Mamy zielone ¶wiat³o na turniej grupowy
termin zaproponowany przez organizatora i nie podlegaj±cy dyskusji to czwartek godzina 20.
Starcia mog± odbywaæ siê systemem 21 na 21 ; pytanie tylko czy zbierze siê minimum 4 dru¿yny
mo¿emy to nazwaæ turniejem chor±gwi
mo¿emy spróbowaæ staræ w mniejszej liczbie
WIADOMO NA 100 % ¿e w tym roku ilo¶æ "wschodu" bêdzie minimalna wiêc musimy skupiæ siê na nas
zapraszam do dyskusji i czekam na sensowne zg³oszenia od sensownych ludzi ( czytaj nie wiesz czy od ciebie z chor±gwi s± chêtni ale ty chcesz wyj¶æ - nie pisz; skontaktuj siê z lud¼mi od siebie dowiedz siê ilu - napisz jest nas 15 chcemy siê biæ)!
zasady takie jak na BN czyli ³ostro
Salve Fratres!
Ada¶ - Zachodniopomorska wystawi min. 1 ekipê czyli 21.
Pozdrawiam Grzegorz
z podola na pewno siê uzbiera.
Admirallo daj temat na forum podolskim to siê policzy ilu chêtnych.
No ze ¶w. Jerzego te¿ siê wystawi 21 zapewne, wiêc ju¿ 3 teamy mamy
CYTAT
termin zaproponowany przez organizatora i nie podlegaj±cy dyskusji to czwartek godzina 20.
a nie lepiej w piatek po turnieju 5na5? W ogóle 4 ekipy po 21 to jakas lekka abstrakcja Ada¶
.
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 17:32 18.05.2011)
CYTAT
a nie lepiej w piatek po turnieju 5na5? W ogóle 4 ekipy po 21 to jakas lekka abstrakcja Ada¶
.
szczerze........... chyba masz racjê w bólach rodz± siê trzy
wiêc mo¿e tak jak pisa³em na pocz±tku mo¿e w innej ilo¶ci
no we czwartek s± gdzie nie gdzie uczty
nie no taki turniej 21ek w 3 dru¿yny nie bêdzie d³ugo trwa³, ale robiæ go po turnieju 5vs5 to o tyle lipa, ¿e sporo ludzi dostanie niez³e lanie a inni siê zmêcz± i koniec.
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 01:30 19.05.2011)
nie no taki turniej 21ek w 3 dru¿yny nie bêdzie d³ugo trwa³, ale robiæ go po turnieju 5vs5 to o tyle lipa, ¿e sporo ludzi dostanie niez³e lanie a inni siê zmêcz± i koniec.
ty¿ prawda czekamy mo¿e bêdzie 4 dru¿yna ( cichutko liczê na pomezañsk± )
dla tego ten turniej jest swojego rodzaju testem czy dam radê biæ siê w systemie 21 na 21
CYTAT
zapraszam do dyskusji i czekam na sensowne zg³oszenia od sensownych ludzi ( czytaj nie wiesz czy od ciebie z chor±gwi s± chêtni ale ty chcesz wyj¶æ - nie pisz; skontaktuj siê z lud¼mi od siebie dowiedz siê ilu - napisz jest nas 15 chcemy siê biæ)!
Tych co nie maj± siê z kim kontaktowaæ, a chcieliby uczestniczyæ oraz maj± odpowiedni sprzêt i umiejêtno¶ci, zapraszam do wype³nienia formularza. Byæ mo¿e uzbiera siê wystarczaj±co du¿o osób.
https://spreadsheets.google.com/viewform?fo...BZ1RMSjFZUnc6MQpozdrawiam
bardzo dobra inicjatywa z tym formulazem
W sumie mamy pewne 3 teamy chor±gwiane o do¶æ mocnym i stabilnym sk³adzie, brakuje wiêc tylko 21 zawodników - nie jest tak ¼le.
Jestem za czwartkiem - turniej 5vs5 pewne bêdzie siê zaczyna³ od walk w grupach a to mocno wyczerpuj±ce dla wszystkich zawodników.
Z formularza skorzysta³o kilka osób - ale sza³u nie ma.
Jest za to przekrój przez kilka chor±gwi i dwa kraje
.
Poniewa¿ stoi to trochê w miejscu, zwracam siê z pro¶b± aby wszyscy którzy mog± to zrobiæ rozreklamowali formularz.
Im wiêcej osób siê w niego wpisze, tym wiêksze prawdopodobieñstwo ¿e ze "zbieraniny" utworzymy 21 osobowy twór do walki.
Ada¶ kto z tych troli z pomezanki czyta frehê? ;] Lepiej zadzwoñ do kogo¶ z Dna Oni tam najlepiej ogarniaj± pi±tki to mo¿e i jak±¶ wiêksz± liczbê walcz±cych sklec±.
Co do turnieju 5vs.5 to w WM jest zainteresowanie i bardzo mo¿liwe , ¿e zbierzemy przynajmniej jedn± pi±tkê.
Nie wiem czy uda mi siê zebraæ grupê 21 osób do bohurtu.
pozdrawiam
zarzucê temat na forum DNA.
kara¶ - zly harcownik nr1
znajac zycie to dopiero na grunwie sie okaze czy pomezanska wystawi 21:) chyba ze sa juz jakies decyzje o ktorych nie wiem
Pó¼no, bo pó¼no, ale posz³o wici na forum Goñczej.
Pozdrawiam!
zg³aszamy siê 1 h przed przygotowani do walki !
Dziêkujê Miszy z Smoczej Kompani za zg³oszenie do 21 dru¿yny Smoczej:)
Salve Fratres!
Do walk stanê³y trzy dru¿yny:
1. Chor±giew ¶w. Jerzy - dowódca 21 - Olo
2. Chor±giew Podolska - dowódca 21 Hubert
3. Chor±giew Zachodniopomorska+Mazowiecka z przyjació³mi - dowódca 21 Gabry¶
Dodatkowo kilku wolnych którzy byli do³±czani jako rezerwowi.
Sêdziowie oraz wspó³organizatorzy:
1. Grzegorz "£azarz"
2. £ukasz "P³azik"
3. Andrzej "Ja¶min"
4. Adam "UA"
Walki by³y ostre ale bez spiêæ. Raz jeden na skutek niezgodno¶ci sêdziów po konsultacji z Gabrysiem i Hubertem uznali¶my konieczno¶æ powtórzenia ca³ego starcia.
Wynik walk:
I miejsce Chor±giew ¶w. Jerzy - dowódca 21 - Olo
II miejsce Chor±giew Podolska - dowódca 21 Hubert
III miejsce Chor±giew Zachodniopomorska+Mazowiecka z przyjació³mi
Chwa³a zwyciêzcom chwa³a pokonanym!
Wszyscy walcz±cy otrzymaj± wykonany z mosi±dzu specjalnie na ta okoliczno¶æ przez Gregora badges. Jak tylko od Gregora otrzymam projekt zamieszczê go na freha. Proszê dowódców o przes³anie list ilo¶ciowych na maila stlazarus@o2.pl
Chcia³em serdecznie podziêkowaæ:
1. walcz±cym za postawê oraz sportowe podej¶cie do walk. Oby³o siê bez ¿adnych zgrzytów, formacje sprawnie i na czas dociera³y na pole walki oraz sprawnie z niego schodzi³y
2. Ratownikom Medycznym SML (S³u¿ba Medyczna ¶w. £azarza) za b³yskawiczne i co najwa¿niejsze sprawne interwencje (na szczê¶cie nie by³y to gro¼ne urazy)
3. Justycji która dwoi³a siê i troi³a by ogarn±æ publiczno¶æ
4. G³ównym organizatorom za umo¿liwienie zorganizowanie turnieju oraz ufundowanie okoliczno¶ciowych bagdesów
5. Publiczno¶ci za wspania³y doping
6. Adasiowi, P³azikowi, Ja¶minowi za wspó³organizacje i sedziowanie
Pozdrawiam Grzegorz
to ja w takim razie w imieniu chyba wszystkich uczestników chcia³bym podziêkowaæ Grzesiowi za ogarniêcie tego wszystkiego. uda³o siê dziêki Tobie przeprowadziæ pierwszy turniej 21 na 21 w Polsce co jest bardzo wa¿nym krokiem do przodu. teraz tylko mam nadziejê ¿e w przysz³ym roku pojawi± siê ekipy z innych chor±gwi i bêdzie jeszcze wiêcej zabawy, walki i nabywania do¶wiadczenia którego nam tak brakuje w wiêkszych grupowych bohurtach.
ah, i oczywi¶cie gratulujê zwyciêzcom
choæ niestety muszê was zmartwiæ - za rok Podole bêdzie czeka³o w szrankach na rewan¿ i poka¿emy jak wysoko ¶wieci S³oñce
CYTAT(Hub @ 20:43 18.07.2011)
jak wysoko ¶wieci S³oñce
Salve Fratres!
Tak wysoko! Hubercie na równi ze ¶w. Jerzym byli¶cie w stanie wystawiæ swoj± Chor±gwian± 21. Wiem ¿e na przysz³y rok inne Chor±gwie te¿ siê do tego szykuj±. Je¿eli dobrze pójdzie to mo¿e za dwa-trzy lata bêdziesz móg³ ¶mia³o powiedzieæ przed bitw± narodów, ¿e Polska wystawi 4 mo¿e 5 pe³nych sk³adów
Pozdrawiam i do zobaczenia na Liwie.
CYTAT(Hub @ 20:41 18.07.2011)
... chcia³bym podziêkowaæ ... za ogarniêcie tego wszystkiego ...
Salve Fratres!
Hubercie nie mi ale wam podziêkowania za karno¶æ i zrozumienie. Przypomnij sobie buhurty przy pomniku w dawnych latach. Ile to minut trwa³o liczenie grup. O szyku mog³e¶ zapomnieæ. A teraz? Na tegorocznym Grunwie wychodzi³y karne grupy które pod waszym dowództwem momentalnie szykowa³y siê do kolejnego starcia. Nie by³o ¶ci±gania he³mów pomiêdzy starciami lub jak to dawniej bywa³o prawie rozbierania siê z cze¶ci zbroi. Nie by³o te¿ ¿adnych d±sów - przypomnij sobie wasze pierwsze starcie z miksem zachodniopomorskiej+mazowsze. Jeszcze dwa trzy lata wstecz by³yby bluzgi i d±sy a teraz - szok! W nieca³e 2-3 minuty kompromis!
Ty, Olo i Gabry¶ mieli¶cie pod sob± naprawdê rewelacyjnych ludzi i takich zawsze wam ¿yczê.
Pozdrawiam Grzegorz
có¿, rozwijamy siê. nie mo¿na porównaæ tamtych czasów z tym co jest teraz.
wtedy to by³o bardziej pospolite ruszenie, teraz przypominamy coraz bardziej oddzia³y wojska.
i to jest piêkne
¿ebym jeszcze mia³ emeryturê wojskow± potem to ju¿ by by³o najlepiej :D
renty siê prêdzej dorobisz:)
Justycja te¿ dziêkuje za wspó³pracê i widzimy siê za rok ;)
Salve Fratres!
Pierwsze filmiki z 21.
http://www.youtube.com/watch?v=iLIayFIKbKg (jest tam tego wiêcej)
Ewentualne dyskusje w stylu mojsza - twojsza i ¿e boli proszê tylko na priw do dowódców dró¿yn lub do mnie.
Pozdrawiam Grzegorz
Salve Fratres!
W dniu dzisiejszym otrzyma³em informacjê od Gregora, ¿e projekt pami±tkowego badgesa otrzymam do koñca przysz³ego tygodnia.
TMD - Samokrytyka-
Moja ¿ona mówi "..wszystko musi byæ po Twojemu - bo Ty tak chcesz.."
Widocznie jestem egoist± bigsmile2.gif
Ka¿de "potkniêcie" , pope³niony b³±d , prze¿ywam jako osobist± pora¿kê.
Gdyby jednak wszystko by³o perfekt , czym by¶my mieli siê zajmowaæ ?
Moim marzeniem jest prze¿yæ podczas imprezy przygodê (tak± pisan± z du¿ej litery)
Podczas turnieju poczuæ zapach potu , krwi i koñskiego gnoju.
A wszystko to , przy dobrej muzyce.
Wiem , ¿e sam nie dam rady.
Proponujê zatem by¶my zrobili to razem.
Proponujê by organizatorzy TMD , TMiT i turniejów bohurtowych wspomagali siê w swoich dzia³aniach.
(Dobrym pocz±tkiem w tym roku , by³o wspólne wykorzystanie szranków , wiaty..)
Proponujê stworzyæ temat , w którym umieszczali by¶my linki do utworów muzyki dawnej .
Z wszystkich propozycji wybraliby¶my te "najlepsze" , tworz±c z nich "¶cie¿kê d¼wiêkow±"/podk³ad do turniejów.
Mi osobi¶cie brak wiedzy , by taki temat prowadziæ .Mogê jednak podaæ kilka moich ulubionych tytu³ów .
propozycje:
Llibre Vermell de Montserrat
-Stella splendens in monte
-Los set goytx
-Cuncti simus
-Mariam mantrem virginem
-Inperayritz de la ciutat joyosa
-Los set goytx
B±d¼my egoistami i zróbmy to dla siebie bigsmile2.gif
pozdrawiam
Salve Fratres!
Hurtowa odpowied¼ na maile i telefony - ka¿dy uczestnik zg³asza siê do swojego dowódcy, któremu podaje swoje dane osobowe. W przysz³ym tygodniu zamieszczony zostanie wzór a nastêpnie rozpocznie siê produkcja. Gotowe wyroby trafiaj± do mnie, a wysy³am je wedle ilo¶ci podanych przez Huberta, Ola i Gabrysia dowódcom.
Pozdrawiam Grzegorz
ps. Józefie te¿ lubiê dawn± muzyke ale chyba pomyli³es tematy.
CYTAT(£azarz @ 11:57 31.07.2011)
ps. Józefie te¿ lubiê dawn± muzyke ale chyba pomyli³es tematy.
Jak tylko znajdzie siê odpowiednia osoba , która za³o¿y odpowiedni temat , przeniosê posta.
Przepraszam
pozdrawiam
Salve Fratres!
Zgodnie z obietnic± zamieszczam maila od Gregora. Wszelkie achy lub bee proszê bezpo¶rednio do swoich dowódców a nie na forum. Je¿eli wiêkszo¶æ zaakceptuje to rusza produkcja. Czekam na info od Huberta, Gabrysia oraz Ola do koñca tygodnia.
Pozdrawiam Grzegorz
Hej
w za³aczniku szkic, jaki proponuje, najbli¿szy znaleziskom i oddaj±cy symbolikê 21vs21. rycerzy moze byc oczywiscie wiêcej. Oczywiscie stopieñ dok³adno¶ci pokazania detali, np.: uzbrojenia walcz±cych zale¿y od wielko¶ci plakietki. Tak samo z ewentualnymi herbami na tarczach. Chocia¿ te akurat ciê¿ko bêdzie pokazaæ na tak ma³ym znaczku.
Wysy³am do akceptacji, podaj przyk³adowe wymiary a ja wysle projekt do odlewnika w mosi±dzu, i zobaczymy co powie- al epowinno byc ok.
PO zatwierdzeniu z waszej strony, wymiarach itd, poprosze o dokladniejszy szkic i wycene 1 szt juz w mosi±dzu, i bedziemy radziæ dalej....
pozdrawiam i czekam na opinie
Gregor
Gregor z Krakowa
Grzegorz Kursa
www.rycerze-krakow.pl
www.institorium.pl
institorium@gmail.com
tel. + 48 792 72 60 72
ok, to fajny pomys³ ¿eby zwyciêzca by³ w ten sposób uhonorowany. ju¿ siê cieszê ¿e za rok na górze bêdzie ¶wieci³o S³oñce!
nie mo¿na by by³o gdzie¶ roku zakonspirowaæ? jak nie z przodu to mo¿e na odwrocie?
innych uwag nie mam
CYTAT(Hub @ 13:41 02.08.2011)
ok, to fajny pomys³ ¿eby zwyciêzca by³ w ten sposób uhonorowany. ju¿ siê cieszê ¿e za rok na górze bêdzie ¶wieci³o S³oñce!
nie mo¿na by by³o gdzie¶ roku zakonspirowaæ? jak nie z przodu to mo¿e na odwrocie?
innych uwag nie mam
w tym roku tak uhonorwowani bêd± wszyscy walcz±cy nie tylko zwyciêzcy!
a postaæ na górze to nie ¶w. Jerzy tylko Archanio³ Micha³
Tak czy inaczej skojarzenie jest z Jerzym.
Ale mo¿e wyros³a by z tego fajna tradycja ¿eby co roku wskazywaæ w ten sposób na zwyciêzcê.
Fajny pomysl z dekorowaniem co roku okazjonalnymi badgesami zwyciezcow. Dodatkowym elementem podnoszacym prestiz plakietki moglo by byc zamieszczenie na tarczy Michala Archaniola, czy w przyszlosci jakiegos innego Swietego herbu zwyciezkiej Choragwi...
Salve Fratres!
Przed chwila przysz³y wytêsknione badgesy.
Ca³o¶æ zostanie przekazana podczas spotkanie dowódców w Gniewie 19.11.2011
Pozdrawiam Grzegorz
na wstepie chcia³em bardzo przeprosiæ za obsuwê- odlewanie plakietek w mosi±dzu mnie troszke przeros³o na pocz±tek, ale juz wiem co i jak i kolejne zamówienia bêd± na pewno sprawniej wy³apywane i wykonywane.
wszelkie k³opoty logistyczne w ka¿dym razie juz pokonane, i teraz bedziê ekspresowo jak zwykle w Institorium!
Efekt mam nadzieje zadowalaj±cy i zachwycaj±cy, mnie osobi¶cie projekt sie bardzo podoba i nie mam nic na przeszkodzie by w corocznych edycjach umieszczac na tarczach znak wygranej dru¿yny, b±d ztak zmodyfikowac znaczek, by sugerowaæ zwyciêskie barwy.Plakietki wszelkie moge teraz tworzyæ na dowolne zamówienia z dowolnymi szczegó³ami....
pozdrawiam
gregor
CYTAT(Gregor z Krakowa @ 22:58 27.10.2011)
na wstepie chcia³em bardzo przeprosiæ za obsuwê...
Salve Fratres!
Gregor przeprosin nie przyjmujê gdyz nie musisz przepraszaæ.
Gregor by³ w sta³ym telefonicznym i mailowym kontakcie ze mn±, informowa³ o postêpach prac a tak¿e o trudno¶ciach jakie napotka³. Ka¿demu ¿yczê tak solidnego i uczciwego rzemie¶lnika.
W 2012 mam nadziejê ¿e powtórzymy 21 vs 21 na Grunwie i fajne by by³o gdyby zwyciêska 21 ufundowa³a z nagrody pami±tkowe badgesy na t± okazjê - zamówione u Grze¶ka oczywi¶cie.
Grzes jeszcze raz dziêki za kawa³ solidnej roboty. Tak jak ju¿ wspomina³em a niektórych informowa³em telefonicznie - badgesy zostan± przekazane podczas listopadowej odprawy w Gniewie.
Pozdrawiam Grzegorz
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.