Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Piaseczyñski Turniej Rycerski o Z³ote Jajo --> 5-6.06
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Artur Brzychcy
Witam!!!
Chcia³em serdecznie zaprosiæ wszystkich frehowiczów zajmujacych siê okresem 1350 - 1450 na turniej. Imprezka nie du¿a, ale za to przyjemna. Je¿eli przeczytaj± to ci co byli w tym roku to bardzo bym prosi³ o opiniê. Imprezka w plenerze, spanie w namiotach, dobre jedzonko, prysznice. Nagrody nie banalne i weso³e. Troszke koncertów i napewno miod wikingów (mniam!). Aha i najwa¿niejsze impreza odbywa siê w dniach 5-6 czerwca 2004 w Piasecznie ko³o Warszawy.
Pozdrawiam i czekam na komentarze vel pytania i opiniê
S³odziutki
No, có¿. Bawili¶my siê znakomicie smile.gif Kameralnie, mi³o i ¶miesznie. Du¿o dobrego jedzenia.

Pomy¶l, Brzychcy, nad czym¶ co mog³oby jeszcze lepiej zape³niæ program pomiêdzy walkami i innymi takimi.
I koniecznie zróbcie lepszy tor ³uczniczy, ni¿ w zesz³ym roku. Ja tam siê na ³ukach nie znam, ale s³ysza³em ró¿ne opinie.

I co¶ tak wcze¶nie ten turniej... Bojê siê, ¿e egzaminy mog± mi przeszkodziæ w zjawieniu siê.
Artur Brzychcy
Witam!
Data niestety jedyna mo¿liwa ze wzgledu na O¶rodek Kultury, który ma akurat du¿o do powiedzenia. Tor ³uczniczy bêdzie robiony wed³ug zaleceñ Vasqez wiêc my¶lê, ¿e wpady nie bedzie Co do programu to w ci±gu miesi±ca bêdzie na naszej stronce www. Zapraszam!
Martin
Hehe... Postaram siê byæ i broniæ tytu³u mistrza w zapasach, jak i stawaæ we wszelkich innych konkurencjach zwi±zanych z walk± na bliski dystans.
Artur Brzychcy
W tym roku zasady turnieju pieszego trochê bardziej sprawiedliwe. Program, opis oraz kryteria dyscyplin turniejowych za miesi±c na www.eodemtempore.art.pl.
Baku Baku
a mo¿na dowiedzieæ siê dok³adniej o planie imprezy?? to znaczy jakie tunrieje zawody etc. i czy du¿o bêdzie przerw na le¿enie i nic nierobienie (czym miej tym lepiej)
Artur Brzychcy
Witam!
W przeci±gu 3 tygodni wszystko bêdzie na stronce, oczywi¶cie wówczas poinformujê.
My¶le, ¿e konkurencje nie najgorsze a czasu do le¿akowania w sam raz smile.gif
Artur Brzychcy
Kilka zmian impreza zmienia lekko datowania na 1350 - 1500. Wiem, ¿e bardzo szeroko, ale mieli¶my du¿o pró¶b.
Przepraszam, ¿e tak d³ugo nie ma ¿adnych danych odno¶nie imprezy. to dlatego, ¿e jeszcze nie dostali¶my koñcowego bud¿etu z gminy. Ostateczny termin pojawienia siê wszystkich danych 30 marca.
Pozdrawiam
Jarobor
Tylko terminu szkoda... W tym samym czasie co festiwal w Rynii face4.gif
Warszawa i tak cierpi na deficyt rozs±dnych imprez...
Artur Brzychcy
Niestety!
Jeszcze P³ock w tym samym czasie. Jak pech to pech icon_sad.gif
Rozmawiali¶my, z gospodarzami trych imprez i nikt nie mo¿e przesun±æ terminów. Mo¿e w przysz³ym roku siê lepiej zgadamy. Jest taka szansa przez spoktania organizowane przez Waldka z HKCz.
Pozdrawiam
Pawe³ Szczypek
Witam

Przeczyta³em na stronie internetowej program Waszej imprezy i w zwi±zku z tym mam pytanko. Minowicie na czym polega i jakie s± zasady konkurencji pt. turniej bojowy "Czterech Stra¿ników"?

Pozdrawiam. Cze¶æ
Artur Brzychcy
Przeczyta³e¶ program zesz³oroczny, bo naszemu Kanclerzowi niechce siê go wyrzuciæ od roku. Pod koniec marca powinien byc nowy z wszystkimi danymi.
pozdrawiam
Pawe³ Szczypek
Ok. Dziêki za informacje, ¿e przeczyta³em "przeterminowany" program imprezy. Sam bym siê chyba nie skoma³. smile.gif Ale jak widze s± i dobre strony mojej pomy³ki, bo nieaktualny program z Waszej strony zosta³ usuniêty. Daj znaæ na forum jak siê pojawi nowy.

P. S. Pomimo, i¿ by³ to zesz³oroczny program, to nadal mnie to interesuje, na czym polega³a ta konkurencja pt. turniej bojowy "Czterech Stra¿ników"?

serwus
Artur Brzychcy
By³o sobie czterech stra¿nikow. Ka¿dy musia³ siê po koleji potykaæ ze wszystkimi. Jezeli wygra³ to stra¿nik odpada³, je¿eli przegra³ to do³±cza³ do stra¿ników i nastêpny mia³ ju¿ piêciu stra¿nikow devil.gif devil.gif devil.gif
Przewidziane by³y dwie pierwsze nagrody. 1 za pokonanie stra¿ników. 2 za wygranie turnieju poniewa¿ zdarzy³o siê tak, ¿e stra¿nicy zostali pokonani a rycerze skorzy do walki jeszcze pozostali. wiêc ten co wygra³ ze stra¿nikami walczy³ o utrzymanie swego miejsca.
Taki ¶mieszny by³, ale w tym roku zmieniamy zasady.
Pozdrawiam
Smok Migu¶
Pytam jako turysta. To bedzie ten turniej? Gdzie konkretnie bedzie? No i czy jest dostepny dla ludzi z zewnatrz?
Dzieki za mam nadzieje odpowiedz.
Micha³ Templarem zwany
Witam, witam i pozdrawiam.

Jako uczestnik II Piaseczyñskiego turnieju o z³ote jajo(a) smile.gif , pragne gor±co podziêkowaæ wszystkim pozosta³ym uczestnikom , oraz oczywi¶cie ca³emu Eodem Tempore za tak wspania³y turniej.

Boleje bardzo, ¿e nie by³em w stanie do bojówek stan±æ...

Do Wszystkich co na turniej owy nie przybyli mówiê, ¿e wielka Was drodzy moi przyjemno¶æ ominê³a.

Organizacja turnieju za¶... po prostu taka jak byæ powinna by³ czas na walkê, czas na tañce, posilenie sie przednim jad³em, którego twórczyñ personalia skrzêtnie,jakoby boj±c sie aby inni ich nie zabrali, ukrywali organizatorzy.

Biesiada za¶ wpólna przy ogniu dla mnie najprzedniejszym dworskim ucztom niczym nie ustêpowa³a, a pod wzglêdem uczestników przewyzsza³a.

Turniej ów Wszystkim Wam polecam Panowie Pasowani wraz z Damami swymi, oraz Wam Wojowie Najemni ze swymi wybrankami.

Raz jeszcze dziêkuje Ca³emu Eodem Tempore za zaproszenie na turniej i za mo¿liwo¶æ sêdziowania na tak znamienitym turnieju.

POLECAM POLECAM POLECAM POLECAM

POZDRAWIAM

cebula, cebula, czosnek czosnek.........
MayGyver
wielkie wiadro przedniej wazeliny za wspaniala impreze

podziekowania dla Artura Brzychcego i Eodem Tempore za organziacje

a w tym mostku bedzie dziura ...
Puenta
Przednio, po prostu przednio!

Fantastyczna zabawa! By³o luzacko (choc turniej zapasniczy bede czul jeszcze jakis czas w barku) i tak jak byc powinno. Tematy rozmow schdzily czesto na TEGO, KTOREGO IMIENIA SIE NIE WYPOWIADA (pozdrowienia dla najbardziej rzetelnego rzemieslnika ;). Jedyne mankamenty jakie udalo mi sie zauwazyc to termin (srodek sesji - dobrze, ze w przyszlym roku ma byc pozniej) i fakt, ze turniej bojowy byl chwile po tym jak Grex Venalium wrocilo z pokazu. Ja tego nie znioslem tak dobrze jak nasz niezniszczalny Sierzant angsad.gif .
Byla to jedyna impreza jaka pamietam, na jakiej podczas uczty caly tlum, sam z siebie, zaczal tanczyc. Atmosfera byla doskonala i wszystkich zapraszam na rok kolejny. WARTO!!!

Puenta - najwiekszy przegrany tego turnieju smile.gif
Nivelis
Kolejny rok i kolejny wielki sukces...
Ten turniej ma tak cudowny klimat, ¿e powinien byæ kilka razy w roku organizowany :D

Dziêki za wspania³y turniej, doskonale prowadzone konkurencje, fachowe sêdziowanie, piêkne nagrody, wyborne jedzenie i za zbyty na relaxie jakich ma³o!!!
Callista
Mimo iz wpadalam tylko na pare godzin( sesja ehh:((() to naprawde cudownie sie bawilam. Atmosfera jaka stworzyli nasi przyjaciele jest po prostu nie do opisania. Zupelnie jak w rodzinie. Z zalem opuszczalam uczte tak wysmienicie przygotowana. Wielkie dzieki za te pare godzin oddechu od egzaminow. Naprawde przez chwile zapomnialam o rzeczywistosci:D Buziaczki dla Eodem jestescie wspaniali. Juz nie moge sie doczekac Grunwaldu heart.gif
enid
Ci co nie byli niech za³uj±... (ja by³am tylko parê godzin, ale wpad³am w oba dni -inco
gnito ).¦wietna impreza - i nie komercha, tylko dla LUDZI (choæ widownia dobrze sie
bawi³a. Znakomicie prowadzi³ ca³o¶c jeden szkot - starszy gosc, ale king.gif
Nigdzie nie bylo lepszych nagród - (ale jaja... cool.gif
I wali³y chakownice , i kramy znakomite, i w ogule!!! smile.gif

powturzcie za rok !!!! heart.gif
Hassan
Witam,

ja tak¿e nie posk±pie s³odko¶ci i chwalenia ;) Moim skromnym zdaniem turniej by³ naprawdê wy¶mienity.
Dobrze zagospodarowano czas, w zasadzie ciagle sie co¶ dzia³o. Do tego nie by³o t³umnej publiczno¶ci, co sprzyja³o 'kameralno¶ci' turnieju. Najmilej zaskoczy³a mnie uczta przed któr± spad³ niez³y deszcz i byla mo¿liwo¶æ ¿e takowa siê nie odbêdzie (znaczy nie na powietrzu), ale widaæ i¿ zabawa w pomieszczeniach nie by³a nam pisana smile.gif
Do tego przednie jad³o (i w zacnych ilo¶ciach), doskonale prowadz±cy Pawe³ Lipnicki, wspania³a atmosfera no i te oryginalne nagrody bigsmile2.gif .

Z niecierpliwo¶ci± czekam na nastepny rok, nadto polecam ów turniej wszystkim tym, których w tym roku zabrak³o bigsmile2.gif

pozdrawiam
H.

ps. brakowa³o tylko jomsbordzkich miodów dunno.gif
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Hassan)

Allah Cie widzi synu.
Artur Brzychcy
CYTAT(Przemko zwany Zychem)
CYTAT(Hassan)

Allah Cie widzi synu.

It's a honey!!!!
Hassan
CYTAT(Przemko zwany Zychem)
Allah Cie widzi synu.

eeee....ciemno by³o i pochmurno cool.gif

ps. czy od teraz mam Ci mówiæ "tato" ?? crazy.gif

h.
Justyna Gasik
Przy³±czam sie do ogólnych zachwytów smile.gif
By³o fantastycznie. Ju¿ wpraszam siê na nastêpny turniej - za rok pijacy.gif
¦wietna organizacja, przednie towarzystwo, radosne pl±sy na uczcie . Moja prywatna nagroda za jedzonko - pomy¶lano o wszystkich, nawet o "jedz±cych inaczej" ;) W imieniu obecnych na turnieju wegetarian (a by³o ich przynajmniej kilku) sk³adam serdeczne podziêkowania organizatorom tracker.gif za warzywka, jajeczka, serki... smile.gif
Reasumuj±c - kto nie by³ niech ¿a³uje smile.gif

J.G.
Areste
CYTAT(MayGyver)
wielkie wiadro przedniej wazeliny za wspaniala impreze

podziekowania dla Artura Brzychcego i Eodem Tempore za organziacje

a w tym mostku bedzie dziura ...

Jesli przyjac ze kazda strona podziekowan to jedno wielkie wiadro wazeliny to jak tak dalej pojdzie Brzart i reszta Eodem sie potopia i kto nam w przyszlym roku taka imprezke zmontuje?
Suprer bylo!Jeden z najlepszych melanzy na glebokim relaksie icon_cool.gif A kto nie byl ten...sie nie napil i nie pospiewal i dobrze mu tak!

P.S. Puenta juz nie jestes "najwiekszym przegranym tyrnieju" odpokutowales w Toice bum.gif mad.gif

a wtej dziurze...
MayGyver
tylko jeszze podzielcie sie zdjeciami z imprezy
Hassan juz sie podzielil a reszta?
megamrok
Dziêki za wspania³± imprezke !!
Stara³em sie byæ na wiêkszo¶ci turniejów i innych imprez tego ³ykendu smile.gif
ale Wasz by³ chyba najbardziej "klimatyczny" i na temat.
Turnieje - bardzo dobrze sêdziowane ( tak!! to prawda!!) a dosyæ rzadko tak siê zdarza, ¿eby by³o sprawiedliwie i jasno - dlaczego kto¶ wygra³, a ktos inny przegra³...
Czêsto bywa, ¿e nie wiedzieæ czemu - zawsze wygrywaj± gospodarze dunno.gif
A w turnieju O Strusich Jajach nawet nie mo¿na by sie przyczepiæ...
No i - bardzo dobry szkot ( z mrocznym mikrofonem bigsmile2.gif ) ale prowadzi³ zawodowo
- to tez siê bardzo rzadko trafia, a szkoda !
Na pszyk³ad - tak by³o u Wikingów - mega impra , stadka miejscowych ³epków
jumaj±cych, co im wpadnie w ³apy ( np. zapalniczka, plecaczek, fajki zostawione na chwile itepe) - by³y fajne walki, wypasne stroje ( ale plastiki i puszki w rêkach wojów
i vików to lekki przewa³...) - ale nie by³o zwartego prowadzenia icon_sad.gif
No i chaosik, i dziwnie, i stada ludzi w³ucz±cych sie wszêdzie jak na wiejskiej imprezce,
i ludzie z ruchu, co nie dowiedzieli sie o jakiej¶ konkurencji - i znowu smutno.
Tak wiec duuu¿y browar za Piaseczno, szkota, jarmark, zapasy i hakownice smile.gif
megamrok
I jeszcze dopisek - chcia³em sprawdziæ, czy kolo prowadz±cy ( lekko starszy ) wogle
kuma, czy nie. No i zada³em mu pytanka - co¶ tam o broñi, miecze ,szkockie kilty,
³uki - no i mi odpowiedzia³ ( moze mie pamieta, bo sie szwenda³em d³ugo ) i to
¿yczliwie . No i to mnie rzuci³o - na innych turniejach te¿ sie pyta³em, ale
go¶ciowie albo sp³awiali, albo pier... co¶ od rzeczy, albo robili ³aske...
No to jeszcze jeden du¿y browiec za Piaseczno smile.gif smile.gif !!!
Micha³ Tarnogrodzki
No có¿ Pan Pwe³ Lipnicki to chodz±ca encyklopedia wiedzy chistorycznej, aktor, ¶piewak operowy, Mistrz szabli itak dalej i tak dalej...... cz³owiek instytucja. tracker.gif

Z tego co wiem to kilt który mia³ na sobie to orygina³ zreszt± Pan Pawe³ otrzyma³ oficjalne prawo do jego noszenia.
MayGyver
> chcia³em sprawdziæ, czy kolo prowadz±cy ( lekko starszy )

taki stary to on jeszcze nie jest :D
Wodnica
koledzy!
po pierwsze to zgadzam sie z maygyverem ¿e nazywanie paw³a LEKKO starszym (?!) to gruba przesada!!tak jest maju!
po drugie megamrok gdzie ty masz oczy????normalny on jest wiekowo chyba ¿e ty nosisz pieluchy to masz prawo tak s±dziæ patrz±c z takiej perspektywy.... cool.gif
a ponadto panie michale tarnogrodzki HISTORYCZNY PISZE SIE PRZEZ SAMO H !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trzymajmy siê koledzy chocia¿ podstawowej ortografii ;)
pozdrawiam serdecznie heart.gif szczerba.gif
Nivelis
A kto to jest Areste??? Nie znam ksywy, a pisze znajomo i s³usznie :P

Dawaæ zdjêcia!!!
Areste
To masz Nivelisku do myslenia bigsmile2.gif Jak zgdniesz to masz piwo...
Pozdrowka dla wszystkich icon_cool.gif
Aradpa
Witam.

Trochê po czasie, ale jak wiadomo " Zarobiony jestem ... nie wiem, nie mam , przyjd¿ jutro" smile.gif
Chcia³ bym podziêkowaæ jako rzemieslnik i kupiec za wystawienie bardzo sympatycznej budki, zadaszonej i wogóle smile.gif. Imprezka barzo sypmatyczna w atmosferze parkowej. W przysz³ym roku ,jak Bóg da, to sie pojawimy ponownie z naszym lataj±cym cyrkiem smile.gif Niestety nie mogli¶my zostaæ na uczcie:( ale tak to ju¿ bywa.
Aha do³±czam siê do s³usznych ¿±dañ. Dawaæ fotki:)
Uk³ony
Kangur
megamrok
Ogromne sorrrki za nietakty nt. Pana Szkota!
Widz±c Jego nieco siw± brodê pomysla³em , ¿e jest starszy (lekko) face4.gif
Ale na pewno m³ody duchem...
pzdr. + uklony Mmrok
Arwald
Czy jeste¶cie w stanie podac linki do zdjêæ z tej imprezy. Jako,¿e zabawa by³a przednia bardzo mi zale¿y na nich.
Pawe³ Lipnicki
Do Megamroka - "sorrki" zosta³y przyjête. icon_wink.gif
Do Kole¿eñstwa - Megamrok ma odrobine racji,
a to z powodu , ¿e jestem od Niego starszy o ...ca³e Jego ¿ycie i jeszcze 6 lat... smile.gif
Przy okazji - dziêki Arturowi i wszystkim Eodem Temporusom za wspania³± Imprezkê!!!
Wiecej nam Takich !!!

Pawe³ z Lipnicy zw. Szkotem Argyllem ( lub Siwym...)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.