Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Gdziekolwiek w Polsce]Bawe³na
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Nikodem
Gdzie zakupiæ takie co¶? Zamarzy³o mi siê zrobiæ przeszywanicê wzorowan± na wyrobach z Bizancjum:
http://members.ozemail.com.au/~chrisandpet...son_pattern.htm
Jednak¿e do wypchania takowej przyda³aby siê bawe³na, jednak z moich poszukiwañ wynika ¿e ciê¿ko o co¶ takiego... i jedyne co mogê sobie kupiæ to wata :D.

Z góry dziêkujê za sugestie.

Edit.
Zeby by³o jasne - nie chodzi mi tkaninê bawe³nian±, gdy¿ to chcê wykonaæ, mimo wszystko, z lnu. Chodzi mi o "to bia³e":
Vronec
hmm a czemu ci wata nie pasuje?
toz to surowa przedza bawe³niana tylko odzielona od ziaren.
Nikodem
Nie jestem do koñca przekonany do jej czysto¶ci (wiêkszo¶æ jest z dodatkiem celulozy), a ponadto wata, chyba, wysz³a by drogo... Mo¿e kto¶ ma za sob± t± drogê i wie ju¿ jak najlepiej.
rympa³
CYTAT(Nikodem @ 20:29 15.08.2010) *
Nie jestem do koñca przekonany do jej czysto¶ci (wiêkszo¶æ jest z dodatkiem celulozy), a ponadto wata, chyba, wysz³a by drogo... Mo¿e kto¶ ma za sob± t± drogê i wie ju¿ jak najlepiej.

Wata bawe³niana to niemal czysta celuloza, bo to przecie¿ g³ówny sk³adnik bawe³ny smile.gif

R.
Vronec
Pewnie chodzilo Ci o wiskozê, fakt czesc dostepnej na rynku to jest 50% bawe³ny i 50% wiskozy ale da rade kupic 100% bawe³nê (firmy bella g³ownie spotykana 100g gdzieniegdzie do dostania w wiekszych opakownaich)
w ka¿dej dobrej drogerii:P
na te przeszywkê szacuje ze potrzebujesz oko³o 2 kg bawe³ny
100g belli jest za 2 zl
kalkulator masz?:P

spojrzenie pani przy kasie w rossmanie
bezcenne

pikuje sie na tym bardzo elegancko

pozdro
Wronek
Nikodem
Rympa³ - tak, fakt. Kolega Vronec dobrze mnie poprawi³, chodzi o wiskozê.

Dwa kilogramy wystarcz±? zaznaczam ¿e chcê raczej co¶ grubszego... Widzê ¿e masz w tym wprawê - pikowa³e¶ ju¿ co¶ tak? móg³by¶ mi np. na PW opisaæ wra¿enia?

A co do ¼ród³a waty to akurat mam TZMO pod nosem, wiêc problemu nie bêdzie smile.gif.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.