Zamierzam nied³ugo wst±piæ do bractwa, ale przyda³aby mi siê jaka¶ wiedza odno¶nie uzbrojenia. Na ró¿nych stronach podaj± wiele tytu³ów ró¿nych ksi±¿ek, ale mam problem gdzie je kupiæ....mo¿e kto¶ z was mi pomo¿e i poda adres jakiej¶ dobrej ksiêgarni.
Ja bym poleci³ "Broñ i strój rycerstwa polskiego w ¶redniowieczu" profesora Nadolskiego, ale tego raczej nie kupisz. Szczerze mówi±c to w ³odzi mia³em problemy nawet z wyporzyczeniem
.
pozdrawiam
Janek
We Wroc³awiu, moim ulubionym, polskim mie¶cie (poza Szczecinem), mo¿na dostaæ "Polska technika wojskowa do 1500 roku " pod redakcj± Nadolskiego. 18 z³p., tania ksiêgarnia. idzie siê Solnym maj±c fallusa po lewej stronie, mija przecznicê i niedaleko po prawej jest ksiêgarnia.
Dwie ksi±¿ki widzia³em po cenie ok. 50z³ w ksiêgarni E.Stompel w £odzi, na Piotrkowskiej, miêdzy Placem Wolno¶ci a ul. Rewolucji 1905r. "Uzbrojenie w Polsce ¶redniowiecznej 1350-1450" pod redakcj± Nadolskiego i "Piechota zaciê¿na w Królestwie Polskim w XV wieku".
Powstaje pytanie o przytomno¶æ wydawcy proponuj±cego te dwie pozycje potakich cenach.
Bardzo frajne ksi±¿ki, ale obni¿aj±c cenê o po³owê sprzeda³by trzy razy wiêcej.
Co do reszty doradzam kontakt z Watcherem, pewnie bêdzie wiedzia³ co¶ wiêcej.