Witajcie, to mój pierwszy post na forum, a ¶ci±gn±³ mnie tutaj w³a¶nie temat.
Podziêkowania nale¿± siê wszystkim, a przynajmniej znakomitej wiêkszo¶ci osób bior±cych udzia³. Dla organizatorów za organizacjê, dla uczestników za uczestnictwo i za branie w tym udzia³u, za te wszystkie poszukiwania ikonograficzne, kucia, szycia, haftowania
To mój pierwszy Grunwald, st±d oczami obserwatora (i ju¿ uczestnika) jednak widzê ³y¿kê dziegciu w beczce miodu. Jako osoba wchodz±ca w te klimaty spotka³em osoby, które bêd±c w m³odszym lub podobnym wieku co ja (ok. 40 ), chêtnie dzieli³y siê do¶wiadczeniami - tym osobom szczególnie dziêkujê
Dziêkujê równie¿ tym osobom, które poprzebierane w mniej lub bardziej histerycznie historyczne stroje, zdawa³y siê ju¿ byæ co najmniej cz³onkami okr±g³ego sto³u lub innego orderu podwi±zki
, co pozwala³o im byæ ponad, hm...ponad to, co sprawia ¿e wiele osób tam chce przyje¿d¿aæ - tym osobom równie¿ dziêkujê za ezoteryczno¶æ i aurê tajemniczo¶ci (ju¿ sobie wyobra¿am jak w w±skim elitarnym towarzystwie 10 osób inscenizuj± bitwy
). Przy okazji Panowie - je¿eli siê mylê polskiej piechoty pod Grunwaldem by³o znaaaaaaacznie mniej, tak¿e Panowie ultrasi rozumiem, ¿e na next year wszyscy bêdziecie konno?
pozdrawiam i dziêkujê