Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: „Wojna Wieków„ – 12-14 Sierpieñ 2011r.
> Inne > Kalendarium 2011
BEJDON
„Wojna Wieków„ – 12-14 Sierpieñ 2011r.

W dniach 12-14 Sierpieñ 2011r. w miejscowo¶ci Ma³ob±dz okolice Pustyni B³êdowskiej odbêdzie siê „Wojna Wieków” – Chrze¶cijañskie Rycerstwo kontra Poganie.
Impreza nie sk³adkowa bêdzie mia³a charakter militarno – obozowy i odbêdzie siê bez udzia³u publiczno¶ci i turystów.
Datowanie dla „Chrze¶cijan” XIII w dla „Pogan” X-XI w.
Wy¿ywienie bêdzie we w³asnym zakresie unikamy niehistorycznych produktów.
Co za¶ tyczy siê namiotów i co w nich jest to ka¿dy dba i odpowiada za siebie nikt nie bêdzie patrzy³ jak i co tam ma.
Miejsce obozów to prywatny teren gdzie gospodarzem jest Saren w pobli¿u stadnina koni, teren ci±gnie siê a¿ do rzeki Przemszy, usiany jest w±wozami, parowami, zagajnikami
/z niektórych miejsc s± widoczne zabudowania stadniny za to zmotoryzowani bêd± mieli dobry dojazd/

Dla wyja¶nienia „Wojna Wieków” to starcie wojowników dwóch epok z zachowaniem realizmu historycznego dla ka¿dej ze stron – rycerstwo i barbarzyñcy.
Akcjê imprezy buduj± mieszkañcy wrogich obozów gdzie ka¿dy od z³odzieja do ciury obozowego znajdzie swoje miejsce i zabawê.
Nadmieniamy ¿e impreza pozostaje w koncepcji Polonii Minor

Z naszej strony zapewniamy wodê, siano, drewno dobr± zabawê i wypoczynek.
Wszystkich chêtnych serdecznie zapraszamy.

Zg³oszenia kierowaæ na forum Wojny Wieków poni¿ej link do strony :

http://www.wojnawiekow.fora.pl/

Pozdrawiamy Siwy i Bejdon
Edgar z Nordlige Sverda
S³awa ! Nareszcie oud.gif
siwius
Witam

Proszê uwa¿nie patrzeæ na proces rejestracji, aktywacji konta, nades³ania maila lub PW z okre¶leniem po której stronie siê staje (chrze¶cijañskiej lub pogañskiej) oraz wys³anie w odpowiednim dziale formularza zg³oszeniowego wraz ze zdjêciami
Hendomir
S³awa!
wszyscy zainteresowani Poganie proszeni s± o kontakt na adres email hendo@wp.pl

Impreza jest typowo militarna z nocnymi podchodami zdobywanie obozu na sobotê przewidziany jest turniej oraz walna bitwa do upad³ego.

Nastawiamy siê na dobra zabawê w dobrym towarzystwie.

Fur Odyn
Jarl Hendo
Piotr z Bêdzina
No i super, nareszcie smile.gif. Ja zaklepuje miejsce !
Hendomir
na forum Wojny Wieków dodano regulamin imprezy wszystkich zainteresowanych proszê o zapoznanie siê z nim.
Fur Odyn!!!
Hendomir
Uprzejmie proszê o nie u¿ywanie nazwy Polonia Minor poniewa¿ nie jest to ta sama impreza od której siê od¿egnujemy oraz nie chcemy byæ pos±dzeni o jak±kolwiek próbê przejêcia tej imprezy oraz o kradzie¿ nazwy. Impreza ma charakter typowo militarny a nie na zasadzie kontemplowania swojej historyczno¶ci czytaj spotkanie przy ognisku .
Wyrazy szacunku Hendo.
brat Bule
Sluchajcie, mo¿e w przysz³ym roku spróbujecie zrobiæ trzeci obóz z XV. Bez ¿adnej ironii piszê, tak mi wpad³o. To mo¿e byæ naprawdê fajna cykliczna, zamkniêta impreza z dobrym multi podej¶ciem.

Pozdrawiam Baru³a
Saren
Dziêki za rzucenie pomys³u.
Bez aroni- dziêki. Tym bardziej, ¿e pomiêdzy nalewk± z Czego¶, wytworzon± w budzie-przy-pla¿y w Czarnogórze i albañska rakij±, temat nam siê ju¿ ulung³, ale nikt nie by³ wyrywny, aby naruszaæ koszerno¶æ "rekonstrukcji"... teraz jest na Ciebie.
Edgar z Nordlige Sverda
S³awa ! Wszystko przemija, a to co mi³e, jakby dwa razy szybciej. Tak w³a¶nie siê maj± trzy dni spêdzone z Wami Przyjaciele na "Wojnie Wieków". Na brak walki nikt nie mo¿e narzekac. By³y podchody i ataki na obozy. Chrze¶cijanie gorycz pora¿ki w pojedynkach, os³odzili sobie ( nie mogê tego nazwac inaczej ni¿ ) têgim laniem pogan w bitwie "do jednego". My za¶ ( ¶mia³o mogê rzec ) rozjechali¶my 13-kê w bohurtach bic.gif. Ta wiêc poobijani, ale w wy¶mienitych chumorach biesiadowali¶my wspólnie ca³± noc pijacy.gif. Jestem g³êboko przekonany ¿e "Wojna Wieków" zajmie na sta³e miejsce w Waszych kalendarzach imprez. Jak zwykle w tego rodzaju spotkaniach, to uczestnicy tworz± jej scenariusz i stanowi± o poziomie. Dziêkujê za fajn± zabawê , wiem ¿e za rok bêdzie jeszcze lepiej.

FUR ODYN !
S³awek zTarnowa
CYTAT(Edgar z Nordlige Sverda @ 22:02 14.08.2011) *
rozjechali¶my 13-kê w bohurtach bic.gif.

...Bo mnie nie by³o... :<
Hendomir
Fur Odyn!
Ja równie¿ dziêkuje Wszystkim za wspania³± zabawê XIII , X , oraz Saren za opiekê na nad ca³ym terenem smile.gif do zobaczenia za rok a mo¿e wcze¶niej smile.gif S³awku brakowa³o mi Ciebie okrutnie i teraz mam nowego idola hahahah Piotr z Bêdzina zwany Bandit vel Behemot smile.gif)

Szczególne thx dla Stoigniewa .

PS

Bu³a zapraszamy za rok smile.gif
kriva
Po raz pierwszy by³am na WW, ze wzglêdu na czê¶ciowo now± formu³ê bigsmile2.gif

Impreza bardzo korzystna i pozytywna, mimo jednego zdarzenia (trzymam kciuki za rych³y powrót do zdrowia). Towarzystwo chrze¶cijan niezwykle sympatyczne - z Wami zawsze mo¿na ¶wietnie siê bawiæ - nie potrzebowa³am kolejnego potwierdzenia - jecha³am i wiedzia³am, ¿e bêdzie fantastico.

Blisko¶æ jeziorka i stadniny - super sprawa, a koñ o pi±tej rano - sama przyjemno¶æ ;)

Pomimo, ¿e przyjecha³am dopiero w pi±tek wieczorem, dane mi by³o zakosztowaæ ataków pogan - ch³opaki, robili¶cie naprawdê dobre wra¿enie, siej±c postrach nie tylko w¶ród bia³og³ów.

Cieszê siê, ¿e wreszcie mog³am przyjechaæ na t± imprezê i wiem, ¿e baaardzo ale to bardzo chcê na ni± wróciæ za rok. ¦wietny klimat, okoliczno¶ci towarzysz±ce (np. nektar bogów) i piêkno natury dope³ni³y ca³okszta³tu.

Podoba³a mi siê bitwa, a zw³aszcza sama koñcówka - im d³u¿ej siê bili¶cie, tym bardziej byli¶cie nakrêceni. A ile ¶miechu, to g³owa ma³a :D Dawali¶cie z siebie wszystko, walcz±c do upad³ego dos³ownie i w przeno¶ni.
Sobotnia integracja, to te¿ mi³e wspomnienie, mimo, i¿ nie wygra³am w ko¶ci. Gratulacje dla nowego mistrza "moczymordy" - zabawa znów ma sens - Jacu¶ wcze¶niej wci±¿ wygrywa³.

Cieszê siê, ¿e by³o tylu chêtnych na tañce, ¿a³ujê jedynie, ¿e nie mieli¶my ¿adnego grajka.

I na koniec indywidualne podziêkowania: dla Saren za go¶cinê, dla Kary i Bolka za prezent pourodzinowy, dla Miszy za liliê i dla Bandita za sza³ i radochê, zwi±zane z powrotem do czynnego uczestnictwa ;)

@ S³awek - jak w przysz³ym roku nie pojedziesz, to szykuj siê na ³omot ode mnie szczerba.gif
Piotr z Bêdzina
FUR THOR ! devil.gif
Wielkie podziêkowania dla wszystkich za ¶wietn± zabawê jak± dane mi by³o dzieliæ z Wami przez te 2 dni. Klimat ¶wietny, a towarzystwo jak zwykle doborowe. Dawno siê tak wy¶mienicie nie wybawi³em. Bojówka zaciêta ale bez spinek i ciesze siê ¿e mog³em znowu stan±æ ramie w ramie z Wami wszystkimi, a ¿e przeciwnicy byli bitni jak diabli to nie mo¿na siê by³o nudziæ icon_mrgreen.gif .

Hendo ca³usy i przytulaki hehe, pamiêtaj ¿e jeste¶ ju¿ ochrzczony w jeziorze ass.gif .

Podziêkowania dla Raaków za ¿urek smile.gif, Markowi Adamowi za szczer± rozmowê, Hendowi, Bejdonowi i Siwemu za pomys³ i chêci smile.gif.
Saren
Tak w telegraficznym skrócie;

- dziêkujê wszystkim za super zabawê i mi³y ¶lad jaki zostawili¶cie.
- poszkodowanym rych³ego powrotu do zdrowia. Blizny mê¿czyzn nie szpec±smile.gif
- wszystkim za ciep³± atmosferê.
- Hendowi, Bejdonowi, Siwemu- za zorganizowanie ca³o¶ci.
- konsumentom ¿urku, za konsumpcje.
- Stoigniewowi za wo¿enie rannych:)

Dla u¿ytkowników fejsa fotki
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1...5542&type=1

Mam nadziejê, ¿e do zobaczenia za rok na nastêpnej edycji.
macjonek
Bractwo Lugiów dziêkuje wszystkim za ¶wietn± imprezê S³awa !!!!
(Hendo ochrzczony skandal !!!)
Hendomir
oszukali mnie smile.gif no nic apostaza jest dla kazdego poza tym nasze Bogi sa mocniejsze smile.gif)))
Hendomir
u mnie w baga¿niku znalaz³em skórznie bez rêkawnik zapinana na zapinke metalow± czyje to ??
Damiano
Czy kto¶ z robi±cych zdjêcia uchwyci³ chwilê natarcia w bitwie XIII wiecznego odzia³u kawalerii? bigsmile2.gif Bo na fotach które jak do tej pory widzia³em niestety nigdzie tego nie ma
Edgar z Nordlige Sverda
S³awa ! Wiele osób na WW tworzy³o "ikony", podziwia³em je na Facaboku read.gif. Dlaczego tylko Sarenka zechcia³a podzieliæ siê swoimi obrazkami z Frehowiczami ?smile.gif
Fur Odyn !
Boles³aw
Witam.
Trochê pó¼no ale dopiero wróci³em z urlopu...

Dziêkuje wszystkim za udan± imprezê, szczególnie organizatorom, my bawili¶my siê ¶wietnie icon_mrgreen.gif
Mam nadziejê, ¿e na kolejnej WW walcz±cych chrze¶cijan bêdzie wiêcej smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.