoci±gniêcia przepraszamy, obiecuj±c poprawiaæ siê z roku na rok. Zapraszamy do sprawdzania Nas nastêpnym razem :D

Wielkie podziêkowania dla ekipy organizacyjnej z któr± mam szczê¶cie wspó³pracowaæ, Wojtka, Ewy, Czarnej, Magdy, Kulek, Onixa, Angelki... Wszystkich wszystkich którzy pomagaj±.

Naszym go¶ciom dziêkujemy za zabranie cudownego humoru. Jak g³osi plotka nasze ¶miechy i ¶piewy do dzi¶ odbijaj± siê echem na baliach.

Podziêkowania dla rzemie¶lników i kramarzy którzy jak co roku nas nie zawodz± i czy deszcz czy ¶nieg czy alkohol s± z kramami. I tutaj gor±ce pozdrowienia dla Mi¶ka i Gregora.

Wielkie dziêki dla fajterów za wspania³e walki, a tak¿e dla Dru¿yny Xsi±¿êcej i Vancosa za coraz lepsze widowiska.

Ju¿ osobiste: podziêkowania dla cudownych podolaków a szczególnie RDO za wspólne wieczory i rozmowy.

Dziêki za foty, i do zobaczenia niebawem.
Pozdrowienia znad s³onego Ba³tyku ;D
BoskiMisza
Ca³a Xi±¿êca vel Smocza sk³ada wieeeelkie podziêkowania dla organizatorów!!

Jak zwykle by³o super! Przednia organizacja, przednie jedzenie, przednie towarzystwo i oczywi¶cie przednia zabawa.

Uk³ony specjalne dla Jêdrka, który dwoi³ siê i troi³, aby wszystkim by³o dobrze.
Oby wiêcej takich imprez.

Jeszcze raz dziêkujemy.

Pzdr
Misza
Micha³ Wojtysiak
W imieniu £êczycy bardzo chcia³em podziêkowaæ naszym konfratrom orgom za wspania³± imprezê. By³o wybornie smakowicie i serdecznie a kwasik smakowa³ oj smakowa³. Teraz to dwa Uniejowy za ma³o powinien byæ trzeci hehe
Pozdrawiam
Micha³ Wojtysiak
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.