Wielu zna grê Stronghold teraz gra powraca w innym wydaniu
http://mmogamer.pl/index.php/stronghold-ki...y-w-wersji-mmo/ Mo¿e byæ fajnie
CYTAT
Mo¿e
Dobrze powiedziane, mo¿e... Na razie mam jedn±, bardzo powa¿n± w±tpliwo¶æ- w Twierdzy jestem w stanie w 24h zbudowaæ taki zamek i ekonomiê, ¿e ho-ho. A je¶li zrobi± taki ograniczenie jak w browserówkach, ¿e farma bedzie mi siê budowa³a Xgodzin i Xminut to ta gra nie bêdzie mia³a wiêkszego sensu...
Dla przeciêtnego rycerza-zgreda, gracza niedzielnego i tak nie bêdzie mo¿liwo¶ci satysfakcjonuj±cej rozgrywki, gdy¿ prawdopodobnie w przeci±gu 2-3 miesiêcy wszystkie serwery zostan± skolonizowane przez dzieci neo i nastoletnie cyborgi, które maj± dostêp do serwerów podczepiony bezpo¶rednio do kory mózgowej i graj± nawet w stanie, który normalne ludzkie istoty nazywaj± potocznie snem.
Je¶li to MMO, a nie przegl±darka, to mo¿e bêdzie mo¿liwo¶æ tworzenia w³asnych serwerów- serwer freha tylko dla u¿yszkodników i problem rozwi±zany. Ale z tego wynika kolejna w±tpliwo¶æ- co jak kto¶ mnie zaatakuje, jak bêdê off-line? Jak w MMORPG moje "królestwo" bêdzie egzystowa³o tylko jak jestem zalogowany? A mo¿e nie bêdzie mo¿na dowodziæ osobi¶cie?
Idea gry fajna, ale co¶ mi siê wydaje, ¿e mo¿e nie wyj¶æ tak piêknie...
zobaczymy co wymy¶l±, ja trzymam kciuki bo od dawna rozmy¶la³em o takim mmo.
A ja proponujê grê ¶ci±gn±æ i samemu sprawdziæ.
Pobieranie w toku
Ale z tego co widzê, gry jeszcze nie ma. Tylko beta.
CYTAT(Marcvs Acilivs Glabrio @ 19:02 09.11.2010)
Ale z tego co widzê, gry jeszcze nie ma. Tylko beta.
Co z tego ¿e beta? ja mam i gram
Je¿eli chodzi o MMO, to istnieje trend nazywania gier "Beta", ¿eby mo¿na by³o siê t³umaczyæ ze wszystkich niedoróbek - tak jest min. z World Of Tanks, który mimo zamkniêtej Bety ma ponad milion graczy.
Edit : prosz -
http://www.strongholdkingdoms.com/
Outsider - ogó³em jak wra¿enia z Beta-wersji gry? Du¿o siê ró¿ni od pierwszej czê¶ci Twierdzy? Sam osobi¶cie, wolê nie sprawdzaæ Bety, by siê nie zawie¶æ przedwcze¶nie ;)
W razie czego mo¿na za³o¿yæ jaki¶ klan czy konspiracjê z³o¿on± tylko z rekonstruktorów przeciwko Mrokom i Dzieciom Neo...
...i bêdzie kolejna powtórka z Krucjat
Pozdrawiam!
Ave
A czy istnieje jakie¶ fajne MMORPG 3D zwi±zane ze ¶redniowieczem? Chodzi mi tu o co¶ jak Gothic (miecze,topory,³uki itp itd) ale bez jakich¶ efektów dodatkowych (np. po uderzeniu przeciwnika mieczem s± jakie¶ pioruny). Jedynie co z owych efektów typowych dla fantastyki to mog± posiadaæ magowie.
S³awa
Chrystian (Lvcivs Cornelivs Barbatvs)
Ja tez gram i powiem tyle gra jest cholernie niebezpieczna bo wci±ga xD
a co do klanu i krucjaty jestem za ;p
CYTAT(Ten_Który_Mroczy @ 15:37 31.01.2011)
Hmmm Mount & blade?
M&B jest to singleplayer ja szukam multi ¿eby z kolegami pograæ przez neta. Jeszcze zapomnia³em dodaæ, ¿e w grze najlepiej ¿eby siê zdobywa³o poziomy za wybicie jakich¶ zwierz±t czy jakiego¶ go¶cia.
S³awa
M7B Warband jest jak najbardziej multi.
Ale z takim podej¶ciem do XPkowania to proponujê koledze jakiego¶ hack'n'slasha.
CYTAT
Ja tez gram i powiem tyle gra jest cholernie niebezpieczna bo wci±ga xD
Popieram mojego "growego seniora" ;) Wci±ga, na razie ¿aden 12 latek bez kolegów w realu mnie nie pocisn±³... Choæ d³ugo siê buduje- jedna wie¿a, kawa³ek muru i kilka wilczych do³ów 24h ponad -_-'
CYTAT(Purvis @ 18:43 31.01.2011)
...proponujê koledze jakiego¶ hack'n'slasha.
co to jest?
mo¿esz podaæ jakie¶ przyk³ady gier?
Expertem w kategoriach gier nie jestem ale.... Diablo, Loki.... O wiem, mo¿e pograj w Knight of the Temple II, tylko nie wiem czy w multi nabija siê poziomy bo w multi nie gra³em, tylko singla.
CYTAT(zolton @ 17:43 31.01.2011)
CYTAT(Ten_Który_Mroczy @ 15:37 31.01.2011)
Hmmm Mount & blade?
M&B jest to singleplayer ja szukam multi ¿eby z kolegami pograæ przez neta. Jeszcze zapomnia³em dodaæ, ¿e w grze najlepiej ¿eby siê zdobywa³o poziomy za wybicie jakich¶ zwierz±t czy jakiego¶ go¶cia.
S³awa
W Mount & Blade: Warband mo¿na graæ multi.
CYTAT(zolton @ 20:00 31.01.2011)
CYTAT(Purvis @ 18:43 31.01.2011)
...proponujê koledze jakiego¶ hack'n'slasha.
co to jest?
mo¿esz podaæ jakie¶ przyk³ady gier?
Hack'n'slash - styl grania lub gatunek wywodz±cych siê pierwotnie z gier RPG typu Diablo, Zax czy Throne of Darkness. Nacisk nie jest k³adziony g³ównie na fabu³ê, lecz na rozwój akcji w których dominuj±c± rolê w rozgrywce odgrywa zabijanie potworów (i to te masowe), zdobywanie do¶wiadczenia i rozbudowywanie statystyk postaci.
Hack and Slash w RPG jest odpowiednikiem jak w przygodówkach styl Point'n'Click (namierz i kliknij).
Przyk³ady gier Hack'n'Slash:
- Titan Quest
- Loki
- Frater
- Prince of Qin
- Zax
- saga Diablo
- Divinie Divinity
- Dungeon Siege
- Sacred
- Throne of Darkness itd.
(z czego 5 ostatnich pozycji w szczególno¶ci polecam!)
Pozdrawiam!
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
Mount and Blade nie jest MMO. Ma po prostu multiplejcowe bitwy.
Jest mod do MaB, c-RPG, który daje progresjê postaci poprzez szmal i punkty do¶wiadczenia, od chama z wid³ami po w pe³ni pancernego konnego. Ludzie którzy to zrobili robi± te¿ mod strategiczny, gdzie wojna trwa na pe³nej mapie.
Co do MMO - o ile siê nie mylê nie ma w tej chwili ¶redniowiecznego i nie spodziewam siê aby kiedykolwiek powsta³. Istnia³ w ogóle bodaj tylko jeden MMO historyczny,
Roma Victor, ale zosta³ ju¿ zamkniêty. S± jakie¶ mgliste obietnice Roma Victor II. Ma³o wierzê ¿e co¶ z tego wyjdzie.
Z historycznych rzeczy jest jeszcze
WWII Online - Battleground Europe. Nie wiem czy mo¿na to klasyfikowaæ jako MMO, to raczej nieustanna bitwa online. Do¶æ rozpaczliwa grafika jak na 2011, ale s³ysza³em du¿o dobrego o realizmie tej gry.
Sprawdzi³em Strongholda jak pisali¶cie "osobi¶cie". Wytrzyma³em 2 dni, kompletnie nie jaraj± mnie tego typu gierki, a próbowa³em kilka razy bo znajomi siê jarali. Plemiona, co¶tamDragon itd. Nie rozumiem idei. Chyba siê starzeje. :P
Z gier "¶redniowiecznych" wy¿ej wymienionych najlepiej wspominam M&B.
Niekoniecznie siê starzejesz, ja mam 15 lat a d³u¿ej jak tydzieñ w takie gry nie mogê
a najbardziej ze wszystkich gier to lubiê seriê Total War, CoD'a i Battlefielda, a poza tym jest jeszcze World of Tanks ca³kiem fajny.
Niemniej teraz nie gram w ogóle, bo ka¿dy wieczór czy noc spêdzona na graniu pozostawia mi poczucie zmarnowanego czasu. ale to ju¿ ma³y offtop.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.