chcê zmieniæ wpis w polu Sk±d i wyskakuje mi taka informacja:
"Przepraszamy, wyst±pi³ b³±d. Je¶li nie jeste¶ pewny jak u¿ywaæ tej opcji lub nie wiesz dlaczego wyst±pi³ b³±d, spróbuj poszukaæ w plikach pomocy.
Napotkane b³êdy:
wype³nij formularz do koñca, przed kontynuacj± wróæ i popraw b³êdy."
o ile wiem wype³nianie wszystkich pól nie jest obowi±zkowe, wiêc nie wiem sk±d taki monit?
A wype³ni³e¶ okienko "antyspamowe"?
No dziêki, dzia³a.
Ale nie wiedzia³em, ¿e forum jest tak dziurawe, ¿e wymaga zabezpieczeñ przy edycji SWOJEGO profilu
Czy te¿ mo¿e jest jaki¶ inny powód takiego zabezpieczenia?
Nie jest dziurawe, wprowadzili¶my te zabezpieczenie ¿eby uchroniæ siê przed spambotami. Ostatnimi czasy boty zrobi³y siê na tyle sprytne ¿e pokonywa³y dotychczasowe zabezpieczenia niezbêdne do zarejestrowania na forum. Trzeba by³o zadzia³aæ ;)
Mo¿e tego nie widzieli¶cie, ale dziennie logowa³o siê ok 10 botów i zasypywa³o forum tematami w rodzaju "enlarge your penis" czy innymi ;). Na razie boty nie wiedz± co jest stolic± Niemiec, przynajmniej do czasu a¿ który¶ nie zajrzy do encyklopedii.
Nie jest to chyba wielkie utrudnienie dla u¿ytkowników?
Na szczê¶cie nie zmieniam podpisu codziennie, wiêc nie utrudnia mi to korzystania z forum. Chocia¿ niemo¿no¶æ wys³ania dwóch privów pod rz±d bywa upierdliwa, szczególnie jak siê ma dwie minuty na odwiedziny i parê spraw do za³atwienia.
Anyway, dziêkujê. Temat do usuniêcia.
Tego nie wiedzia³em, sprawdzê jak jest z PW.
A temat niech zostanie, mo¿e komu¶ siê przyda.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.