Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: POZNAÑ Wolna grupa treningowa
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
OSkar z Olsztyna
Witam wszystkich!
W mojej g³owie powsta³ plan by stworzyc grupê treningow± w Poznaniu zajmuj±ca siê walk± w triatlonie czy tez na jedynkê i tarczê (jak kto woli) z okresu XIV-XV.Bowiem nie wierzê ¿e nikt tu nie odtwarza tego okresu. A bractwa z ¦wiêtego Spisu Roberta Bagrita niestety milcz±.
Marek Hilgendorf
¦wiêty Spis Bagrita ju¿ jest mocno nieaktualny, a jedyn± poznañska ekip±, która kiedykolwiek ODTWARZA£A XIV wiek by³a Najemna Wolna Kompania, która, zdaje siê, dzia³a teraz na zupe³nie innych zasadach.
Poza tym ekip "oko³ogrunwaldzkich" w naszym mie¶cie nie u¶wiadczysz.
Napisz mo¿e jeszcze, co rozumiesz pod pojêciem triatlon- czy chodzi mo¿e o treningi tarcza-jedynka + puklerz-jedynka + miecz d³ugi?
Przyda siê te¿ informacja, czy treningi maj± wymiar jedynie sportowy i maj± przygotowaæ uczestników do walki w bojówkach na turniejach, czy te¿ chodzi o zabawê z traktatami i szeroko pojmowan± rekonstrukcjê.
Napisz te¿ jakie masz wymagania sprzêtowe od ewentualnych uczestników.

Powy¿sze informacje pozwol± Ci na skompletowanie bardziej konkretnej osoby, bo istnieje ryzyko, ¿e na jakie¶ umówione spotkanie zwali Ci siê kupa larpowców.

¯eby jednak by³a jasno¶æ- ja sam w to nie wchodzê, bo to zupe³nie nie mój okres, je¶li jednak trenujesz na sali Elwisa to mo¿e uda nam siê kiedy¶ spotkaæ.
OSkar z Olsztyna
Larpowcy nie odtwarzaj± XIV-XV wieku bigsmile2.gif sprzêt w³asny wed³ug uznania
Triatlon jedynka i tarcza, puklerz, d³ugi miecz.
I tak jak piszesz Kompania Wolna nie daje znaku ¿ycia.
Do zobaczenia na sali Elvisa.
P.S. Podobno trenuje u Elvisa ekipa tarczowników 3 razy w tygodniu
Podobno s± tam ludzie z XIII wiecznego Bractwa Zamku wiesz co¶ wiêcej?
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 10:18 16.01.2011) *
¦wiêty Spis Bagrita ju¿ jest mocno nieaktualny, a jedyn± poznañska ekip±, która kiedykolwiek ODTWARZA£A XIV wiek by³a Najemna Wolna Kompania, która, zdaje siê, dzia³a teraz na zupe³nie innych zasadach.
Poza tym ekip "oko³ogrunwaldzkich" w naszym mie¶cie nie u¶wiadczysz.
Napisz mo¿e jeszcze, co rozumiesz pod pojêciem triatlon- czy chodzi mo¿e o treningi tarcza-jedynka + puklerz-jedynka + miecz d³ugi?
Przyda siê te¿ informacja, czy treningi maj± wymiar jedynie sportowy i maj± przygotowaæ uczestników do walki w bojówkach na turniejach, czy te¿ chodzi o zabawê z traktatami i szeroko pojmowan± rekonstrukcjê.
Napisz te¿ jakie masz wymagania sprzêtowe od ewentualnych uczestników.

Powy¿sze informacje pozwol± Ci na skompletowanie bardziej konkretnej osoby, bo istnieje ryzyko, ¿e na jakie¶ umówione spotkanie zwali Ci siê kupa larpowców.

¯eby jednak by³a jasno¶æ- ja sam w to nie wchodzê, bo to zupe³nie nie mój okres, je¶li jednak trenujesz na sali Elwisa to mo¿e uda nam siê kiedy¶ spotkaæ.

Wojciech W¶ciek³y
Jeszcze my Mareczku jeste¶my, choæ kawa³ek od Poznania, ale potencja³ ludzki jest.
Zaczêli¶my treningi, choæ teraz pod k±tem buhutrowym , ale .... .
Pozdrawiam. W¶ciek³y
Szymek z K-g
S± Oskarze, ale tymczasowo s± zawaleni nauk±, pewnie wróc± w lutym. Z XIII wieku obecnie jestem tylko ja, reszta osób jest zwi±zana z X wiekiem.
Marek Hilgendorf
Szymek... nie tylko Ty... ¿eby by³a jasno¶æ....
Choæ ja siê teraz nastawiam na wczesny d³ugi miecz i walkê z konia
OSkar z Olsztyna
Adalbertus76 => Buhurtowy trening= najlepszy trening (mo¿e jakie¶ konkrety)
Powoli sprowadzam sprzêt do Poznania (w du¿ej mierze nowy który trzeba zkrasz testowac)
Szymek z K-g=> Po sesji czekam na odzwew:)
Wojciech W¶ciek³y
No! i gra muzyka bum.gif bum.gif bum.gif
Szymek z K-g
Tak; Elwis mówi³ ¿e wpad³e¶, lecz jako ¿e ja tam jestem 4 razy w tygodniu to musieli¶my siê rozmin±æ ;p

Oskar, jestem do dyspozycji non- stop.
OSkar z Olsztyna
Jestem na "Salucie" raz w tygodniu tak¿e do dogadania na PW.
CYTAT(Szymek z K-g @ 00:55 17.01.2011) *
Tak; Elwis mówi³ ¿e wpad³e¶, lecz jako ¿e ja tam jestem 4 razy w tygodniu to musieli¶my siê rozmin±æ ;p

Oskar, jestem do dyspozycji non- stop.

Dicon
Oskar tak jak mówi³em tobie na spotkaniu w marcu bêdê wolny tak¿e mo¿emy powalczyæ ;) nie ma problemu.

Pozdro Dicon usmieszek_09.gif
Wojciech W¶ciek³y
CYTAT(Dicon @ 19:49 18.01.2011) *
Oskar tak jak mówi³em tobie na spotkaniu w marcu bêdê wolny tak¿e mo¿emy powalczyæ ;) nie ma problemu.

Pozdro Dicon usmieszek_09.gif

Dicon za przeproszeniem : TY walczysz? bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Marek Hilgendorf
Oj, Wojtek! Nie prowokuj niepotrzebnie..... niech siê kongresówa k³óci...
Ad rem- bêdê w "elwisowni" w najbli¿szym tygodniu co najmniej dwa razy, ale trenujê raczej lajtowo- parê lat zaleg³o¶ci i 25 kg nadwagi robi swoje.
Mo¿e jednak uda nam siê jako¶ spotkaæ- tu piszê do Szymka g³ównie jako osoby bawi±cej siê te¿ w XIII.
Wojciech W¶ciek³y
looz, nie mog³em siê powstrzymaæ bigsmile2.gif , a tak swoj± drog± zapraszam do nas do Leszna dla chc±cych lekko pobuhurtowaæ i potrenowaæ walkê w szyku w ramach Oddzia³u Treningowego Leszno
Robert Szatecki
CYTAT(Adalbertus76 @ 20:27 22.01.2011) *
looz, nie mog³em siê powstrzymaæ bigsmile2.gif , a tak swoj± drog± zapraszam do nas do Leszna dla chc±cych lekko pobuhurtowaæ i potrenowaæ walkê w szyku w ramach Oddzia³u Treningowego Leszno

A mo¿e zamiast lekko buhurtowaæ na treningu by¶cie wpadli do Zduñskiej Woli na turniej 5 vs 5:)
Wojciech W¶ciek³y
podrzucê ch³opakom smile.gif , jak co dam znaæ Robert na PW
Baldwin de Lorion
Jak kto¶ szuka treningów na XIII w, buhurtowo lub turniejowo to Bractwo Santa Terra trenuje raz w miesi±cu w sobotê, w Domu Kultury w Lipnie pod Lesznem( dobry dojazd poci±giem z Poznania). A do Leszna te¿ zapewne wpadniemy, Wojtku.
OSkar z Olsztyna
<offtop>. dunno.gif
Wspaniale ¿e w innych miastach siê co¶ dzieje ale plan jest prosty stworzyc grupê treningow± w POZNANIU ludzi bawi±cych siê w XIV\XV.
PS. Serdeczne dziêki i proxy dla Leszna bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.