Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Górska Wyprawa Zimowa -I po³owa grudnia 2010r.
> Prywatne Inicjatywy > Wyprawy
M¶cidróg
Jak w tytule.
Datowanie do koñca XIIIw.
Ilo¶æ miejsc -7-8
Trasa w okolicach Zameckego Vrhu w Czechach.
Zapraszam chêtnych smile.gif
Olof
No nas to mo¿esz od razu wpisaæ na listê icon_wink.gif
Lotgar
Witam.
Ja i sobaka te¿ sie piszemy . Prosze tylko o wiêcej szczegu³ów na temat samej traszy , bo nie wiem czy dla psa sanki szykowaæ czy tobo³ki .
Pozdro
M¶cidróg
Ok smile.gif

W takim razie s± jeszcze cztery wolne miejsca.
Trasa bedzie napewno trudna je¿eli spadnie tyle sniegu co ostatnio,je¿eli nie hmmm.....to tez bedzie trudna:))
Szykuj juki dla sobaki-sanki sobie odpu¶æ.
Vislav
Witam

Te¿ siê dopisujê. Czas poeksplorowaæ nowe tereny i podj±æ nowe wyzwania. Zreszt± nie³atwe dla cz³owieka stepu i nadmorskich pla¿ bigsmile2.gif

pozdrowienia Vislav
M¶cidróg
Cze¶æ Wodzu smile.gif

Cieszê siê ¿e ruszysz z nami w góry:)
W pierwszej po³owie grudnia mozemy siê spodziewac opadów ¶niegu.....lub nie bigsmile2.gif Na dwoje babka wró¿y³a bigsmile2.gif ,ale i tak bedzie fajnie smile.gif
pozdrowionka
M.
Razoslaw
Jak mi siê termin nie zbiegnie z paroma rzeczami co mi siê szykuj± na grudzieñ, to mo¿ecie na mnie liczyæ.
Od razu sobie zaklepujê ostatni± wartê icon_cool.gif
M¶cidróg
CYTAT
zbiegnie z paroma rzeczami co mi siê szykuj± na grudzieñ

termin :

3-5 grudzieñ

lub

10-12 grudzieñ

Komu który termin pasuje?
Olof
Hm, mi pierwszy, pó¼niej mnie nie ma :/ Rudemu podobnie.
GRill
te¿ siê piszê o ile s± miejsca, termin 3-5

pozdrawiam
M¶cidróg
Nnno... smile.gif

Je¿eli reszta nie zg³asza sprzeciwu to ustalmy termin na 3-5 grudnia.

M.

edit;

Zamykam liste na o¶miu osobach (wliczam Irka).
Chyba ¿e kto¶ jeszcze mnie przekona -uprzedzam ¿e bedzie musia³ bardzo siê staraæ.
Osiem osób mo¿na podzieliæ na pó³ do wart.Styczniowa aura udowodni³a nam ¿e jeszcze nie jeste¶my gotowi na ka¿d± ewentualno¶æ.Nie ³ami±c sobie tym g³owy wpad³em na pewien pomys³ bum.gif
Na ka¿dej wyprawie pope³niamy ten sam b³±d.Marnujemy czas na oko³o 10-12 godz."odpoczynku"
Tym razem bedziemy maszerowaæ ca³y czas z dwu godzinnymi przerwami na sen.
Trasê wybiorê tak aby noc± maszerowaæ po otwartym terenie.
Proszê siê nie stresowaæ na zapas:),pogoda nam napewno zweryfikuje plany:)
M¶cidróg
Zwolni³o siê jedno miejsce.
Kto chêtny?
Jeszko
Witam
Je¿eli zwolni³o siê jedno miejsce to wstêpnie je rezerwuje je¿eli w pracy za³atwie wolne to jeszcze tylko oko³o 700 km do zrobienia
i bêde
M¶cidróg
CYTAT(Jeszko @ 22:33 17.10.2010) *
Witam
Je¿eli zwolni³o siê jedno miejsce to wstêpnie je rezerwóje je¿eli w pracy za³atwie wolne to jeszcze tylko oko³o 700 km do zrobienia
i bêde

Przyjête do wiadomo¶ci. bigsmile2.gif
M¶cidróg
Njus smile.gif z ostatniej chwili.
Noc z 2-3 grudnia tj.z czwartku na pi±tek spêdzimy w centrum sportowym w Niemys³owicach.
Bedzie to nasza baza.Kuchnia,prysznice,parking,miejsce na klamoty pod kluczem zapewnione.
Pobudka oko³o 4-5 rano w pi±tek.Ruszamy pieszo w kierunku Dêbowca.
Dalej to ju¿ niespodziewajka bigsmile2.gif
Olof
No no no - to siê zd±¿ymy rozleniwiæ, rozpiæ a nawet, o zgrozo, umyæ i nigdzie nie pójdziemy :P
M¶cidróg
D³ugoterminowe prognozy pogody przewiduj± ¶nieg od 26 listopada,temperatura w nocy do -12oC ,w dzieñ do -5oC....zobaczymy co z tego wyjdzie bigsmile2.gif

edit:

2 sprawy:

1) -Vislav,Jeszko..napiszcie mi proszê o której bêdziecie w czwartek (2 grudnia),kto¶ Was z Prudnika odbierze.
2) -Ka¿dy z uczestników zabiera ze sob± dowody to¿samo¶ci (kilkakrotnie przekroczymy granice polsko-czesk±),psy obowi±zkowo paszporty i aktualne szczepienia.

Jeszko
Hej ja przyjadê samochodem jeszcze nie wiem o której
mam jeszcze ma³e problemy z wolnym ale mam nadziejê ¿e bêdzie wszystko ok
a czy móg³by¶ daæ mi swój nr tel.
M¶cidróg
Numer poszed³ na priv.

Przypominam wszystkim o zabraniu broni:)

pozdrowionka
M.
M¶cidróg
Z powodu parszywych warunków na drogach ( napewno w opolskiem) bêde przyjmowa³ usprawiedliwienia nieobecno¶ci bigsmile2.gif ......ale tylko do ¶rody bigsmile2.gif
Dzwonic,pisaæ....
Razoslaw
A ja wygl±da na to, ¿e przyjadê z Jeszkiem...Je¶li siê nie rozchorujê, bo ostatnio siê dziwnie czujê i jeszcze nie wiem czy to zapowied¼ grypy czy tylko alergiczny efekt sobotnich wyg³upów.
M¶cidróg
Zosta³o nas trzech.
Irek,Lotgar i ja.
Ruszamy o ¶wicie w stronê granicy polsko czeskiej.
M.
M¶cidróg
Ruszyli¶my w pi±tek bladym ¶witem.Droga zapowiadala siê przyjemnie.Graty dopasowane,nic nie dynda³o,nie zwisa³o smêtnie,wszystko dzia³alo jak nale¿y.Minêli¶my ¯mijowy Las ( dawna nazwa lasu niemys³owickiego),przeszli¶my przez £±kê Prudnick±,Chocim, i weszli¶my do Dêbowca.W ¯mijowisku rozbilismy obóz.Zbudowali¶my ekran/szalas ,rozpalili¶my ognisko.Wokó³ ognia u³o¿ylismy drewno na opal do wyschniêcia.Po zapadniêciu zmroku zacz±³ pruszyæ ¶nieg.

Pierwsza niespodzianka. Strumienie w których mielismy uzupe³nic zapas wody zniknê³y. anger.gif Zosta³y po nich tylko b³otne smu¿ki pod ¶niegiem.Na trzech mieli¶my tylko dwa buk³aki (mój upad³ przez wyj¶ciem i zacz±³ mocno przeciekaæ),nikt nie wzi±³ ceramiki ( skoñczy³y siê zapasy) w której mo¿na by³o by stopiæ ¶nieg.

Druga niespodzianka.Telefon z domu o awarii rury od wody.

Zgasili¶my ogieñ,zapakowali¶my graty na grzbiety i poszli¶my spowrotem do Niemys³owic.
To juz druga zimówka w tym roku która zosta³a przerwana.....
W styczniu kolejne podej¶cie smile.gif

Zdjêcia bêd± jak bêd±.

pozdrowionka

M.
Razoslaw
I tak pogratulowaæ siê nale¿y smile.gif
Trochê szkoda, ¿e narobi³o siê tyle niespodziewanych przeciwno¶ci w³a¶ciwie wszystkim. Ja w styczniu obiecujê nie chorowaæ bum.gif
Razoslaw
A Irek w jakim sezonowym maskowaniu!
Tylko nart i karabinu mu brakuje i jazda do strzelców alpejskich smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.