Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Merkuriusz Polski Ordynaryjny
> Inne > Linki
Imad³o
Ja¶nie Wielmo¿ni Pañstwo,

Chcia³abym poinformowaæ o ukazaniu siê nowego numeru "Merkuriusza Polskiego Ordynaryjnego" - biuletynu informacyjnego wydawanego przez stowarzyszenie Pospolite Ruszenie Szlachty Ziemi Krakowskiej.

"Merkuriusz..." kierowany jest przede wszystkim do mi³o¶ników historii, rekonstruktorów, a tak¿e do osób, które chcia³yby zacz±æ swoj± "przygodê z przesz³o¶ci±".

W numerze sierpniowym:
  • Dzieje Dwóch Pie¶ni
  • Armia carska XVIII w. Czê¶æ 1.
  • Obóz Jana Kazimierza w Borowcu 2010 relacja z imprezy
  • Nie do konca zdrowa psychicznie relacja z 400 rocznicy bitwy z organizatorami pod K³uszynem
  • Koscielniki 2010 Rekonstrukcja Potopu
  • Jacek L. Komuda „Samozwaniec. Tom II”

VII numer "Merkuriusza..." do pobrania tutaj

Ponadto polecam przeczytanie poprzednich numerów:
I numer
II numer
III numer
IV numer
V numer
VI numer

Mam nadziejê, ¿e spodoba Wam siê nasz biuletyn. Postaram siê (w miarê mo¿liwo¶ci) przesy³aæ informacje na temat nowych numerów.
Pozdrawiam.Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Tomasz £omnicki
Czo³em smile.gif

Widzê, ¿e ów w±tek dawno nie by³ aktualizowany. Pozwolê sobie zatem w imieniu Pospolitego Ruszenia zachêciæ do lektury najnowszego numeru Merkuriusza Pospolitego Ruszenia:

http://issuu.com/merkuriusz/docs/merkuriusz10

W ¶rodku wiele ciekawych artyku³ów zwi±zanych z rekonstrukcj±, a tak¿e - wywiad z twórca komiksu "Wies³aw czyli Mroki ¦redniowiecza" oraz samym Wies³awem ;)

Pozdrawiam,

Stilgar
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.