Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: V Jarmark ¦redniowieczny i Turniej Rycerski w Uniejowie 7/8.08
> Inne > Kalendarium 2010
Wojtek z Jakubowa
Miejsce: Kasztel Rycerski w Uniejowie
Data: 7-8 sierpnia 2010 (mo¿na przyje¿d¿aæ ju¿ w pi±tek a wyje¿d¿aæ w niedzielê).
Datowanie: 1380-1492
W programie:
pokazy konne, sokolnicze, Liga Rycerska (minutówka, punktówka), koncert muzyki dawnej, pokazy tañca dawnego, turniej bulle i ca³a masa innych uciech ;)
Jarmark ¶redniowieczny od soboty do niedzieli - szczegó³y i zg³oszenia u Czarnej.
Pozdrawiam i zapraszam
Wojtek
czarna
Witam - CZARNA - Ewelina smile.gif

Zasady:
Rzemie¶lnicy historyczni otrzymuj± wynagrodzenie w wysoko¶ci 200z³ za 2 dni (od godziny 10.00 do 19.00/20.00 w sobotê i podobnie w niedzielê).
Dla historycznych rzemie¶lników zapewnione wy¿ywienie.
Przyjazd w sobotê, w godzinach 8.00 - 9.00 (ewentualnie w pi±tek wieczorem).

Zg³oszenia na adres mailowy: ewelinior@gmail.com lub pod telefonem: 602 - 515 - 485.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie smile.gif
Hoorn
czy turnieje bojowe to otwarte zawody czy tylko dla kontraktowych jak by³o dotychczas.
Z chêci± bym przyjecha³ tym bardziej ¿e mam blisko, a ostatnio nie mog³em zostaæ, ale fajnie by by³o jakie¶ bicie zebraæ a nie tylko sie piwka napiæ.
TomekPluciñski
Witam

Zg³aszam Tomka Pluciñskiego i Anne Zieliñsk± z von Reihla.

Standardowo bierzemy shishe smile.gif

Ps. Od kiedy mo¿na w pi±tek przyje¿d¿aæ?
Wojtek z Jakubowa
Bojówki jak dotychczas - pokozowo-kontraktowe. No choæ je¿eli znajd± siê chêtni to co¶ zawsze mo¿na zrobiæ. Beczka z miodem na nagrodê zawsze siê znajdzie smile.gif
W pi±tek od rana ju¿ siê mo¿na instalowaæ.
Pozdrawiam
leandra
No
Ja jak w trakcie zesz³ego turnieju zapraszam na bulle;)

Zapisy przyjmuje w pi±tek jak mnie z³apiecie hihi i w sobote do 12:00

Dru¿yny 3 osobowe;)

Rozgrywki bêdê prowadziæ od 13-14 w przerwach turnieju lub podczas jego trwania.
Szczegó³y dogadamy na miejscu.

Dla wszystkich bojaków informujê ¿e w bulle nie trzeba umieæ graæ...zasady wyt³umaczê na miejscu przed ka¿d± pierwsz± rozgrywk±.

Pozdrówki.
Onix
Uniejów Uniejów blinkie.gif ;)

DZKA przyjedzie w ilo¶ci 10 osobników i obiecujemy du¿o humoru ;P
Planujemy siê pojawiæ w Pi±tek popo³udniu.

CYTAT
Bojówki jak dotychczas - pokozowo-kontraktowe. No choæ je¿eli znajd± siê chêtni to co¶ zawsze mo¿na zrobiæ. Beczka z miodem na nagrodê zawsze siê znajdzie

Z przyjemno¶ci± ! i tak blaszki biorê, a chêtny zawsze jestem.

Pozdrawiam.
leandra
Post w imieniu Tytusa;)

A kim jest Tytus dowiecie sie zapewne bo prowadzi³ bêdzie turniej kubba;)

Zapisy jak na bulle
Pi±tek wieczór lub sobota do 12

Znajomo¶æ gry nie wymagana;)
Liczy siê dobra zabawa.
A kim jest Tytus by siê zapisaæ ...hmm szukajcie gro¼nego obo¼nego Jêdrule albo mnie jak ju¿ kto¶ zna hihi a my wska¿emy odpowiedniego kandydata;)

PS Dru¿yna Zaciê¿na Ksiê¿nej Anny przyjedzie w sk³adzie odrobinê powiêkszonym(jak jad³a nie wystarczy jako¶ damy sobie radê) plus 4 namioty i wspania³y humor...;)
Halszka1986
CYTAT(Wojtek z Jakubowa @ 13:47 01.08.2010) *
koncert muzyki dawnej

Czy mogê prosic o szersz± informacjê? smile.gif
Z góry dziêkujê
Diegowa
Signum Temporis dziêkuje za udan± zabawê i go¶cinê.
Chwa³a.
Onix
By³o wspaniale smile.gif Dziêkujemy za go¶cinê, pyszne jedzonko i syt± biesiadê smile.gif
Humor by³ tak dobry, ¿e nawet z³± pogodê wypêdzi³.

Ju¿ chce nam siê do was wracaæ smile.gif

Cha³wa !
leandra
Wypa¶nie by³o
Kasztelanowi dziêkujemy za tak zacne ugoszczenie.
Gratulujê ponownej wygranej( tym razem w dogrywce) druzynie Hegemonów choæ i gratulacje nale¿± sie drugiemu sk³adowi DZKA którzy szli ³eb w ³eb i zremisowali ;)

Balie jedzonko uczestnicy sprawiaj± ze uwielbiam wracaæ do Uniejowa;)
Dziêkujê za znajomo¶ci nowe a stare dopielêgnowane i od¶wie¿one... mam nadzieje ¿e spotkamy siê gdzie¶ i to nie d³ugo bo ju¿ têsknie icon_sad.gif
Marcin Waszkielis
Chcia³bym wiedzieæ kiedy wreszcie pojawi± siê pieni±dze za turniej!!!??? Ju¿ minê³o ³adnie ponad miesi±c!!! Oczekujê jakiej¶ w miare konkretnej odpowiedzi.
Wojtek z Jakubowa
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 18:43 14.09.2010) *
Chcia³bym wiedzieæ kiedy wreszcie pojawi± siê pieni±dze za turniej!!!??? Ju¿ minê³o ³adnie ponad miesi±c!!! Oczekujê jakiej¶ w miare konkretnej odpowiedzi.

Witam,
Tego typu pytania proszê kierowaæ do swojego pracodawcy - jest na bie¿±co informowany o sytuacji.
Z naszymi podwykonawcami rozliczamy siê zazwyczaj w terminie 30 dni - choæ czasami zdarzaj± siê opó¼nienia - tyle w gwoli krótkiej informacji bo miejsce niezbyt odpowiednie.
Pozdrawiam
Emil z Gi¿ycka
ile jeszcze potrwa to opó¼nienie?
Rafa³ Pr±dzyñski
Poniewa¿ Emil mo¿e spotkaæ siê z odpowiedzi± : "i¿ tego typu pytania proszê kierowaæ do pracodawcy" nadmieniam.

Na mym biurku spoczywa podpisana przez prezesa (nie przechodzi mi przez palce aby owo indywiduum nazywaæ per "Pan" - jestem przyzwyczajony do innych definicji s³owa "Pan" - zreszt± jak mówi³a moja ¶wiêtej Pamiêci Babcia "Przed wojn± takich nazwisk nie by³o") umowa opiewaj±ca na 13 500 z³otych - w kopercie w której ksiêgowa owej szacownej instytucji "z góry dziêkuje" za szybkie odes³anie egzemplarza.

Pow±tpiewam w szybkie odes³anie egzemplarza, jako ¿e nie zobaczy³em jak do tej pory ani z³amanego brakteata, centyma czy grosza wynikaj±cego z owej umowy.

Pow±tpiewam jakoby Wojtek Jakubowski mia³ z tym smrodem cokolwiek wspólnego, albowiem z jego prywatnych ze mn± rozliczeñ, zapewnieñ i ustaleñ wnoszê, ¿e równie¿ nie dostajê swojej pensji - co wiêcej jest mu osobi¶cie tak wstyd, ze obecnie unika spojrzenia mi w oczy i szczerej rozmowy - a przecie¿ podobnie jak my jest ca³kowicie (a nawet bardziej ni¿ my bo jest pracownikiem etatowym) uzale¿niony od Firmy i nie ma takich si³ i mo¿liwo¶ci aby cokolwiek zdzia³aæ - bezradny cz³owiek wobec instytucji po prostu.

Jednocze¶nie firma co mo¿na sprawdziæ gdziekolwiek - borykaj±c siê z trudno¶ciami finansowymi - obraca milionami na inwestycje i reklamê (zainteresowanym wska¿ê).

Zatem zapewne w przysz³ym roku podziwiaæ nas bêdzie mo¿na w innych miejscach ni¿ Uniejów, gdy¿ mniemam i¿ nie przejdzie wariant z p³aceniem nam "Z Góry" a na innym za kija pana z ta instytucja samorz±dow± (co wiele t³umaczy) nie idê i nie pójdê.

Jednocze¶nie wszystkim rycerzom którzy rado¶nie rusz± na powsta³± w ten radosny sposób niszê rynkow± zalecam daleko posuniêta ostro¿no¶æ i wysoka nieufno¶æ.

zalecenie swoje tym motywuje, i¿ nigdy w ¿yciu nie dosta³em od nich kasy na czas, a zazwyczaj ponaglenie bywa³o skuteczne dopiero w przeddzieñ drugiej w kolejno¶ci imprezy do wykonania (czyli jak mniemam w zagro¿eniu ¿e jej nie wykonamy). Co wielu rycerzy którzy powinni do mnie jako do pracodawcy kierowaæ pretensje i pytania w konieczno¶ci tutaj potwierdzi.
Wojtek z Jakubowa
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski @ 10:45 27.10.2010) *
Poniewa¿ Emil mo¿e spotkaæ siê z odpowiedzi± : "i¿ tego typu pytania proszê kierowaæ do pracodawcy" nadmieniam.

Na mym biurku spoczywa podpisana przez prezesa (nie przechodzi mi przez palce aby owo indywiduum nazywaæ per "Pan" - jestem przyzwyczajony do innych definicji s³owa "Pan" - zreszt± jak mówi³a moja ¶wiêtej Pamiêci Babcia "Przed wojn± takich nazwisk nie by³o") umowa opiewaj±ca na 13 500 z³otych - w kopercie w której ksiêgowa owej szacownej instytucji "z góry dziêkuje" za szybkie odes³anie egzemplarza.

Pow±tpiewam w szybkie odes³anie egzemplarza, jako ¿e nie zobaczy³em jak do tej pory ani z³amanego brakteata, centyma czy grosza wynikaj±cego z owej umowy.

Pow±tpiewam jakoby Wojtek Jakubowski mia³ z tym smrodem cokolwiek wspólnego, albowiem z jego prywatnych ze mn± rozliczeñ, zapewnieñ i ustaleñ wnoszê, ¿e równie¿ nie dostajê swojej pensji - co wiêcej jest mu osobi¶cie tak wstyd, ze obecnie unika spojrzenia mi w oczy i szczerej rozmowy - a przecie¿ podobnie jak my jest ca³kowicie (a nawet bardziej ni¿ my bo jest pracownikiem etatowym) uzale¿niony od Firmy i nie ma takich si³ i mo¿liwo¶ci aby cokolwiek zdzia³aæ - bezradny cz³owiek wobec instytucji po prostu.

Jednocze¶nie firma co mo¿na sprawdziæ gdziekolwiek - borykaj±c siê z trudno¶ciami finansowymi - obraca milionami na inwestycje i reklamê (zainteresowanym wska¿ê).

Zatem zapewne w przysz³ym roku podziwiaæ nas bêdzie mo¿na w innych miejscach ni¿ Uniejów, gdy¿ mniemam i¿ nie przejdzie wariant z p³aceniem nam "Z Góry" a na innym za kija pana z ta instytucja samorz±dow± (co wiele t³umaczy) nie idê i nie pójdê.

Jednocze¶nie wszystkim rycerzom którzy rado¶nie rusz± na powsta³± w ten radosny sposób niszê rynkow± zalecam daleko posuniêta ostro¿no¶æ i wysoka nieufno¶æ.

zalecenie swoje tym motywuje, i¿ nigdy w ¿yciu nie dosta³em od nich kasy na czas, a zazwyczaj ponaglenie bywa³o skuteczne dopiero w przeddzieñ drugiej w kolejno¶ci imprezy do wykonania (czyli jak mniemam w zagro¿eniu ¿e jej nie wykonamy). Co wielu rycerzy którzy powinni do mnie jako do pracodawcy kierowaæ pretensje i pytania w konieczno¶ci tutaj potwierdzi.

Na wstêpie przepraszam wszystkich zainteresowanych za opó¼nienie p³atno¶ci. Mam nadziejê, ¿e rozliczymy siê najszybciej jak siê da.
Hegemonie rozumiem, i¿ pamiêæ Ciê zawiod³a bo otrzyma³e¶ czê¶æ wynagrodzenia. Tak tylko napomknê, ¿e podaj±c kwotê umowy (objêt± tajemnica handlow±) wiesz co robisz.
Je¿eli masz ochotê rozmawiaæ to chêtnie nie ma problemu, ale drog± mailow± poniewa¿ nie lubiê jak kto¶ siê wy¿ywa przez telefon (rozumiem, ¿e na mnie, ale na bogu winnej recepcjonistce?)
Mam podpisan± umowê, wiêc rozliczaæ siê muszê przez po¶rednika (za Twoj± rad± Hegemonie robiê to po raz ostatni).
Poniewa¿ Hegemonie znasz siê na Biznesie powiniene¶ wiedzieæ, ¿e t³umaczenie: ja nie p³acê - bo mi nie p³ac± jest trochê nie halo. Wszystkich którzy pracowali w Uniejowie dla Hegemona i nie dostali kaski zapraszam na priv.
Pozdrawiam i jako osoba w pe³ni odpowiedzialna za zaistnia³± sytuacjê jeszcze raz przepraszam.
Moderatora proszê o zamkniêcie tematu, bo zrobi³o siê trochê nie na temat. Dla zainteresowanych tel. do mnie 609403859.
Rafa³ Pr±dzyñski
Poniewa¿ Wojtek najwyra¼niej nie zrozumia³ moich intencji pragnê nadmieniæ i¿:

oczywi¶cie otrzyma³em od niego osobi¶cie 3 000 PLN na pokrycie kosztów transportowych za obie imprezy, o czym na szczê¶cie kilku, w dalszym ci±gu oczekuj±cych na wyp³atê, zosta³o przeze mnie u¶wiadomionych - to ja z nimi wychodzê przed publikê wiêc jak bym co¶ ukrywa³ to bym sobie skrêca³ pêtlê na w³asna szyjê bigsmile2.gif

Tak ¿e jeszcze raz podkre¶lam: jego osoba (Wojtka Jakubowskiego) nie ma nic wspólnego z wydolno¶ci± finansow± i etyczno umys³ow± firmy w której pracuje, a nadto Wojtek wrêcz po¶wiêci³ siê dla utrzymania dobrego imienia tej instytucji ze swojej prywatnej krwawicy.
Nie zak³adam ¿eby czyjekolwiek po¶wiêcenia mia³o przekraczaæ jego dobr± wolê bo to bzdura totalna by by³a nie interesy. B³±d le¿y po mojej stronie - zamiast umawiaæ siê z Wojtkiem (co robiê od lat) powinienem porozmawiaæ sobie z prezesem tej samorz±dowej agendy - ale teraz to nie mam takiej przyjemno¶ci.

Oczywi¶cie, ¿e nie wiem co robiê ujawniaj±c tre¶æ umowy - ogólnie w ogóle nie wiem co robiê i prawdopodobnie ten stan bêdzie mi siê pog³êbia³ jeszcze przez jaki¶ czas.

Absolutnie nie znam siê na Biznesie - ja sobie tylko krêcê lody na boku i nawet na posadzie biznesowej nie siedzê, a jadê na tym samym wózku co ludzie z którymi krêcê.

Owi ludzie s± w stanie sami stwierdziæ co jest halo a co nie. To wprawdzie "rycerze" ale nie zakute ³by.
Rafa³ Pr±dzyñski
Zgodnie z tym co us³ysza³a zaufana osoba - do koñca miesi±ca pieni±dze maj± byæ na moim koncie. Tak rzecze Wojtek.
No wiec grzeczniutko poczekamy jeszcze te siedem dni.
A potem to ju¿ my wiemy co i jak.
A dla porz±dku - egzemplarz umowy dawno temu zosta³ wys³any do szanownej pani ksiêgowej - za potwierdzeniem odbioru - potwierdzenia nie mam do tej pory -ale wiadomo - poczta - chocia¿ z drugiej strony - impreza kiedy by³a to widaæ w nag³ówku a stempel pocztowy na kopercie od pani ksiêgowej opiewa na 15 wrze¶nia - czyli na jakie¶ dwa tygodnie po terminie p³atno¶ci bigsmile2.gif

My sobie tak ju¿ czekamy na ³askawe pieni±¿ki cztery miesi±ce a reklamy Term Uniejów na telewizji warszawskiej lec± sobie w najlepsze.

"Bo powód¼ by³a" ... Takie t³umaczenia rodem z Donka.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.