Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Balwierz w XVw.
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Rzemios³a i narzêdzia
Konrad z Czêstochowy
Witam Frehowiczów!
Je¶li posiadacie wszelkie informacje- ikonografiê, malowid³a, wykopaliska, podania etc. na podany temat, to zapraszam do podzielenia siê. Planujê odtworzyæ t± wa¿n± postaæ, poza czesaniem, goleniem bêdzie wyrywanie zêbów i ³atanie ran ;) Pozdrawiam!
Konrad z Czêstochowy
Z pomoc± Morrigan (dziêkujê ;) ) znalaz³em niewielki komplecik podstawowych narzêdzi (powiela siê w innych przedstawieniach) oraz rysunek przedstawiaj±cy balwierza i zak³ad (niestety, z XVIw.) Je¶li odkopali¶cie wcze¶niejsze przedstawienia, szczególnie z II po³owy XV wieku, to bêdê wdziêczny. Pozdrawiam!
Hako
do³aczam do apelu Konrada. Szukam zatem ikonografii narzêdzi balwierza b±d¼ ¶redniwiecznego chirurga - lekarza w celu rekonstrukcji. Zamierzamy pod ¦wiecinem odtworzyæ takiego kogo¶.
Pomó¿cie - proszê.
Konrad z Czêstochowy
Hej- znalaz³em trochê materia³ów i zdjêcie rekonstrukcji... poszukiwania trwaj± ;) Pozdrawiam!
Konrad z Czêstochowy

I jeszcze rekonstrukcja...
dara
Witam
oto mój ma³y wk³ad w rekonstrukcjê
Pocz±tkowo wystawi³em j± na allegro ale szkoda mi siê zrobi³o i wycofa³em aukcjê.
Bez problemu goli zarost,jedynie kszta³t ostrza utrudnia nieco pos³ugiwanie siê tak± brzytw± przy "samogoleniu" gol±c "klienta lub klientkê" sprawuje sie bez zarzutu.

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

i jeszcze na deser:

A! zapomnia³em dodaæ .
Hako je¶li jeste¶ zainteresowany mogê ci zrobiæ tak± brzytwê i ose³ki do niej oczywi¶cie nieodp³atnie.
Konrad z Czêstochowy
Jeszcze jedna brzytwa. Datowana na XIV/XVw.
Gloria z Krakowa
Inna brzytwa na XV wiek, je¶li dobrze pamiêtam ze znalezisk szwedzkich. Jak przejrzê co mam na dysku, chêtnie dorzucê siê do zbiórki innymi narzêdziami tortur. A przy najbli¿szej okazji dam sobie ogoliæ nogi;-)

Konrad z Czêstochowy
CYTAT(Gloria z Krakowa @ 01:18 13.08.2011) *
Inna brzytwa na XV wiek, je¶li dobrze pamiêtam ze znalezisk szwedzkich. Jak przejrzê co mam na dysku, chêtnie dorzucê siê do zbiórki innymi narzêdziami tortur. A przy najbli¿szej okazji dam sobie ogoliæ nogi;-)

Dziêki Gloria. Jak mas co¶ jeszcze to ja jestem zainteresowany smile.gif Golenie masz zaklepane bigsmile2.gif
W razie wypadku upuszczanie krwi, pijawki, rwanie zêbów, nacieranie ma¶ci± te¿ wchodzi w grê icon_cool.gif
Mi³ego!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.