Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: "Prostowanie" zasta³ego ³uczyska
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Umbriel
Naj±³em by³em siê swego czasu jako spec od organizacji imprez oko³o¶redniowiecznych w pewnym mazurskim o¶rodku. I oto podczas usilnych prób ogarniêcia totalnego bajzlu pozostawionego mi przez poprzedników natkn±³em siê na istn± pere³kê. Otó¿ jaka¶ wysoce my¶l±ca jednostka zostawi³a ciêciwê na ³ukach z "£ukbisu" na ca³y radosny rok. Skutkiem tego, jak nietrudno odgadn±æ z si³y naci±gu wzmiankowanego orê¿a zosta³y nêdzne resztki.. i tu moja zagwozdka:
Da siê toto jako¶ naprawiæ?? Mo¿e moczenie, odginanie, suszenie.. Jakiekolwiek w miarê podparte wiedz± podpowiedzi z otwartymi ramionami przyjmê.
Nadmieniê tylko, ¿e ³uki s± leciutki: dwie "9tki" i "11stka" i "14stka"
Pozdrawiam serdecznie i dziêkujê za ewentualn± pomoc smile.gif
Viator
No proszê, a my¶la³em ¿e laminaty nie maj± tej przypad³o¶ci.

Chyba naj³atwiej bêdzie naprawiæ tak samo, jak siê zepsu³o - tzn. "przeprostowaæ" ³uk (wygi±æ go nawet lekko w przeciwn± stronê), zamocowaæ w tej pozycji i zostawiæ - równie¿ na d³ugo, ale raczej nie na ca³y rok (co jaki¶ czas kontrolowaæ, czy ju¿ siê "wyleczy³").

Próbuj±c przyspieszyæ ten proces jakimi¶ operacjami, moczeniem, podgrzewaniem itd. to s±dzê, ¿e ³atwiej mo¿na do reszty ³uk zepsuæ ni¿ mu pomóc.
Rafa³ Pr±dzyñski
Odes³aæ do "£ukbisu" do naprawy - samodzielnie dzia³anie w tym przypadku albo da skutek albo katastrofê 50/50. Ta bezmy¶lna istota musia³a nie na rok owe ciêciwy za³o¿yæ ale na zawsze.
Umbriel
Dziêki bardzo za pomoc.
Spróbujê wzmiankowanego "przegiêcia" w drug± stronê. Mo¿e do wiosny siê naprawi.
Zdajê sobie sprawê z tego, ¿e odes³anie do producenta prawdopodobnie by³oby najskuteczniejszym wyj¶ciem ale..na nieszczê¶cie dla wzmiankowanych ³uków - nie najtañszym. Niestety..wchodzi tu grê mentalno¶æ mojego szefostwa. Za wszelk± cenê zaoszczêdziæ 5 z³, nawet, je¶li na skutek tego pó¼niej wyda siê 20.. Có¿..
braciszek Boullii
Mo¿e wystarczy zadzwoniæ do £ukbis'u, poradz± co z tym fantem zrobiæ i jak.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.