Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Podziêkowania od orgów dla nas wszystkich
> Inne > Kalendarium 2011 > Grunwald 2011
Artur Brzychcy

PODZIÊKOWANIA

Emocje zwi±zane z Grunwaldem 2011 jeszcze nie opad³y, zatem pozwólcie aby¶my podziêkowali wszystkim rekonstruktorom historycznym przyby³ym do obozu historycznego na polach pod Grunwaldem za bardzo du¿y wk³ad w tworzeniu ca³ej imprezy grunwaldzkiej, podnoszenie jej poziomu oraz pokazanie przyby³ym go¶ciom jak barwny mo¿e byæ ¶wiat ¶redniowiecza.

A co najwa¿niejsze za to, ¿e rok 2011, nie sta³ siê rokiem zapomnienia i przesytu imprez± Grunwaldzk±, a RENESANSEM GRUNWALDU - DZIÊKUJEMY.

Nie sposób Wszystkich wymieniæ z imienia i nazwiska, ale … :

DZIÊKUJEMY:
Dowódcom Chor±gwi Grunwaldzkich – „Sztab Generalny Grunwaldu”, bez którego nie poradziliby¶my sobie,- ZA WSZYSTKO.

Justycji za zaanga¿owanie i bardzo du¿y wk³ad pracy, aby ca³a impreza przebiega³a bez zak³óceñ. Byli zawsze na miejscu, bez zbêdnego narzucania siê, afiszowania: skromni i bardzo potrzebni na turniejach i inscenizacji.

Organizatorom Turniejów Grunwaldzkich. Wasze zaanga¿owanie w organizacjê turniejów oraz pozyskiwanie Sponsorów sprawi³y, ¿e Grunwald sta³ siê bardziej atrakcyjny dla uczestników, a tak¿e turystów przyby³ych na pola Grunwaldu, aby uczestniczyæ w tym corocznym ¶wiêcie rekonstruktorów ¶redniowiecza.

Sponsorom dziêki którym wiele z naszych realizacji i projektów nie mog³oby siê odbyæ.

Pracownikom Gminy Grunwald za wspóln± pracê i wszelk± pomoc.

DZIÊKUJEMY:
Organizatorom G³ównym Dni Grunwaldu:
Panu Henrykowi Kacprzykowi - Wójtowi Gminy Grunwald, mieszkañcom i sponsorom.
Panu Szymonowi Drej – Dyrektorowi Muzeum Bitwy Grunwaldzkiej
Panu Józefowi Podolakowi - Przewodnicz±cemu Zarz±du Fundacji Grunwald

Krzysztof Górecki
Jacek Szymañski
Artur Brzychcy
Witam

To i ja siê przy okazji doklejê z podziêkowaniami.
Ca³ej mojej chor±gwi serdecznie ju¿ dziêkowa³em na ¿ywo i wirtualnie, wiêc tym razem skupie siê na naszych zacnych przeciwnikach Wallenrodzie i ¦w Jerzom.
Dziêkuje wam bardzo za wspólna zabawê w obozach oraz za naprawdê fajna inscenizacjê.
Mam nadziejê, ¿e wszystkie nastêpne lata na Grunvie bêd± tak udane jak ten.

Chcia³em te¿ podziêkowaæ Krzy¶kowi i Jackowi oraz zawsze pomijanym Gniewiakom, którzy strasznie haruj± przy tej imprezie.

Gratulacje i do zobaczenia na polu za rok smile.gif
Adrian £uczak
Nie powiem - to by³ najspokojniejszy Grunwald na jakim by³em... by³ a¿ podejrzanie spokojny smile.gif Same Plusy w tym godzina bitwy przesuniêta na 16.00.
W³a¶ciwie to bym musia³ podziêkowaæ ka¿demu z osobna, ale lista d³uuuga.

Z podziêkowaniami, Adrian £uczak! smile.gif
Patryk
A jednak mo¿na smile.gif Po wyprowadzeniu przez organizatorów kilku zmian i korekt tak ¿eby by³ "wilk syty i owca ca³a" wysz³a super imprezka. Faktycznie renesans Grunwaldu smile.gif Dziêki icon_mrgreen.gif
£ukasz P³aza
Rzeczywi¶cie impreza znacznie lepsza ni¿ poprzednie, mo¿e nawet najlepsza ze wszystkich 11 na których by³em. Jest to dowód na to, ¿e czasem spektakularna klapa jest potrzebna by wymusiæ zmiany. Oczywi¶cie jest jeszcze wiele spraw które warto zmieniæ, ale je¿eli Grunwald dalej bêdzie szed³ w tê stronê to bêdzie naprawdê dobrze.
A.Fran
Moim zdaniem to byl najlepszy grunwald od paru ladnych lat.

Dziekuje za to, ze na bitwie nie zabraklo wody a ta w prysznicach byla ciepla, nie brakowalo slomy i drewna w obozach. Turnieje byly przeprowadzane profesjonalnie, byly widowiskowe. Nie zapomne tego "wooow" gdy wlaczylo sie sztuczne oswietlenie ;)

Dziekuje moim rywalom w turnieju MiT oraz wszystkim, ktorzy mnie wspierali. ("weszlo! urwij mu!")
Oraz Panu Tylko, ze mimo strasznie poznej godziny otworzyl specjalnie dla mnie swoj kram i udostepnil mi super brzeszczocik.

Podzielam zdanie Adriana Luczaka... bylo bardzo spokojnie i przyjemnie!

Organizatorzy odwalili kawal dobrej roboty, chwala im. thanx.gif

pozdrawiam jeszcze najlepszego pilarza Grunwaldu- Ogora i wszystkich, ktorych mialem przyjemnosc poznac na tej imprezie.

Adrian Frankowski

Gregor z Krakowa
Ja te¿ dziekuje wszytskim, którzy przyczynili sie do tego, by ten grunwald byl taki, jakim byl. Przychylam sie do s³ów uznania- jecha³em z lekkim strachem, co zastane, a bylo lepiej niz dotychczas.
Kram jak zwykle nie pozwoli³ mi spêdzac tyle czasu ile bym chcial ze znajomymi, ale taki juz mój los - ale jeden wieczór do rana na obozingu u¶wiadomi³ mi ze wszytsko jest jak zawsze dobre, pozytywne i radosne. a chyba ku lepszemu jeszcze idzie.

dziekuje Gniewiakom, Krzysiowi i JAckowi za wk³ad, dowódcom - Go¶ce i Solowi jako Siemowitom i moim zwierzchnikom, jak i ca³ej reszcie rekonstruktorskiego ¶wiatka.

do zobaczenia za rok, napewno !
Józef
I ja nisko siê k³aniam organizatorom - pe³en szacunku za ciê¿k± pracê , jak± jest "ogarniêcie" tak wielkiej i z³o¿onej imprezy.
Do zobaczenia za rok smile.gif

Dziêkujê równie¿ wszystkim tym , którzy mieli ze mn± styczno¶æ - za ich wyrozumia³o¶æ i cierpliwo¶æ bigsmile2.gif

pozdrawiam
Czarownica
Chor±giew Rycerzy Nadreñskich dziêkuje:

ORGANIZATOROM za to, ¿e po raz kolejny podjêli wysi³ek i stworzyli nam mo¿liwo¶æ spotkaæ siê znowu, w tym samym miejscu, uczciæ poleg³ych i zwyciêzców. ¯yczymy Wam du¿o si³, by takich "kolejnych razów" by³o jeszcze wiêcej.

Naszym adwersarzom CHOR¡GWI MAZOWIECKIEJ KS. SIEMOWITA za kolejn± potyczkê i menueta w ¶rodku pola smile.gif

KUBIE KAD£UBOWSKIEMU za wieczorny koncert smile.gif

Ten Grunwald by³ najspokojniejszym, "najlu¼niejszym" i najciekawszym z wszystkich.

Do zobaczenia za rok...
Iza Misztak - Kula
Chor±giew Goñcza do³±cza siê do podziêkowañ.

Dla Organizatorów - za ich ca³oroczny trud i zaanga¿owanie. To by³ jeden z najlepszych Grunwaldów, jakie znamy i pamiêtamy:)

Dla organizatorów turniejów - za wielka porcjê emocji, których nam dostarczyli. Zw³aszcza na turnieju 5 vs 5 :D. Wszystkim zwyciêzcom w turniejach gratulujemy,

Bardom dziêkujemy za pie¶ni, konnym za joustingi, a Wszystkim za dobr± inscenizacjê i atmosferê w obozowiskach.

Shiryu
CYTAT(Czarownica @ 20:53 22.07.2011) *
Ten Grunwald by³ najspokojniejszym, "najlu¼niejszym" i najciekawszym z wszystkich.
O to to... smile.gif Trochê Grunwaldów ju¿ w ¿yciu widzia³em, ale ten by³ zdecydowanie najprzyjemniejszy ze wszystkich smile.gif Dziêki wszystkim, którzy siê do tego przyczynili smile.gif
Seraphinus
Witajcie, to mój pierwszy post na forum, a ¶ci±gn±³ mnie tutaj w³a¶nie temat.

Podziêkowania nale¿± siê wszystkim, a przynajmniej znakomitej wiêkszo¶ci osób bior±cych udzia³. Dla organizatorów za organizacjê, dla uczestników za uczestnictwo i za branie w tym udzia³u, za te wszystkie poszukiwania ikonograficzne, kucia, szycia, haftowania smile.gif

To mój pierwszy Grunwald, st±d oczami obserwatora (i ju¿ uczestnika) jednak widzê ³y¿kê dziegciu w beczce miodu. Jako osoba wchodz±ca w te klimaty spotka³em osoby, które bêd±c w m³odszym lub podobnym wieku co ja (ok. 40 ), chêtnie dzieli³y siê do¶wiadczeniami - tym osobom szczególnie dziêkujê smile.gif Dziêkujê równie¿ tym osobom, które poprzebierane w mniej lub bardziej histerycznie historyczne stroje, zdawa³y siê ju¿ byæ co najmniej cz³onkami okr±g³ego sto³u lub innego orderu podwi±zki smile.gif, co pozwala³o im byæ ponad, hm...ponad to, co sprawia ¿e wiele osób tam chce przyje¿d¿aæ - tym osobom równie¿ dziêkujê za ezoteryczno¶æ i aurê tajemniczo¶ci (ju¿ sobie wyobra¿am jak w w±skim elitarnym towarzystwie 10 osób inscenizuj± bitwy smile.gif ). Przy okazji Panowie - je¿eli siê mylê polskiej piechoty pod Grunwaldem by³o znaaaaaaacznie mniej, tak¿e Panowie ultrasi rozumiem, ¿e na next year wszyscy bêdziecie konno? smile.gif

pozdrawiam i dziêkujê
Kakofonix
CYTAT(Seraphinus @ 11:26 26.07.2011) *
Witajcie, to mój pierwszy post na forum, a ¶ci±gn±³ mnie tutaj w³a¶nie temat.

(...)
Przy okazji Panowie - je¿eli siê mylê polskiej piechoty pod Grunwaldem by³o znaaaaaaacznie mniej, tak¿e Panowie ultrasi rozumiem, ¿e na next year wszyscy bêdziecie konno? smile.gif

pozdrawiam i dziêkujê

Pierwszy i ostatni post - z takim podej¶ciem - mam nadziejê.

Yogesh
Smutne, ¿e nieposiadanie konia przez piêknie obszyt±/uzbrojon± osobê daje s³abo zrobionym zazdro¶nikom szansê do wytykania niehistoryczno¶ci oraz usprawiedliwiania wad swojego ubioru/sprzêtu.

Trudno wci±¿ takim osobnikom najwyra¼niej zrozumieæ, ¿e posiadanie konia dla osoby mieszkaj±cej w bloku(tak, nawet dla chc±cej odtwarzaæ kogo¶ z wy¿szych sfer) mo¿e byæ problemem nie do przeskoczenia, a odpowiednie obszycie siê, zachowanie na imprezie jest o wiele prostsze w realizacji.

Jednak co tu du¿o mówiæ - Polska.

Chodzi jedynie o dokuczenie drugiemu. Jak nie konie(które, by byæ 100% poprawnym historycznie niektórzy powinni miêæ) to w przysz³o¶ci pewnie wyjdzie sprawa nieposiadania odpowiedniej ilo¶ci ziemi, grodu/zamku...
Józef
Z góry przepraszam.
Proponujê wyczy¶ciæ temat zanim zrobi siê z niego nastêpne po¿egnanie z A...
post do usuniêcia.
pozdrawiam smile.gif

Warunkowo zostawiam - ku przestrodze. A teraz prosze do tematu, albo wyciagne miotle.
Piotr Abdul Vihuelista
Hej, my¶lê ¿e drugie "Po¿egnanie z Afryk±" tu nie grozi. Ju¿ po pobie¿nym zapoznaniu siê z dzia³em Grunwald 2011 mo¿na wywnioskowaæ ¿e nast±pi³y znaczne zmiany na lepsze w stosunku do Grunwaldu 2010. Ja na razie g³osu zabieraæ nie bêdê. Najpierw siê szczegó³owo zapoznam z dzia³ami dotycz±cymi obu Grunwaldów a wtedy my¶lê ¿e bêdê móg³ co¶ sensownego napisaæ o nadchodz±cym Grunwaldzie 2012 smile.gif

Serdecznie wszystkich pozdrawiam,
Piotr
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.