Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Turniej Rycerski Jana z Go¶ciañczyc
> Inne > Kalendarium 2011
Maciej Dmowski
Witam.

Muzeum Ziemi Miñskiej oraz Bractwo Rycerskie Ziemi Miñskiej zapraszaj± na:

I Turniej Rycerski w Miñsku Mazowieckim

Turniej Rycerski Jana z Go¶ciañczyc

Turniej odbêdzie siê w pierwszy weekend lipca: 2 - 3 lipca.
Miejsce: Teren Muzeum 7 Pu³ku U³anów Lubelskich Oddzia³ Muzeum Ziemi Miñskiej w Miñsku Mazowieckim - ul. G. Sosnkowskiego 4. (przy samej stacji PKP)
Datowanie turnieju: XIV - XV w. (wymagany spójny strój)

Planowane jest przeprowadzenie konkurencji:
- Turniej Bojowy
- Turniej £uczniczy
- Turniej Melee 5 vs 5
- Bitwa
- Turniej Fire dance
- Turniej Bardów
- Biegi rycerskie

Wieczorem po sobotnich zmaganiach planowana jest biesiada.

Zapewniamy ogrodzony obóz (wraz z drewnem i s³om±), wy¿ywienie, sanitariaty, parking oraz przede wszystkim dobr± zabawê.
Regulaminy powinny ukazaæ siê w najbli¿szej przysz³o¶ci. Póki co proszê pytaæ.
Mo¿liwo¶æ przyjazdu ju¿ w pi±tek.

Zg³oszenia proszê przesy³aæ mailowo. Proszê o zamieszczenie w nich informacji na temat ilo¶ci osób, specjalizacji, ilo¶ci namiotów itd.
W temacie maila proszê dopisaæ tag: [ TURNIEJ ]

Kontakt:
Maciej Dmowski
e-mail: m.dmowski@o2.pl
tel: 697 98 96 15
Kakofonix
Hej,
rewelacyjny pomys³. Bardzo siê cieszê, ¿e taka fajna impreza bêdzie tu¿ pod Warszaw±.
Pozdrawiam, Andrzej
Emil z Gi¿ycka
Przewidujecie nagrody w bojowym?
Robert Szatecki
No i wyprzedzi³ mnie z pytaniem:)
Maciej Dmowski
Tak, planujemy lecz nie zosta³y jeszcze dopracowane.
W pozosta³ych konkurencjach tak¿e przewidujemy nagrody.
Czy bêd± nagrody za trzy pierwsze miejsce czy tylko dla najlepszego - tego tak¿e nie mogê jeszcze powiedzieæ.
Biorg
Hej!
A gdzie dok³adnie bêdzie ten turniej? Pod Pa³acem? Pompka? Stankowizna?
siostrzyczka
Hej, Maciek, fajnie, ¿e robicie turniej, tylko bardzo ¼le, ¿e tu¿ przed Nidzic±, bo nie wiem, czy dam radê dwa weekendy pod rz±d... Ale zobaczymy co da siê zrobiæ icon_wink.gif

... znaczy, je¶li mnie wpu¶cicie... crazy.gif
Aramil
A trzeci weekend to Grunwald. :D

Prawdopodobnie przy pa³acu, ale nie na samym placu przed nim.
Pompka bêdzie w ostateczno¶ci.
krowasc
Mo¿na dok³adniejsze info/kalendarium? Chcia³bym ze znajomymi wpa¶æ do Miñska je¶li praca pozwoli.
Aramil
Tak jak w pierwszym po¶cie z informacj±, turniej odbêdzie siê w dniach 2-3 lipca (sobota-niedziela), ale przyje¿d¿aæ mo¿na ju¿ 1 lipca, w pi±tek.

Znane jest ju¿ tak¿e miejsce, bêdzie to park przy pa³acu MDK.
krowasc
Dziêki
¯yrafa
A czy wiadomo ju¿ jak bêdzie wygl±da³ turniej ³uczniczy?
Maciej Dmowski
Witam.

To dodam parê informacji.

Turniej odbêdzie siê jednak przy Muzeum 7 Pu³ku U³anów Lubelskich Oddzia³ Muzeum Ziemi Miñskiej w Miñsku Mazowieckim.

Planowany harmonogram:

Sobota 2 lipca:
10:00 START TURNIEJU
12:00 Turniej Bojowy
12:30 Turniej £uczniczy
18:00 Bitwa
21:30 Biesiada
22:00 Turniej Bardów
22:30 Turniej Fire Dance

Niedziela 3 lipca:
12:00 5vs5
13:30 Bieg Dam
14:30 Bieg Rycerski
16:00 KONIEC TURNIEJU

Odno¶nie konkurencji, to regulaminy s± jeszcze w trakcie tworzenia.
Ale:
- bojowy - planowany jest zarówno na miecz(topór) i tarczê jak i pó³toraki - razem - czyli walczymy z czym chcemy (miecz/topór + tarcza albo pó³torak/dwurêczny), do tego mo¿liwo¶æ chwytów oraz kopania czyli nastawiony na walkê a nie tañce smile.gif i bêdzie to zapewne czasówka - 1,5min
- ³uczniczy - strzelanie zarówno do sta³ych jak i ruchomych obiektów
- a biegi dam oraz rycerski bêd± wymaga³y troszkê gracji i sprawno¶ci

Odno¶nie nagród - w ka¿dej konkurencji bêd± nagrody warto¶ciowe. (oprócz bitwy oczywi¶cie smile.gif)

I prosi³bym o informowanie kto przyje¿d¿a i z jakimi namiotami.
Mamy ograniczone miejsce niestety.
¯yrafa
To ja jeszcze chcia³abym podpytaæ a propos ³uczniczego. Jakie bêd± konkurencje, jakie odleg³o¶ci, ile trzeba mieæ strza³ i jakie s± wymagania sprzêtowe?
gregory
CYTAT(¯yrafa @ 18:24 20.06.2011) *
To ja jeszcze chcia³abym podpytaæ a propos ³uczniczego. Jakie bêd± konkurencje, jakie odleg³o¶ci, ile trzeba mieæ strza³ i jakie s± wymagania sprzêtowe?

Ano w³a¶nie!
Turniej o przys³owiowy rzut beretem od Wawki i z chêci± bym siê wprosi³, ale w ciemno nie lubiê je¼dziæ, bo mam przykre do¶wiadczenia. anger.gif
Mo¿na prosiæ o konkrety?

Pzdr,
G.
Maciej Dmowski
Proszê bardzo.
Informacje na temat turnieju ³uczniczego znajduj± siê w za³±czniku.

Informujê i¿ listy s± jeszcze otwarte - zapraszamy i czekam na zg³oszenia.
Oraz doda³em plakat do pierwszego postu.
Waylander
Czy regulamin turnieju bojowego jest ju¿ ustalony?
Maciej Dmowski
CYTAT(Waylander @ 19:16 26.06.2011) *
Czy regulamin turnieju bojowego jest ju¿ ustalony?

Owszem. Oto i on. (w za³±czniku).

W razie pytañ prosi³bym o kontakt telefoniczny - najszybciej odpowiem.

Pozdrawiam i serdecznie zapraszam na turniej. smile.gif
Edwina
Witajcie smile.gif

Pomimo przymusowego powrotu do domu dziêkujê za wspania³y czas i ¶wietn± kameraln± imprezê. Wieczorne ognisko i brak spiny oraz fantastyczni ludzie - tego by³o mi trzeba. Gdyby¶cie jeszcze jakie¶ czary odprawili za pogodê... ( polecam po¶wiêcenie bród - na Liwie dzia³a ;) )

Na os³odê kilka fotek- ze wzglêdu na czas trwania mojej osoby z Wami jest ich niewiele
https://picasaweb.google.com/wampirzak/Minsk2011#
Aramil
Pogoda niestety by³a straszna, od trzech dni bez przerwy pada³o i du¿o osób przez to nie przyby³o na turniej.
Chcia³em podziêkowaæ wszystkim, którzy mimo wszystko przyjechali. Do zobaczenia pod Grunwaldem, ewentualnie w Nidzicy. ;)
nabi
S± filmiki z bojówki?
Kud³atySTG
StarOgard GDAÑSKI dziêkuje za przewspania³± imprezê! By³o przesuper, wspaniali ludzie i profesjonalna organizacja imprezki. Naprawdê warto by³o 10h podró¿y w jedn± stronê po¶wiêciæ na czas spêdzony wspólnie z uczestnikami I Turnieju w Miñsku Mazowieckim smile.gif Pogoda by³a taka jak siê wszyscy spodziewali¶my ;) Przesz³o bokiem ;P W drodze powrotnej zachaczyli¶my Nidzicê i Ostro³êkê, a czas podró¿y i tak lepszy ni¿ jak jechali¶my do Was ;) Jeszcze raz dziêkujê i czekam na nastepne imprezy, i oczywi¶cie spotkanie najpó¼niej na Grunwaldzie ;)

A filmiki z bojówki s± ;)
Maciej Dmowski
Dziêki wielkie wszystkim za przybycie na turniej!
Mimo nieciekawej pogody uda³o siê wiêkszo¶æ zrealizowaæ i sprawiæ, ¿e wszyscy chodzili zadowoleni.
O to chodzi³o, uda³o siê mimo wielu niedoci±gniêæ.
Cieszê siê, ¿e podoba³o Wam siê w Miñsku i smakowa³o Wam nasze ¿are³ko. smile.gif

Jak dobrze pójdzie to mam nadziejê, ¿e zobaczymy siê znowu za rok na naszej ziemi.

Odno¶nie walk to widzia³em, ¿e Carvi wrzuci³ ju¿ parê filmów do siebie na kana³ YT. Pozwolê sobie zrobiæ ma³± reklamê: Filmiki Carviego:
Gazda vs Carvi
Tusty vs Carvi
Szymon vs Carvi
Fina³: Szymon vs Tusty
Bitwa I
Bitwa II
Odno¶nie firedancu to mamy dopiero ma³y trailer: Fire Dance. Niebawem powinien powstaæ ³adny filmik.
Podobnie jest ze zdjêciami. Póki co jest tyle: GALERIA, ale postaram siê je jako¶ w miarê szybko zaktualizowaæ.

Dziêki za wspóln± zabawê!
Rafa³ Grê¼likowski
Mówcie co chcecie - ja bawi³em siê przednio ! smile.gif
Powiedzia³bym wrêcz - to dopiero by³a przygoda !
Wychylam nos z namiotu o 5 nad ranem (tu¿ po ukoñczeniu nocnego repertuaru grupy bardów) a wokó³ jezioro ! smile.gif Nieustannie wyskakuje mi u¶miech na twarzy kiedy przypomnê sobie s³owa Czakiego nad ranem: "przekrêci³em siê na drugi bok i zrobi³o mi siê jako¶ mokro..." smile.gif
Pogoda nas nie z³ama³a, odby³y siê walki, ³uki, nawet fire dance ! A nieskromnie dodam ¿e nawet nie macie pojêcia ilu widzów chcia³o mieæ zdjêcie z krzy¿akiem, co to siê na mazowieckich ziemiach zagubi³ smile.gif
Dziêki ogromne za ten wspólny czas i ju¿ odliczam dni do drugiego - przysz³orocznego turnieju ! smile.gif
Pozdrawiam !
Aramil
A tutaj film z firedance. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=oM84wqz-2Iw
Rafa³ Grê¼likowski
To i krótki filmik z wystêpu naszego obozowego wymiatacza ogniem - Czakiego:

http://www.youtube.com/watch?v=rG9ay2Gm7Hw

Do zobaczyska wszystkim na polach grunwaldzkich !
Rafa³ Grê¼likowski
By³ tu link z fotkami. Jednak miejsce to zast±pi³y ju¿ nowe zdjêcia wiêc nieaktualny link usuwam smile.gif
Pawe³ S³awski h. Szeliga
Wielkie i serdeczne dzieki za naprawdê fajny turniej :-)
Filmiki nagrane i umieszczone na youtube user : Carvillian :-)

A kuchni gospodarzom Chwa³a :D CHWA£A CHwa³a :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.