CYTAT(Indar @ 20:23 02.05.2011)
Chyba to trzeba przenie¶æ do uzbrojenia, troki przy sprzêcie to wci±¿ czêsty widok.
Dziwi mnie ¿e producenci sprzêtu z takim uporem wci±¿ montuj± ten wynalazek szatana, z drugiej strony przera¿aj±ce jest to ¿e wielu nabywców nie zwraca na to uwagi.
Bo takie troki s± diablo praktyczne, jak s± z dobrej skóry. Mam problem z ³ydkami zbrojnikowymi, szczególnie dolnym paskiem, ju¿ by³y wymieniane z klamerek kaletniczych na ultra hiper mosiêzne i.... ,
po piersze s± przyszywane, a nie nitowane i ze zbyt cienkiej skóry(wielkie dzieki dla rzemie¶lnika, które tak je poprawi³), ju¿ dwa razy ponownie przeszywa³am te sam± klamerkê, jeszcze mi siê te klamry rozsypa³y- ten "bolec" w ¶rodku siê ma dwóch dolnych paskach "zapad³". Zapinanie tych ³ydek to istny horror, trzeba naprawdê silnego ch³opa, by dolne paski doci±gnaæ. Zakladanie "³ydek" to u mnie ca³a procedura.
W tej chwili dolne klamry "nie dzia³aj±" po prostu na ch....ma spinam dó³ od zewnatrz trokiemi bez ¿adnej mêskiej pomocy i jest ok, ³ydki siê nie zsuwaj±. ale fatalanie to wygl±da. Wychodzi na to, ¿e prowizorka najlepiej dzia³a, mo¿na je te¿ obwi±zaæ na zew±trz mocnym rzmieniem (tutaj facet jest potrzebny ;), bo trzeba mocno ¶cisnaæ) i jest ok.
Mam pro¶bê, jaby kto¶ mia³ podobny k³opot, by poleci³ naprawdê solidne klamry. gdzie je znale¿æ, u kogo kupic, nie chcê siê znowu rozczarowaæ.
PS Lorenz robi bardzo fajne paski przy uzbrojeniu, gruba a przy tym w"plastyczna" skóra i proste, ale solidne przyniotwane do skóry klamry. Polecam "wykañczaczom" uzbrojenia.
Przyszywanie sprz±czki w newralgicznym miejscu to bardzo "tymczasowy" patent.