CYTAT(MagicWojtek @ 12:09 10.12.2010)
ja mam p³aty robione na styk,nie na zak³adkê i jako¶ nie odczuwa³em bólu.Blacha 1 mm nie hart (st 3). Nawet gniotów du¿o nie ma ;p.
A jak grub± masz przeszywkê na torsie? Ja ostatnio odebra³am przeszywê od osoby, która jest znana z ich produkcji z niedopchanymi bokami na baskince (ko¶c biodrowa) i ko¶ci ramiennej, samo p³ótno
, za to z przodu i ty³u i na bicepsie mam wypychu a¿ nadto. Bêde przerabiaæ i zgrzytaæ zêbami (baskinka i ramiona mia³y byæ porz±dnie wypchane).
CYTAT(MagicWojtek @ 12:09 10.12.2010)
do 1 na 1 nie bra³bym pleców (albo sama ochrona tylko na krêgos³up) oraz na sam przód (dostaje siê tak jak pisa³a¶ Moniko w boki).
Na tym fimie widaæ ¿e w 1x1 jednak w plecy siê dostaje
, ok 9 sekundy:
http://www.youtube.com/user/NKiBLR#p/u/83/ZE8aHrftMwQCYTAT(klusek @ 12:12 10.12.2010)
Bez obrazy, ale pokazuj±c na przyk³ad kirysu parê kawa³ków blaszki zespawanej ze sob± to ¶redni pomys³ i raczej nic kirysu nie przypominaj±cego. Je¶li mówisz o kirysie krytym i jakiejkolwiek rekonstrukcji to podany przez Ciebie kirys nie ma z tym za wiele wspólnego,ale by³o to tyle razy pisane na freha, ¿e odpuszczê sobie opisywanie. Je¶li tak bardzo Ciê zbawi na tym kirysie 0,2 mm to ju¿ gruba przesada. Nie popadajmy w jakie¶ skrajne skrajno¶ci do ka¿dej 0,1mm blachy na uzbrojeniu...
To jest Twój punkt widzenia, dla mnie os³ona korpusu to najwiêksza powierzchnia blach, przy odchudzonym jak siê tylko da³o sprzêcie, ca³o¶æ bêdzie wa¿yæ ponad 30% wagi mojego cia³a (razem z mieczem i tarcz±, same nogi to 5 kg, za to narêczak z rêkawica i naramiennikiem tylko 1,35 kg ). Dla 90 kg faceta to by³oby ponad 30 kg.
CYTAT(Robert Szatecki @ 12:24 10.12.2010)
Ja bym jednak na wszelki wypadek nie rezygnowa³ ca³kiem z blachy na torsie, niby rzeczywi¶cie za bardzo ciosów siê tam nie dostaje ale czasem choæby przypadkowy rant tarczy w splot s³oneczny albo cios od góry w obojczyk mo¿e wej¶æ.
W moim przypadku blaszki na klatce piersiowej s± niezbêdne, najlepiej jeszcze ³adnie wyprofilowne jak w kirysach, a nie p³askie
.