Szukam grupy rekonstrukcyjnej z X,XI lub XII wieku. Bardzo proszê o kontakt na nr gadu-gadu 2651947 lub e-mail cake1995pl@gmail.com
Okolice Jas³a, Krosna.
P.S. Na stronie bagrit.pl i na forum tutaj te¿ szuka³em, znalaz³em jednynie 2 grupy, które niestety zakoñczy³y dzia³alno¶æ... je¶li chodzi o Bractwo Ziemi Sanockiej czy z okolic Rzeszowa to niestety za daleko, je¶li kto¶ ma taki sam problem i by chcia³ co¶ stworzyæ lub posiada takow± grupê to bardzo proszê o kontakt!
Dziêkujê i Pozdrawiam.
Radek!
W Kro¶nie jest sekcja Zakonu Rycerzy Dnia Boju Ostatniego. Rekonstruuj± w prawdzie XIII-XV wiek, ale dla 15 latka to chyba nie problem.
Pod Jas³em, z tego co wiem, mia³a siê organizowaæ jaka¶ grupka rekonstrukcyjna przy skansenie "Karpacka Troja" w Trzcinicy. Sprofilowana na wczesne ¶redniowiecze.
Nie wiem, czy co¶ rzeczywi¶cie ruszy³o, bo poza kolorowym plakatem z og³oszeniem rekrutacji nie widzia³em ¿adnych dalszych dzia³añ, ale zapytaæ mo¿na... (zreszt± tez bêdê próbowa³ siê czego¶ dowiedzieæ)
oficjalny mail skansenu: skansen.archeologiczny@gmail.com
pozdrawiam
PS. I przenoszê temat do odpowiedniego dzia³u.
CYTAT(Boran @ 19:35 23.11.2010)
Pod Jas³em, z tego co wiem, mia³a siê organizowaæ jaka¶ grupka rekonstrukcyjna przy skansenie "Karpacka Troja" w Trzcinicy. Sprofilowana na wczesne ¶redniowiecze.
Nie wiem, czy co¶ rzeczywi¶cie ruszy³o, bo poza kolorowym plakatem z og³oszeniem rekrutacji nie widzia³em ¿adnych dalszych dzia³añ, ale zapytaæ mo¿na... (zreszt± tez bêdê próbowa³ siê czego¶ dowiedzieæ)
oficjalny mail skansenu: skansen.archeologiczny@gmail.com
pozdrawiam
PS. I przenoszê temat do odpowiedniego dzia³u.
Troje Podkarpack± zala³o i z tego co wiem na razie remonty s± wiêc nie wiem czy dalej to organizuj±, ale rzecz jasna spytaæ mo¿na. Dziêki.
Rzeczywi¶cie, teraz s± g³ównie zajêci remontem. Jednak og³oszenie o rekrutacji pojawi³o siê - a przynajmniej mi wpad³o w oko - gdzie¶ w lecie, sporo po powodzi. Wcze¶niej, kiedy trwa³y przygotowania do otwarcia skansenu, o ¿adnej miejscowej grupie nie s³ysza³em. (Osobna sprawa, ¿e jak tam by³em raptem tydzieñ temu, to te¿ nie.)
CYTAT(Boran @ 19:47 23.11.2010)
Rzeczywi¶cie, teraz s± g³ównie zajêci remontem. Jednak og³oszenie o rekrutacji pojawi³o siê - a przynajmniej mi wpad³o w oko - gdzie¶ w lecie, sporo po powodzi. Wcze¶niej, kiedy trwa³y przygotowania do otwarcia skansenu, o ¿adnej miejscowej grupie nie s³ysza³em. (Osobna sprawa, ¿e jak tam by³em raptem tydzieñ temu, to te¿ nie.)
Racja, dziêkujê Ci !
W³a¶nie do nich napisa³em i czekam na odpowied¼ :]
CYTAT(Outsider @ 18:14 23.11.2010)
W Kro¶nie jest sekcja Zakonu Rycerzy Dnia Boju Ostatniego. Rekonstruuj± w prawdzie XIII-XV wiek, ale dla 15 latka to chyba nie problem.
A pewnie, ¿e jeste¶my.
Ale bêd±c skrupulatnym - osoby zajmuj±ce siê XIII-tk± s± w £añcucie. W Kro¶nie jedynie okres oko³ogrunwaldzki.
Naturalnie nie stanowi to problemu - mimo odleg³o¶ci chêtnie s³u¿ymy pomoc±.
Co do grup X/XI to znam tylko ludzi z Rzeszowa. Ale zapytam - mo¿e kto¶ z nich mieszka w Kro¶nie lub okolicach.
Nie chcia³em zak³adaæ nowego tematu wiêc piszê tu.
Czy posiada kto¶ informacje na temat grupy
Milites Dei ? Czy jeszcze dzia³a czy te¿ zakoñczy³a swoj± dzia³alno¶æ?
Chyba najlepiej z nimi siê skontaktowaæ: na stronie masz w menu Kontakt
CYTAT(Wojtek Drugi @ 23:11 03.12.2010)
Nie chcia³em zak³adaæ nowego tematu wiêc piszê tu.
Czy posiada kto¶ informacje na temat grupy
Milites Dei ? Czy jeszcze dzia³a czy te¿ zakoñczy³a swoj± dzia³alno¶æ?
Milites Dei dzia³a. Jakich informacji potrzebujesz? Napisz na priv
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.