Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Narzêdzie do robienia promieni
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
pasiu
Witam. Jestem nowym u¿ytkownikiem ale od jakiego¶ czasu interesujê siê ³ucznictwem. Kiedy¶ przeczyta³em chyba na tym forum o frezie do robienia promieni. Czy kto¶ móg³by mi przybli¿yæ to urz±dzenie? Prosi³bym tak¿e o jak±¶ fotkê tego urz±dzenia. Dziêkujê i pozdrawiam smile.gif
M¶cibor
http://www.youtube.com/watch?v=dwDjedeJCZ0
Polecam ten 2 sposób bo pierwszy nie bardzo mi wychodzi³ jak próbowa³em.
pasiu
sposób fajny, wielkie dziêki. A czy promienie Ci wychodz± proste? A i jeszcze jedno bo ja muszê mieæ promieñ do ³uku minimum 78cm i czy to siê nie z³amie jak bêdê takie co¶ robi³ na wiertarce?
M¶cibor
promienie mi w ogóle nie wysz³y próbowa³em tylko tym 1 sposobem ale mia³em chyba z³± pi³ê bo nie wyrabia³a ze ¶cieraniem drewna, a 2 sposobu nie próbowa³em ale na logikê wnioskujê ¿e je¶li bêd± 2 ostrza to lepiej bêdzie siê robi³o.
omyk
Drugi sposób jest jak najbardziej dobry. Ja sam robi³em promienie 70cm i wychodzi³y bardzo dobre na 20 strza³ tylko jedna pêk³a. A przy d³u¿szych promieniach jest niewygodnie wiertarkê trzymaæ lepiej na czym¶ stan±æ.

Jak masz kogo¶ do pomocy to on mo¿e trzymaæ promieñ który wychodzi, najlepiej w rêkawicy ale trzeba delikatnie trzymaæ, tak aby tylko muska³o rêkawicê i szed³ prosta.

Po zrobieniu promienia wsad¼ go jeszcze w wiertarkê i we¼ w rêkê papier ¶cierny i tak jak trzyma³e¶ wtedy promieñ wychodz±cy tak teraz trzymaj papier ¶cierny i w³±cz wiertarkê. Bêdzie g³adka i piêkna jak ze sklepu smile.gif smile.gif

Jak chcesz wiedzieæ wszystko krok po kroku przeczytaj temat "jak zrobiæ strza³ê a dok³adniej promieñ"
pasiu
dziêki za wszystkie rady by³y bardzo przydatne. Pozdro:)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.