Witam serdecznie,
jest to mój pierwszy post na forum i proszê o wyrozumia³o¶æ
Do tegorocznego Grunwaldu coraz bli¿ej, wiêc zacz±³em kompletowaæ strój ¿eby siê za³apaæ. Wpad³ mi w rêce ¶wietny wykrój preszywanicy, który jak siê wydaje bêdzie o niebo wygodniejszy od popularnych przeszywek w których podniesienie rêki nad g³owê jest praktycznie niewykonalne. Moje pytanie brzmi: czy jest ona "koszerna" na tamten okres? Pytam, gdy¿ zale¿y mi na jak najdok³adniejszej rekonstrukcji, ¿eby nikt nie zarzuci³ mi szeroko pojêtej mroczno¶ci (czego pewnie i tak w 100% nie uniknê )
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Korzystaj±c z okazji chcia³bym siê równie¿ dowiedzieæ czy u¿ycie lnu jako wierzchniej czê¶ci dubletu bêdzie dopuszczalne, czy w grê wchodzi tutaj jedynie we³na? Nie chodzi tutaj o chêæ redukcji kosztów, tylko o to ¿e nie wyobra¿am sobie biegania przez ca³y czas w we³nianym dublecie (zaznaczam tutaj ¿e nogawice robiê jak najbardziej we³niane) nawet kiedy zrzuci siê ju¿ z siebie zbrojê i przeszywkê, szczególnie je¶li bêdzie taki skwar jak w zesz³ym roku. Aha, dublet zamierzam uszyæ na podstawie wykroju Gutkowskiej, który za³±czam.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Za wszelk± okazan± pomoc z góry bardzo dziêkujê