Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Agnes Sorel
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Ludzie i spo³eczeñstwo
Valentine
Witam.
Szczerze to nie mam pojêcia gdzie daæ ten temat dunno.gif , tak¿e jak co to proszê przenie¶æ smile.gif

Agnes Sorel, w jednym z tematów na forum kto¶ napisa³,¿e by³ to ewenement w historii poniewa¿ kobieta ta ponoæ bra³a udzia³ w turniejach. Ile w tym prawdy ? jakie¶ ¼ród³a ?

Dziêki i pozdrawiam.

PS. nie biæ za to umieszczenie tematu,ale naprawdê nie mia³am pojêcia do czego to dopasowaæ :P
Nidhogg
CYTAT(Valentine @ 22:04 20.11.2010) *
Witam.
Szczerze to nie mam pojêcia gdzie daæ ten temat dunno.gif , tak¿e jak co to proszê przenie¶æ smile.gif

Agnes Sorel, w jednym z tematów na forum kto¶ napisa³,¿e by³ to ewenement w historii poniewa¿ kobieta ta ponoæ bra³a udzia³ w turniejach. Ile w tym prawdy ? jakie¶ ¼ród³a ?

Dziêki i pozdrawiam.

PS. nie biæ za to umieszczenie tematu,ale naprawdê nie mia³am pojêcia do czego to dopasowaæ :P

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&...p;q=Agnes+Sorel
Robert Diabe³
Wspomina³a o tym tutaj wcze¶niej Rita. Poproszona o ¼ród³o do tej rewelacji, poda³a "Rycerzy i rycersko¶æ" Richarda Barbera. Wspomniany autor jednak¿e ani s³owem nie wspomina w swojej pracy o pannie Sorel. Trop okaza³ siê fa³szywy. A pytanie nadal pozostaje bez odpowiedzi.
Rita
Hm, w takim razie przepraszam... Mam zwyczaj czytani kilku ksi±¿ek na raz, i potem nigdy nie ma pewno¶ci, która zwiera³a konkretne tropy. Sprawdzê jeszcze jedn± lekturê,w której mog³a byæ ta informacja, tylko usze siê dowiedzieæ, gdzie mój m±¿ j± upchn±³ podczas porz±dków...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.