przegladne moje archiwum sprzed 4 lat i cos wrzuce, a moze i nie wrzuce, bo mi sie jeszcze nigdy nie udalo tu wstawic fotki, nie wiem dlaczego nie potrafie tego zrobic. No coz sprobuje. A moze mi ktos pomoze i wysle instrukcje na PW
Co mi sie w tej imprezie podoba to to, ze organizowana jest w malym miasteczku i bardzo duzo mieszkancow wspolpracuje przy jej organizacji. Wszystkie chyba kluby zwiazki i stowarzyszenia. Ja naleze do klubu lekkiej atletyki i wspolnie robimy scenke. Ponadto sprzedajemy piwo i smakolyki a to co zarobimy idzie na dzialalnosc klubu. Organizowane sa warsztaty dla zaiteresowanych mieszkancow i ludzie szyja sobie stroje i wiele wspolnych przedsiewziec jednoczy mieszkancow by impreza byla udana. Nie jest perfekcyjna ale dla mnie ciekawa. Nawet Tureccy mieszkancy angazuja sie w ta impreze, co jest godne podkreslenia, bo oni nigdy w niczym nie biora udzialu. Ida w paradzie i maja swoje stoisko.
Centrum miasta zmienia sie w sredniowieczne miasteczko, znaki drogowe znikaja, ulice wysypane sa sloma..
Ostanio nasza sprzataczka pokazywala mi album ze zedjeciami i wycinkami z prasy i widac, ze ta kobieta zyje tymi imprezami, ze to dla niej wazne.
Purviz slusznie Lazarz zauwazyl, ze Grunwald to chyba troche pozniej o ile ja dobrze z histori pamietam.
No i ja nikogo nie zmuszam, by rezygnowal z czegos by zobaczyc festyn w Arnstorf. Zapraszam tylko
No i ja nie bylam nigdy na rzadnej imprezie historycznej poza Warmatowicami w Pl.