Wyaczcie d³uuugie milczenie.
ZW odbedzie siê tam gdzie zawsze w ¶rodku lasu:)
Lotgarowi mapki dojazdowej nie dam, bo on jest ambitny i bedzie szuka³
Potwierdzcie mi proszê przyjazdy do pi±tku 1go pazdziernika.
Ja na miejsce stawiê siê czwartek wieczór.
Przewidujemy sk³adkê w wys 30 z³, przeznaczon± na s³omê, kapustê, miêso, twarogi, sery, pieczywo, warzywa. Grupa nie robi³a pokazów, zatem nie uda siê nam nic zasponosorowaæ. Alko we w³asnym zakresie. Ochotnicze wachty przy garach w kuchni obowiazkowe - niestety, ale nie ma cateringu turniejowego:).
Parê osób ma otwarte zaproszenia sprzed paru miesiêcy, ale brak mi kontaktu telefonicznego, zatem proszê o info co i jak, czy przyje¿dzacie. mój plan bedzie nieskomplikowany: ja bêdê robi³ kopyta na terlicê na siod³o.
Gdzie to jest?
http://mapa.targeo.pl/To_jakos_tu,21,52128...0ebc47e824ab6caGG do mnie 187808 choæ w lesie nie dzia³a, oraz telefon: 501 33 42 11.
szczegó³y w doje¼dzie z 2008r w dziale wyprawy ale:
Jad±c z po³udnia najlepiej jest jechaæ: Konstatnynów £ódzki, Aleksandrów £ódzki, Grotniki. W Grotnikach zwalniamym gdy¿ wje¿dzamy w las; po przejechaniu mostka za Grotnikami nad strumykiem droga po ok 100 m skrêca w lewo w skos, za¶ na wprost wje¿dza w las. Ta droga le¶na jest umiejscowiona miêdzy dwoma parami znaków znakuj±cych ostry zakrêt. Drog± t± (to tak¿e szlak rowerowy i turystyczny) jedziemy oko³o 800 metrów i na rozdro¿u skrêcamy w lewo. Tu mamy dylemat, gdy¿ w lewo jest wjazd na polankê - ignorujemy go, za¶ droga celowo omija polankê pozostawiaj±c j± po lewej rêce. Jedziemy tak kolejne 300 metrów, a¿ bêdziemy widzieæ, ¿e po prawej stronie za oko³o 5-metrowym pasem lasu jest zasadzony ¶wie¿y las (m³odnik). Tam w prawo powinny byæ widoczne ¶wiat³a ogniska/samochody.
Jad±c z pó³nocy przeje¿dzamy pod autostrad±.
Po oko³o 200 metrach mamy kapliczkê po prawej stronie. Skrêcamy w tê drogê przy kapliczce i je¿dziemy oko³o 2 km na zachód, mijaj±c po drodze pojedyñcze wiejskie domki, wie¶ Zimn± Wodê, najwiêkszy na ¶wiecie go³êbnik oraz bele s³omy. Po miniêciu tych znaków cywilizacji (ok 1 500 m od kapliczki) i przejechaniu nastêpnych 500 metrów, od naszej drogi odbija droga w lewo, tworz±c tak jakby skrzy¿owanie w kszta³cie litery X.
Zatem tu skrêcamy w lewo, wje¿d¿aj±c na X, za¶ X przeje¿dzamy na wprost, jad±c drog± le¶n± koloru czarnego, pocz±tkowo miêdzy brzozami. Po oko³o 200 metrach dojedziemy do skrzy¿owania, przez które przejedziemy na wprost. Najwa¿niejsze: ci±gle jedziemy t± drog± czarnego koloru, to droga ³±cz±ca Grotniki i Zimn± Wodê. Po oko³o dalszych 1 500 metrach droga zrobi tak± literê S oko³o 15 metrow± i przez chwilê bêdziemy ko³o p³otu szko³y le¶nej, czyli jeste¶my ju¿ prawie na miejscu. Od tego mniej wiêcej miejsca dzwoñcie do mnie choæ strza³ki i tabliczki na miejscu bed±. W ka¿dym b±d¼ razie, jak nie zadzwonicie, to musicie jechaæ dalej czarn± drog± (500 do 700 metrów) i skrêciæ w drug± drogê le¶n± w prawo. Po oko³o 200 metrach wjedziecie na teren szkó³ek le¶nych. Obóz jest oko³o 100 m obok na prawo.
Pozdrawiam