Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zdobycie Tykocina 1657, 29 IV- 1 V2011
> Inne > Kalendarium 2011
SAMUEL77
Czo³em,
Podlaska Brygada zaprasza na kolejn± edycjê Zdobycia Tykocina.
Szczegó³y bêdê podawa³ w tym temacie na bie¿±co.
Na razie pewne jest:
- impreza jest w weekend 29 kwiecieñ 1 maj,
- w pi±tek przyjazdy,
- sobota do wypoczynku i zabaw (Parufa, B±czek odkurzy³ parufkometr i ma nowe pomys³y na zawody
- w niedzielê po po³udniu inscenizacja, s± widoki na wiêksz± liczbê je¼d¼ców,
- spanie wy³±cznie w obozie przy zamku,
- jedzonko w obozie, w tym z dzia³aj±cej w kó³ko wêdzarni Janusza,
- gwarantujemy dobr± zabawê i doborowe towarzystwo - sporo ludzi ju¿ siê zapowiedzia³o,

Parufka
Jak najbardziej przyje¿d¿amy smile.gif .
vroobell
Nie przepuszczê smile.gif
Koki
I my bardzo chêtnie siê pojawimy devil.gif
Marcin z Rawy
Za¶cianek rawski tak¿e przyjedzie....
Jendrzej
Czo³em
I my siê stawimy biæ Szwedzina
SAMUEL77
Zapraszamy.
Zg³osi³a siê te¿ grupa z Bia³orusi i wiele innych.
Odpowiadaj±c na zapytania przesy³ane na pw: co do miejsca bitwy to na razie nie wiadomo, bo ubieg³oroczne jest w tej chwili metr pod wod± i lodem, a obóz na pewno bêdzie na zamku.

Ig³a
Szlachcic ubiæ chcia³ Szwedzina
- jeno Szwedzin muszkiet trzyma...

Rzecze sobie, rada taka
- trzeba ubiæ mi Prusaka!

Ale Prusak ca³y w zbroi
- i trzem takim wraz ustoi...

Mora³ z tego jest prawdziwy
- Po¿yjemy - zobaczymy!

Z pozdrowieniem, dla obydwu autoramentów szczerba.gif
Kujawy bêd±, to i ja bêdê smile.gif
Pinior
Bêdziemy. W jakiej sile- jeszcze nie wiem. Odbiorê, co mi tam Tykocin naobiecywa³, a i tytu³u trzeba spróbowaæ obroniæ walka.gif
Maciej Jedliñski
a i ja bêdê warrior.gif
SAMUEL77
Zapraszamy, zapraszamy.

Zapowiedzieli siê równie¿ ³ucznicy konni (znani m.in. z organizacji corocznych Spotkañ £uczników Konnych "¯urawiejki") i obiecali podzieliæ siê swoj± wiedz± i do¶wiadczeniami ze wszystkimi zainteresowanymi.
S³awoj94
Czy beatyfikacji papie¿a 1 maja nie przeszkadza w imprezie ?
SAMUEL77
A czemu ma przeszkodziæ?
vroobell
Ja to bym siê bardziej martwi³ czy woda opadnie. Je¶li nie to bêdziemy musieli szturmowaæ domy na rynku icon_wink.gif
SAMUEL77
Dziêki Najwy¿szemu woda opada. Jak nie wyschnie, bitwa bêdzie na s±siedniej ³±ce.
Czy s± jacy¶ beznamiotowcy? Na zamku w nowym budynku gospodarczym, pod dachem, na ziemi, bêdzie kilka miejsc. Trza tylko wzi±æ jakie¶ pos³anie i siê jak najszybciej zg³osiæ do mnie.

SAMUEL77
Podajê ogólny plan imprezy:

29 kwiecieñ pi±tek - przyjazdy

30 kwiecieñ sobota (tradycyjnie zupe³nie bez ci¶nieñ, ten dzieñ jest w ca³o¶ci do wypoczynku i zabaw)
od 12:00 - turniej szabli i ³uczniczy,
15:00 - wystawa zdjêæ Romy i moich tykociñskich kolegów z poprzednich edycji imprezy,
18:00 - odprawa dowódców na polu bitwy
wieczorek - konkursy B±czka
tego dnia do Waszej dyspozycji (jak obiecali) bêd± ³ucznicy konni

1 maj niedziela
za wzglêdu na to, ¿e tego dnia jest kanonizacja bitwa jest o 14:00, dostali¶my du¿o pirotechniki i zapowiedzia³o siê sporo wiêcej ludzi ni¿ w zesz³ym roku wiêc mam nadziejê, ¿e walki bêd± przyjemniejsze
po bitwie zakoñczenie imprezy jest na dziedziñcu zamku

Jedzenie bêdzie rozdawane czê¶ciowo w formie gotowej (wêdlinki i kurczaki) oraz surowej.
Dla niemaj±cych namiotów jest jeszcze parê miejsc w szopie.
Prysznice bêd± dostêpne w Centrum Kultury w godzinach pracy placówki.

Zamek i ca³y Tykocin mocno siê zmieni³ od zesz³ego roku. odbudowana czê¶æ zamku jest wykoñczona a miasteczko niestety rozkopane, ale mo¿e to i dobrze bo ruch samochodowy jest nieliczny.
SAMUEL77
Hej,

Chcê jeszcze raz przypomnieæ o robotach drogowych w Tykocinie, w tym na drodze obok samego zamku. W zwi±zku z tym najlepiej dojazd ustawiæ sobie poza godzinami szczytu, czyli poza popo³udniami w pi±tek i sobotê. Oczywi¶cie postarali¶my siê o zapewnienie, ¿e roboty na czas imprezy zostan± przerwane, ale droga jest jednostronnie rozkopana. Parking dla samochodów rekonstruktorów jest obok i bliziutko zamku i terenu obozu.

£±ka, na której w ubieg³ym roku by³a inscenizacja nie wysch³a, ale to ¿aden problem, bo mamy bardzo dobr± ³±kê zastêpcz±, such±, wielk± i blisko zamku. Jest to teren po dawnym klasztorze, na którym okopali siê i bronili Szwedzi w czasie zdobywania Tykocina w 1657 roku. Minus natomiast jest taki, ¿e nie bêdziemy mogli u¿yæ ³odzi w inscenizacji. Bêdzie za to sporo pirotechniki, wiêcej koni i grup.

Ciesze siê, ¿e tak du¿o Was siê zg³osi³o w tym roku. Mam nadziejê, ¿e wszyscy szczê¶liwie dotr±.

Jeszcze chcia³bym prosiæ o zabieranie sprzêtu do bojówki szablowej.

Teren zamkowy wygl±da sporo inaczej ni¿ w ubieg³ym roku. Nie ma ju¿ zwa³ów kamieni a sam± kamienicê zamkow± bêdzie mo¿na zwiedzaæ. W ¶rodku jest urz±dzone muzeum.

Numer tel do mnie: 505 725 160
S³awoj94
Patrzê ¿e pogada dopisa³a , niestety nie by³em bo my¶la³em ¿e jak w ³apach pada to i w tykocinie i od³o¿y³em wyjazd.
Koki
¦wietna impreza , super efekty pirotechniczne podczas bitwy, czyli o Tykociñskim turnieju jak zawsze mo¿na pisaæ tylko w superlatywach. walka.gif
Impreza na du¿y plus , byle wiêcej takich imprez bigsmile2.gif
vroobell
Z t± pogod± to nie do koñca by³a taka bajka, ale wojna nie matka... icon_wink.gif
Bawi³em siê ¶wietnie. Bardzo fajna pirotechnika na bitwie, du¿o dymu, potyczka jak siê patrzy. Dziêkujê równie¿ za mojego rajtarskiego konia, który spisa³ siê bardzo dzielnie.
Nale¿y siê równie¿ flaszka dla przedstawicieli RKJM za przygarniêcie pod daszek.
Na koñcu wielki szacun i pozdrowienia dla wszystkich ogrów!
Marcin z Rawy
Przednia impreza. Bardzo dobrze siê bawi³em. Bitewka fajna.
Dziêkujê wszystkim za wspólne obozowanie i destrukcjê bigsmile2.gif .
Dziêkujê tak¿e Rociarzom za przygarniêcie nas na bitwê i wspóln± musztrê.
Pozdrawiam Tykociniaków i gratulujê.
Maciej Jedliñski
A i ja strasznie zadowolony z imprezy wróci³em . Bawi³em siê przednio i powiem szczerze ¿e by³a to najfajniejsza bitwa w jakiej uczestniczy³em .

w³±cznie z crash testem smile.gif

clap.gif dla orgów clap.gif

czekam na linki do fotek

http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/galler...Params=Itemnr=3
damarina

Wiadomo¶æ specjalnie dla Maæka Jedliñskiego:Twój crash test siê nagra³ (bêdzie na p³ytce). Gadaj z Rydzem.

Co do imprezy: by³a znacznie lepsza ni¿ w tamtym roku, a w tamtym roku by³a znakomita:-)
Bawili¶my sie wy¶mienicie.
Organizacja bitwy wrêcz wzorcowa. A¿ ciarki po plecach przelatywa³y.

Adam - dziêki!!!!

Pozdrowienia od E&K z TJD

Konjo
Witam,

Wielkie dziêki za bardzo fajn± imprezê. Jak zwykle wracam z Tykocina w super nastroju.
No i naje¼dzi³em siê konno tak, ¿e ledwo chodzê teraz smile.gif

Oczywi¶cie podpinam siê te¿ do pro¶by o filmy i zdjêcia.

I chyba niniejszym otwieram k±cik "zgubiono/znaleziono" smile.gif
Zgubi³em cynowy kubek - taki zwyk³y, bez wzorków, od spodu powinien mieæ wyryte gwo¼dziem "KD".
I druga rzecz, to ma³y pendrive. Taki jak ten na obrazku PENDRIVE. Mo¿e kto¶ zauwa¿y³ w trawie...

winnajola
Witam,

pragnê podziêkowaæ za wspania³± imprezê!

Moi ludzie wrócili zadowoleni z opieki gospodarzy, "pospolitego ruszenia" na nasz kram i co najwa¿niejsze zachwyceni sam± imprez±.

Szczególne podziêkowania dla Jegomo¶cia, który to pomaga³ w utrzymaniu stabilno¶ci kramu podczas szalej±cej wichury.

Dziêkujê równie¿ za zaproszenie nas do Sokó³ki oraz na tykociñskie miody.

Okrutnie ¿a³ujê, ¿e by³am w innym miejscu a nie u Was ale mam nadziejê, ¿e na nastêpnej imprezie bêdê ju¿ osobi¶cie.

Adam von Loslau
Wielkie dziêki Tykocinowi za wspania³± imprezê. Oby takich wiêcej, oby do przysz³êgo roku.
Pirotechnika zapiera³a dech w piersiach, szczególnie po wybuchu najwiêkszego ³adunku, cienie Polaków zza dymu. Bardzo rozrywkowa bojówka- dziêki Koki, Spadi i Parufka. Gratulacje dla Piniora za obronê tytu³u.
Czekam na zdjêcia.
Do przysz³ego roku
Adam
Jendrzej
Tak¿e chcemy do³±czyæ do podziêkowañ za wspania³± imprezê wielkie dziêki Podlaskiekj Brygadzie za zorganizowanie wspania³ej imprezy jak i wszystkim z którymi mieli¶my siê przyjemno¶æ bawiæ
Jan Gradoñ
Witam!

Jeszcze raz dziêki za super imprezê. Pierwszy raz mia³em okazjê walczyæ w bojówce na szable i by³a to moja pierwsza bojówka od ok 6 lat, wiêc proszê mi wybaczyæ sposób walki! bum.gif

Wielkie dziêki za mo¿liwo¶æ pohulania na koniu! Doker vel Dudu¶ jest super!

J.
AgaB
CYTAT(SAMUEL77 @ 10:08 04.05.2011) *
Dziêki serdeczne wszystkim za przybycie i przede wszystkim za wyj¶cie na bitwê w deszczu.
Przepraszam za wszelkie niedoci±gniêcia.
Jak pokoñczymy porz±dki to napiszê wiêcej.

Linki do fotek:

http://agnieszkababulewicz.blogspot.com/20...ocina-2011.html

Witam.
Zauwa¿y³am link do moich zdjêæ, jakie umie¶ci³am na blogu. Je¶li komu¶ zale¿a³oby na pe³nowymiarowych to proszê o kontakt. Te które wrzuci³am na internet s± sporo zmniejszone.
Pozdrawiam i dziêkujê za niesamowity 1 maj ;)

nika
Witam serdecznie.

Dziêki za ¶wietna imprezê, to by³ mój pierwszy Tykocin i na pewno nie ostatni.
Podoba³o mi siê wszystko, pogoda te¿ smile.gif

W szczególno¶ci dziêkujê Cyvil Band Regiment za przygarniecie mnie do oddzia³u i szkolenie z "chodzenia" po niemiecku smile.gif

Pozdrawiam i do zobaczenia.
Ig³a
Czo³em,

Serdeczne dziêki za udan± imprezê. Kilka partyjek tryk-traka, lekcjê szermierki, a wieczorem ¶piewy i pogawêdki w mi³ym towarzystwie (dowiedzia³em siê nawet dlaczego aspiryna jest lepsza od ibupromu bigsmile2.gif ), no i odkrycie sezonu hazelnut Soplica!
Tak oto piêknie min±³ mi czas... Wypada tylko ¿yczyæ PBR aby kolejny Tykocin by³ lepszy od obecnego, a gorszy od nastêpnego!

Raz jeszcze dziêkujê wszystkim, z którymi przestawa³em (i nie bigsmile2.gif ) podczas imprezy.

K³aniam siê i pozdrawiam
J.
AndrzejJR
Dziêki za udana imprezê, Brygadzie za organizacjê, uczestnikom za klimat i ¿yczliwo¶æ.
Tomasz Rejf
Dziêkujê bardzo za dobr± imprezê. mimo ¿e pó¼no przyjecha³em bawi³em siê dobrze, Miko³ajek te¿ smile.gif
Co widaæ gra w ³apki z Cioci± Agat± (podziêkowania tez dla Cioci Agaty i wujków z WKS smile.gif:
Zdunek
Równie¿ dziêkujê za super imprezê. Dawno siê tak dobrze nie bawi³em smile.gif
Parufka
Dziêki ch³opakom z Tykocina za wspania³y weekend majowy. Co roku przybywa uczestników, obóz siê powiêksza, koni przybywa, zamek rozkwita i bitwa nie jest klepaniem tej samej sztancy zatem ¿yæ nie umieraæ smile.gif . By³em pod wra¿eniem pirotechniki stoj±c jako muszkieter przy szwedzkim szañcu naprawdê czu³em siê jak pod ostrza³em gdy obsypywa³y nas fontanny ziemi.
Zasady bojówki zosta³y wymy¶lone g³ównie przeze mnie wiêc proszê nie ciosaæ Kokiemu i Spadiemu ko³ków na g³owie, chodzi³o nam o to ¿eby przy szabli pojawi³y siê w koñcu wymiany i jaka¶ taktyka oprócz "z³otego strza³u". Nic nie jest doskona³e i pomys³ wymaga dopracowania ale pierwsze koty za p³oty za rok bêdzie lepiej smile.gif .
Podsumowuj±c kolejny udany turniej w Tykocinie za co chwa³a Proboszczowi i ca³ej Podlaskiej Brygadzie Rekonstrukcji.
Kruku
w imieniu kompanii przy³±czam siê do ochów, achów i podziêkowañ :)
nasza relacja i fotki le¿± @ http://kompania.org
Pinior
Zasady bojówki by³y do¶æ ciekawe, co nie zmienia faktu i¿ nie podoba³o mi siê sêdziowanie. Wiem, ze jest trzech sêdziów, z których g³ówny og³asza decyzjê, czêsto jednak g³ówny nie czeka³ na opinie bocznych i "og³asza³" trafienie, b±d¼ jego brak, co wprowadza³o okrutny chaos. Dodatkowo "uznaniowo¶æ" ciosów za "za s³abe" by³a z czosnka o kulistych kszta³tach wziêta... By³o sporo trafieñ, które zostawi³y siñce na rêkach walcz±cych lub przekrzywia³y wrêcz he³my, czy maski, a uznane by³y za szmaty. To sobie pokrytykowa³em. Wygrany kubek do kawy z bocianem ¯onie siê spodoba³.
Pozdro
Parufka
Dlatego napisa³em, ¿e go dopracujemy w oparciu o cenne uwagi walcz±cych. A co z taboretem ?
Pinior
Taboret i smalec do mnie nie dotar³y... Aleeeeee pamiêtam:)
Têcza
Bardzo fajna i udana impreza. Mi³o by³o zawitaæ po kilku latach ponownie do Tykocina i zobaczyæ jak wiele siê zmieni³o.
Bojówka choæ zapowiada³a siê ciekawie, niestety jak dla mnie taka nie by³a, a skutki jej zasad s± mi do dzi¶, jeszcze bardzo dotkliwe. Zatem jakie¶ zmiany zdecydowanie by siê przyda³y...

Do zobaczenia w przysz³ym roku.
Max MALLEUS
Panowie taboret by³ chwytem marketingowym a o smalcu nic nie wiem ;)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.