CYTAT
Mam problem z dokonaniem wyboru w jaki wiek wejsc (na ta chwile rozwazam XIII lub XIV)
Tak jak powiedzia³ Marcin musisz pogadaæ z lud¼mi od siebie. Oni powiedz± Ci w jakim okresie siedz± i jaki sprzêt jest dopuszczalny, a jaki nie.
CYTAT
jesli zaczne zamawiac poczatkowo ochrone na treningi (przeszywka,tarcza,rekawice,helm nie wiem czy maska szermiercza to dobry pomysl..) to taka,zebym mogl z niej skorzystac rowniez podczas imprez a nie kupowac znowu czegos osobno..
Warto zacz±æ od od ochrony, a zw³aszcza od rêkawic, bo siniaków i st³uczeñ za jaki¶ czas nie bêdziesz móg³ zliczyæ. Na treningach mo¿esz nosiæ prowizoryczny sprzêt zrobiony przez siebie je¶li chcesz zaoszczêdziæ trochê kasy, ale na pokazy raczej w tym nie wyjdziesz. Co do maski, to ju¿ lepiej zrób sobie czepiec pikowany.
TU masz likn jak go zrobiæ. Ew na treningi mo¿esz zrobiæ sobie prostszy, mocniej nabity czepiec na "matrioszkê". Wychodzê z za³o¿enia, ¿e na treningi nie trzeba mieæ sprzêtu I klasy, bo skoro i tak siê dopiero uczysz, to on sporo ucierpi.
Pozdrawiam Wyrwitrzew