Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Zespo³y] Jaka to kapela?
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni
mejbi
Witam

By³em w tym roku w pi±tek na polach i z wieczora trafi³em na koncert muzyki dawnej jakiej¶ bia³oruskiej (chyba) grupy. Nie wiem, czy to wp³yw z³otego napoju, ale muzyka by³a mocno wpadaj±ca w ucho i ¶wietnie siê przy niej bawi³em, dlatego proszê o pomoc w rozpoznaniu zespo³u. Nie wiem, czy to jaka¶ ma³a grupka, czy powa¿niejsza kapela, ale mo¿e maj± jak±¶ stronkê, a na niej mp3, które chêtnie ¶ci±gnê. Poni¿ej 2 zdjêcia:

Je¶li znacie inne ciekawe kapele, które graj± przyjemn± dla ucha, pozytywn±, tego typu muzykê, to chêtnie przyjmê namiary (wiem wiem, pe³no tego pewnie i móg³bym sam "potestowaæ", ale co¶ poleciæ mo¿ecie).

Dziêki, pozdrawiam.
Viator
Graj± muzykê folkow±, pozytywn± i przyjemn± dla ucha - czy odtwarzaj± muzykê dawn±?
Jeste¶my na forum rekonstrukcyjnym!
mejbi
Gdyby tak przenie¶æ obecne gatunki 10 wieków wstecz, to pewnie najbli¿ej by by³o do folku, st±d takie okre¶lenie, pomy³ka (no i ogólnie raczej marna znajomo¶æ tematu) - mea culpa.

W sumie, jak bêdzie odpowied¼, to dobrze, jak nie, to nic siê nie stanie, bo zbyt pochopnie chyba zada³em pytanie. Teraz wlaz³em na youtube, wpisa³em "muzyka dawna", i trochê tego jest, a wszystko do siebie do¶æ podobne. Nooo ale jak kto¶ akurat bêdzie kojarzy³ zespó³, to poproszê...
apaczomir
Stary Olsa?
Purvis
Testiament?
mejbi
Jak wyczyta³em w w±tku Po¿egnanie z Afryk± mo¿e to byæ ten zespó³, ale wcale nie musi. Poza tym nazwa taka, ¿e mi osobi¶cie ciê¿ko jest znale¼æ jakiekolwiek informacje o tej kapeli. A mo¿e jest to grupa, która gra sobie dla przyjemno¶ci na dworze i nijak nie promuje siê w internecie... co¶ o niej wiecie?
rydz
Ten go¶æ nazywa siê Juras Pankevich i jest z Bia³orusi.
Jest jednocze¶nie producentem moich dud wiêc jak koniecznie chcecie móg³bym napisaæ do niego maila z zapytanie o nazwê zaspo³u. smile.gif

Rydz

po lekkim googlaniu:
...mozliwe ¿e to "Testamentum terrae?.
mejbi
CYTAT(rydz @ 17:22 15.09.2010) *
...mozliwe ¿e to "Testamentum terrae?.

Dziêki Brachu, to w³a¶nie ta kapela. Pozdrawiam serdecznie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.