Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej rycerski w Sulejowie 14 sierpnia
> Inne > Kalendarium 2010
Michal
Pragnê serdecznie zaprosiæ na ma³y turniej organizowany przeze mnie w Sulejowie.

Impreza jest jednodniowa, wydzielona z "odpustowych klimatów" w miejscu dawnego podklasztorza cysterskiego. Nieopodal ruiny opactwa oraz ko¶ció³ek romañsko-gotycki. Teren jak narazie jest s³abo zagospodarowany ale impreza jest rozwojowa..
Bêdzie kuchnia wczesno¶redniowieczna i ma³a ¶redniowieczna knajpka dla odtwórców.

Sam turniej o którym mowa jest przygotowany z my¶l± o 8 rycerzach. Oczywi¶cie chêtnych mo¿e byæ wiêcej..
Szczegó³owe zasady walk zostan± jeszcze ustalone, liczyæ siê bêdzie ilo¶æ trafieñ w punktowane miejsca, jak równie¿ powalenie przeciwnika oraz wytr±cenie broni. Tradycyjnie nierycerskie zachowanie bêdzie karane. Wszystkich chêtnych proszê o spójny historycznie, estetyczny i oczywi¶cie bezpieczny sprzêt.
Nagrody: I miejsce 400 z³, II miejsce 300 z³, III miejsce 200 z³ oraz cztery kolejne po 100 z³.

Z tego prosty wniosek, ¿e je¶li chêtnych bêdzie wiêcej ni¿ 8, trzeba bêdzie zawalczyæ o wej¶cie do "szczê¶liwej ósemki".
Pytania oraz zg³oszenia na mail: home@laneator.com
Hoorn
Bardzo mi³a kameralna impreza, w zacnym gronie, Sulejowskie Pod-klasztorze idealne na tego typu imprezy, Micha³ zadba³ o wszystkich i wszystko, fina³owa walka naprawdê dynamiczna i na pe³nych obrotach. Natomiast mi³o zaskoczony jestem turystami, byli naprawdê na poziomi s³uchali siê nie pchali, byli bardzo zainteresowani, i zadawali wcale nie g³upie pytania, wychodzi tak jak gdzie¶ kiedy¶ napisa³ Hako, ze je¿eli podchodzi sie na powa¿nie do turystów to oni sie rewan¿uj±.
Widzia³em ze kilka osób robi³o zdjêcia wiêc mo¿e kto¶ jakie¶ wrzuci. Pozdrawiam i do nastêpnego tak mi³ego spotkania.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.