Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Drzewce do w³óczni
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie > Uzbrojenie - porady techniczne
Erik Slavssen
Czy ma kto¶ blade pojêcie, gdzie we Wroc³awiu mo¿na zdobyæ drzewce do w³óczni? Drewno li¶ciase (ideologicznie najlepszy by³by jesion) tak conajmniej z 250cm. Karnisze siê nie nadaj± bo to ¶wierk, albo inna so¶nina i tylko wygl±da.
Sauron
CYTAT(Erik Slavssen)
Czy ma kto¶ blade pojêcie, gdzie we Wroc³awiu mo¿na zdobyæ drzewce do w³óczni? Drewno li¶ciase (ideologicznie najlepszy by³by jesion) tak conajmniej z 250cm. Karnisze siê nie nadaj± bo to ¶wierk, albo inna so¶nina i tylko wygl±da.

Z tego co wiem to wszelkie dobra meblowo/domowe z drewna maja maks wymiar 220cm (taki spisek stolarzy) smile.gif) - wieksze rzeczy pewnikiem jedynie wchodza w sklad drewna budowlanego - ale za cholere nie mam pojecia czy tak cienkie drewno bedzie - wiem ze sklad takiego drewna jest np. przy Koronie (z boku Castoramy w strone miasta).
Ulf Ko¶cisty
Witam!
Nasówa mi siê jedn odpowied¼ a¿ zaskakuj±ca w swojej prostocie diabel.gif a mianowicie z lasu bigsmile2.gif gorzej ja ciê z³apie strarz le¶na moro.gif Ja takich problemów nie mam bo las mam 300m od domu. Jak chcesz to mogê ci w paczce wys³aæ bigsmile2.gif .
PS. Mieszkam pod Warszaw± szczerba.gif
Pozdrawiam
Ulf
Erik Slavssen
Pod domem mam ogród botaniczny, wiêc mo¿e byæ niejaki problem z wyciêciem czego¶. Pewnikiem znakowany maj± ka¿dy listek. Szukam rozwi±zañ typu "w sk³adzie budowlanym XXX maj± drewno takie a takie" - kto¶ byæ mo¿e wcze¶niej ode mnie upora³ siê z tym problemem. W skrócie - jestem leñ, co chce ¿erowaæ na cudzych pomys³ach.
Ulf Ko¶cisty
Witam!
Ericku! W sprawie tego drzewca id¼ do stolarza powinien ci co¶ poradziiæ. Ja dzi¶ by³em kupiæ sklejkê na tarczê i z ciekawo¶ci siê zapyta³em o to drzewce. Facet powiedzia³, ¿e wiêlszych problemów by nie by³o. Mo¿e siê przejd¼ do jakiego¶ stolarza i zagadaj. A je¶li bêdzie mia³ materia³u mo¿esz kupiæ w sk³adzie drewna listwê a stolarz by ci zaokr±gli³.
Pozdrawiam
Ulf
Zawisza
CYTAT(Ulf Ko¶cisty)
...Ja takich problemów nie mam bo las mam 300m od domu. Jak chcesz to mogê ci w paczce wys³aæ  :grin: .
PS. Mieszkam pod Warszaw±  :smile:  
Pozdrawiam  
Ulf

czy¿by w Legionowie? devil.gif
Ulf Ko¶cisty
Witam!
Nie w Wo³ominie smile.gif Taka mafia wikiñska smile.gif.
Pozdrawiam
Ulf
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.