Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Historia rewolucji husyckiej
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Owen
Witam,

od jakiego¶ czasu kontakty ze ¶rodowiskiem rekonstrukcyjnym mi siê rozlu¼ni³y. Czego bardzo ¿a³ujê. Ale z tego powodu tym bardziej by³bym wdziêczny za opinie i uwagi na temat mojej publikacji pt.
"Stos, od którego zgorza³ ca³y kraj. Historia rewolucji husyckiej".

http://www.libron.pl/katalog/czytaj/id/45

Stara³em siê by by³a to monografia bardziej popularnonaukowa w formie, przybli¿aj±ca polskiemu czytelnikowi ustalenia literatury fachowej czeskiej i polskiej. Forma ksi±¿ki opiera siê te¿ na koncepcji przytaczania wielu ciekawych zapisów ¼ród³owych, której wiêkszo¶ci jestem t³umaczem.

Jak ka¿dy autor, jestem zainteresowany odbiorem mojej pracy w¶ród czytelników. Bêdê bardzo wdziêczny za wszelkie wypowiedzi w temacie smile.gif

Pzdr
rympa³
Kadziæ Ci ani my¶lê, powstrzymam siê te¿ od obszerniejszej recenzji - wszak pytasz tylko o opinie i uwagi.
Napiszê tak : odczu³em ogromny niedosyt koñcz±c lekturê. Niedosyt - bo siê skoñczy³a.
A chcia³bym jeszcze.
Bardzo ma³o jest dobrych opracowañ husyckich w jêzyku polskim, a te po czesku s± dla mnie nieprzyswajalne, bo ledwo w tym jêzyku kumam.
Popularnonaukowo¶æ nie jest wad±, ¶wietnie wszak sprzedaj± siê ró¿nej ma¶ci bellonowskie pierdo³y -
a kudy im do Twojej publikacji.
Marzy mi siê, powiedzmy 3-4 tomowe dzie³o, tak ze 3000 stron. Niechby i popularnonaukowe, byle rzetelnie podparte ¼ród³ami.
Mo¿e spróbujesz ?

Pozdrawiam i k³aniam nisko -

Rabiega
Purvis
Ostatnio sprawa husycka wyra¼nie o¿y³a, wiêc wró¿ê nieliche zainteresowanie forumowego Kole¿eñstwa.
Gdzie dzie³o jest dostêpne?
m_q
CYTAT(Purvis @ 19:30 25.01.2011) *
Gdzie dzie³o jest dostêpne?

U wydawcy (link Owena). Bywa te¿ taniej: http://www.poczytaj.pl/188320
Owen
Dziêki Rabiego za dobre s³owa smile.gif, i wszystkim za komentarz.
Byæ mo¿e bêdê my¶la³ ¿eby co¶ jeszcze o husytach napisaæ, ale to dopiero po doktoracie ;).
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.