Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: zgubione, znalezione
> Inne > Kalendarium 2010 > Grunwald 2010
Kapral
My¶lê,¿e temat do¶æ na czasie...Czy ktos z obecnych nie znalaz³ mojego buk³aka o objêto¶ci o ile pamietam 1,2 litra, skórzanego, lub sakiewkis materia³owej z kwot± oko³o 50 z³, Jesliby siê cud zdarzy³, prosze o kontakt na pw.
Selion
Poszukiwane 2 kosze wiklinowe.
Niestety nie zosta³y znalezione po sobotniej biesiadzie - Chor±giew Wielkiego Mistrza - w tych koszach wystawiali¶my jab³ka dla ucztuj±cych.
Jeden kosz z r±czk± bardzo du¿y, drugi bez r±czki - wysoki na butlê 5litrow±.

Proszê o kontakt na priv i z góry dziêkujê.
Fizban312
W³a¶ciciel kaptura i na³okietników - proszony o kontakt celem zwrócenia mu stuffu - wie co da³ i komu wiêc niech siê odezwie je¶li chce to odzyskaæ bo ja nie wiem kto zacz poza twarz± i kilkoma cechami gwarantuj±cymi identyfikacjê...

Ania ¯uk
W naszym namiocie, w chor±gwi Wallenroda kto¶ nam podrzuci³ taki buk³ak, tylko czy to na pewno Twój? Tzn. nawet nie zarejestrowali¶my kiedy DOK£ADNIE kto¶ go tam wstawi³.... Jakie¶ bli¿sze szczegó³y, co tam by³o, jaki ma korek? A je¶li nie Twój, to kto siê do niego przyznaje???
Jakub £adyñski
Poszukujê berdysza z czê¶ciowo obwi±zanym ,jasnobr±zowym drzewcem, który ma oko³o 180 cm+ ¿elaziec, zagin±³ po sobotniej inscenizacji. Je¿eli kto¶ wie co¶ na jego temat pilnie proszê o kontakt!
Ragnar SW
Witam
Na Grunwaldzie "pozostawi³em" no¿yk (nic specjalnego, ale go polubi³em - rogowa rêkoje¶æ, w±skie ostrze) i czarny portfel (w ¶rodku dokumenty, wypad³ mi z sakwy w okolicach pola bitwy na trasie przemarszów). Je¶li kto¶ znalaz³by który¶ z tych dwóch rzeczy prosi³bym o kontakt na PW
Kapral
Dziekuje, informacje wysy³am na pw w sprawie buk³aka
Calen
Witam !
Do wszystkich z Chor±gwi Pomezañskiej :
Przez w³asn± wielk± g³upotê i niedzieln± ulewê , zostawi³am miskê glinian± http://www.fuscher.com.pl/images/ceramika/xiv/c4_1.jpg
czerwony skórzany pasek z mosiê¿nymi kwadratowymi nabijkami , na odwrocie koñcówki mia³ wybity znak Lorifactora , na pasku zawieszona by³a tak¿e malutka czarna sakiewka z zielonymi frêdzlami , w ¶rodku by³y dwie srebrne szpileczki .
lukerat
ZGUBIONO NÓ¯
Witam
w czwartek 15 w WALLENRODZIE lub w pi±tek rano zgin±³ no¿yk z jasn± drewnian± rêkoje¶ci±, d³ugim cienkim ostrzem, nóz mia³ pochewkê z br±zowej skóry oraz rzemieñ pochewka by³a zdobiona t³oczeniami, kto kolwiek widzia³ kto kolwiek wie proszê o info...
na zdjêciu w³a¶nie ten no¿yk:
http://picasaweb.google.com/taileslukerat/...137671070848178
pozdr Tailes
Kêdzior
Witam!

Ja niestety równie¿ zgubi³em no¿yk-20cm d³ugi,proste ostrze,ok³adziny z ciemnego drewna, nity miedziane,bez pochewki. Najprawdopodobniej wypad³ mi gdzie¶ na terenie ch. ¦l±skiej lub Podolskiej. Uczciwego znalazce chmielowe wynagrodzenie nie minie :D
Amer
Hej ,je¿eli kto¶ z Mazowieckiej ksiêcia Janusza doliczy³ siê po biesiadzie dodatkowej drewnianej michy,czarnego szerokiego pasa z du¿± klamr± od miecza i bia³ego obrusa (no ,przynajmniej bia³y by³ na pocz±tku impry ;) to proszê o kontakt na PW
Kamil - "kolega z wa³brzycha"
S³odziutki
Cze¶æ,

W sobotê rano, w okolicach wartowni w Chor±gwi x. Siemowita, ostatni raz widzia³em moj± miskê wed³ug wzoru z Ko³obrzegu (ciosan± na zewn±trz, toczon± w ¶rodku), ze znakiem p. Brody od spodu. W misce by³a stara, pociemnia³a, drewniana ³y¿ka. Ktokolwiek widzia³, proszê o kontakt.

Pozdrawiam,
S³odki.
Parys
W ¶rodê w okolicach Chor±gwii ¦l±skiej znalaz³em nóz z kolcem w czarnej pochewce. Jak kto¶ takowy zgubi³ to niech zg³osi to na priva (z opisem albo ze zdjêciem - najlepiej).
Robert Szatecki
Hej,
Coraz wiêcej postów o zgubach, jak widaæ nie tylko ja nie potrafiê pilnowaæ swoich rzeczy;) W pi±tek w trakcie 5vs5 zapodzia³y mi siê dwie tarczki hartowane na rêkawicê oraz stosunkowo d³uga koszula lniana z ko³nierzem. Mo¿e kto¶ co¶ znalaz³ to proszê o info:)
Pozdrawiam
Cedric
Po bitwie w koszach naszych dzielnych atamanów koszowych znalaz³o siê trochê sprzêtu, do którego nikt siê w Wallenrodzie nie przyznaje, m.in. miecz, helm, 4 rêkawice. Oddamy po przed³o¿eniu dok³adnego opisu.

Dodatkowo jeden z naszych francuskich sprzymierzeñców utraci³ zas³onê - psi pysk, na zaczepie czo³owym, produkcji Jacka Matery, prosimy o kontakt nagroda czeka.

a..... i zginêli dwa kaski jak siê nie znajd± rozgonim ta impreza smile.gif
Sauron
Hej,

W sobotê wieczorem w "Królestwie Niebieskim" przy Nadreñskiej i Jerzym, znalaz³em pugina³ tarczkowy. Zguba czeka na odebranie...
Calen
CYTAT(Calen @ 10:51 19.07.2010) *
Witam !
Do wszystkich z Chor±gwi Pomezañskiej :
Przez w³asn± wielk± g³upotê i niedzieln± ulewê , zostawi³am miskê glinian± http://www.fuscher.com.pl/images/ceramika/xiv/c4_1.jpg
czerwony skórzany pasek z mosiê¿nymi kwadratowymi nabijkami , na odwrocie koñcówki mia³ wybity znak Lorifactora , na pasku zawieszona by³a tak¿e malutka czarna sakiewka z zielonymi frêdzlami , w ¶rodku by³y dwie srebrne szpileczki .
t± stratê jeszcze przebolejê ale... poszukuje pilnie tak¿e srebrno-czarnego plastikowego prostok±tnego pude³eczka z napisem "oticon people first" , w ¶rodku by³ moje aparaty s³uchowe ,mia³am je w wiklinowym koszu który stawia³am przy wej¶ciu do mojego namiotu od wewnêtrznej strony , by³y tam te¿ inne cenne rzeczy typu dokumenty portfel itp, aparatów brak tylko , bardzo proszê o pilny kontakt . W przypadku znalezienia aparatów , zastanowiê siê nad nagrod± dla osoby która je znajdzie .

Bardzo proszê o informacje , osobê która znajdzie na pewno nagroda nie minie .
Tamika
Witam
W czasie sobotniej inscenizacji zgubi³am no¿yk, d³ugo¶æ oko³o 19 cm, do¶æ w±ski z czarn± rêkoje¶ci±. Bardzo prawdopodobne, ¿e zgubi³am go w lasku, no albo na polu. By³abym wdziêczna gdyby kto¶ go odnalaz³. W razie co proszê o kontakt na priv smile.gif
kamyk_
Cze¶æ,
w czerwonym namiocie, w którym wydawano wodê, albo obok drzewa, gdzie stacjonowa³a Mazowiecka, zosta³y dwa obszerne naramienniki z folgami. Je¶li kto¶ je znalaz³ i posiada bardzo proszê o kontakt. Dok³adniejszy opis + zdjêcia w³a¶ciciela ubranego w w/w sprzêt pójd± w ramach odpowiedzi zwrotnej.

Dziêki.
Vlad
w obozie Podolskiej posilem gdzies jasno brazowy kufel z zielonymi cieniami
Pozdrawiam
M³ody Jarzyn
ja na piatkowej bojowce zostawilem kufelek gliniany z napisem od spodu "m³ody jarzyn"
watpie zeby sie znalaz.ale jesli ktos go ma to bede wdzieczny za zwrocenie(cos %) :D

a w mazowieckiej janusza po bitwie na stole obok namiotow "jarzyn" :D znalazlem lokiec.
po dokladnym opisie lub zdj oddam wlascicielowi.
norikum
Po bitwie do obozu artyleryjskiego trafi³a tarcza i krzy¿acki wapenrock z krzy¿em. chyba nale¿a³o to do jednej osoby bo ch³opaki mi mówili ¿e le¿a³o razem i tury¶ci siê tym bawili...
Tarcza z herbem. Jak komu¶ zgine³a proszê o kontakt.
Passia
Po bitwie na polu znalaz³am dwa drobiazgi:
1. szary / brudno kremowy gruby coif , chyba pod he³m, do¶æ niedbale uszyty i w kiepskim stanie
2. kapsel - zatyczkê od od obiektywu Nikona - pewnie jakiego¶ turysty,ale w razie czego¶ wolê napisaæ
Obie rzeczy mogê odes³aæ poczt±.
Slavu
w akcji pojenia podczas inscenizacji jedna z naszych markietanek (choragiew mazowiecka)stracila kosz wiklinowy, podobno przy wielkim zbieraniu sie z pola bitwy gdzies z kims wywêdrowa³
jakby ktos byl w posiadania tegowo¿ nagroda nie ominie.
córa haremu
Z pi±tku na sobotê po warcie justycjarskiej, najprawdopodobniej w kramie, który by³ punktem zbornym, pozosta³a latarenka prostopad³o¶cienna, z szybkami, pêkniêt± górn± ¶ciank±, dlatego obwi±zana dratw±. Mimo wszystko jeszcze by siê mog³a przydaæ. Mo¿e kto¶ widzia³?
pozdrawiam
Dziki_
po sobotniej uczcie w Mazowieckiej zgubi³am ma³± kremow± czarkê. jest rêcznie robiona, szorstka w ¶rodku, u góry wywiniêta lekko na zewn±trz i nie ma ¿adnych uszu smile.gif jak kto¶ j± widzia³ to proszê na prv.
Gabriela
Zgubi³am gdzie¶ w okolicy kramów no¿yk w czarnej pochewce, z ciemnobr±zow±, a nawet czarn± rêkoje¶ci±, z miedzianymi nitami pustymi w ¶rodku. d³ugo¶æ ok. 18-20cm.
do¶æ podobny do tego - http://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal...4/96/1102649631

na uczciwego znalazce czeka nagroda
Marta K.
Do mojego koszyka zawêdrowa³ komplet czterech wspó³czesnych kieliszków do wódki (chor±giew ¶l±ska, pod wiat± Jelonków).
Kwato
Witam,

POSZUKUJE:
Miski, która zginê³a podczas uczty i mêskich brai, które zostawi³em na p³ocie do suszenia. Oba przedmioty zaginê³y w obrêbie polskiej chor±gwii ¶w. Jerzego.

ZNALAZ£EM:
Parê podwi±zek, które kto¶ z moich ludzi znalaz³ pod prysznicem. Mog± one nale¿eæ do kogo¶ z ¶w. Jerzego, lub innej chor±gwii, bo chyba mieli¶my jeden prysznic wspólny z innym obozem.

W obu sprawach proszê o kontakt na priva.

Chadziaj
Na inscenizacji zosta³ ¶ciêty grot mojej w³óczni. Niestety nie by³o go po¶ród sprzêtu znalezionego.

"Bezpieczny grot" z kulk± na koñcu z czarnej stali - nic specjalnego, ale by³em do niego przywi±zany.
Przemko zwany Zychem
Czy to by³ grot wyciêty ze szpadla z dospawan± kulk±.

Przy okazji zanitowany bardzo ³adnym, kutym gwo¼dziem?
Sowa
Znalaz³am nó¿ na Grunwaldzie. ;) Oddam nó¿ za zgubiony berdysz :D :D :D

A tak na powa¿nie, czekam najlepiej na zdjêcia i dok³adne opisy,
d³ugo¶ci, wygl±du rêkoje¶ci, gdzie móg³ zostaæ pozostawiony, jak wygl±da³, czy mia³ pochwê, czy nie, co by³o lub nie by³o z no¿em i najlepiej fotê na email tamtaradej@interia.pl

Oddam chêtnie.
ikmis
loki08.gif kto zgubi³ sakiewkê (planszê) z runami (pionkami do gry)?

proszê o dok³adny opis na PW, to ode¶lê poczt±.
Daria Malinowska
Br±zowy gliniany kubek z uchem , wydaje mi siê , ¿e by³ podpisany od spodu "Daria" albo co¶ w tym stylu i kamionkowa butelka , okr±g³a , z uchwytem przy szyjce , br±zowa , nieszkliwiona na terenie Mazowieckiej najprawdopodobniej .
Korinka
ja te¿ zgubi³am no¿yk z pochewk± :/ widzê, ¿e nie jako jedyna, mo¿e siê rzemieñ mocuj±cy urwa³?
nó¿ zasyfiony bum.gif rêkoje¶æ z jasnego drewna wykoñczona br±zem, pochewka ciemnobrazowa nacinana.
Nó¿ ostatni raz widziany by³ wieczorem w pi±tek, potem imprezowa³am u Smoczej, ale nie wykluczam zagubienia w okolicach tojkowych. Znalazcy by³abym niezmiernie wdziêczna (mogê zrewan¿owaæ siê butelk± porterówki :D) no¿yk dosta³am kiedy¶ w prezencie.
Ania Franczyk
srebrny pier¶cionek.
znaleziony w rynienkach "u wodopoju". W³a¶cicielkê proszê o kontakt na prv.

Tak nawiasem mówi±c proponujê jako¶ zaznaczaæ w tek¶cie rzeczy zgubione/znalezione, gdy¿ przedzieranie siê przez opowie¶ci kto, gdzie, kiedy, i na jakim etapie upojenia co¶ zgubi³/znalaz³ jest mêcz±ce, kiedy szuka siê konkretu...
Rita
Zagina³ aparat fotograficzny HP - zwyk³a "ma³pa" z 2005 roku, schowana w rêcznie uszyty pokrowiec z grubej zielonej we³ny z pomarañczowym, plastikowym guzikiem.
W±tpiê, czy sie odnajdzie, ale je¶li tak, zrewan¿ujê sie jako¶æ sympatyczn± nagrod±. Przepad³ na terenie Chor±gwi Goñczej.
Shiryu
Ja za¶ poszukujê glinianego kufla. Z wygl±du przypomina przero¶niêt± (równe pó³ litra pojemno¶ci :D) fili¿ankê, szkliwiony na zielono. Przepad³ w trakcie biesiady w Goñczej. Widzia³ kto¶ takie cudo? ;)
Pablo
Witam , jedna z naszych dziweczyn(pojek) znalaz³a na polu/wyrwa³a tyrystom ze szpon-po inscenizacji miecz jednorêczny , g³owica "kulisty grzybek" , proszê w³a¶ciciela o opis , miecz jest do odbioru w Milanówku pod WAW¡ u wy¿ej wymienionej. Kontakt do mnie na priva.
pozdrawiam Pablo.
Radko z Opola
w sumie pogodzilem sie juz z zguba
no ale zawsze mozna sprobowac

zgubilem szpikulec z drewniana raczka (szpikulec z lorifactora)
zgubiony w okolicach pól, przed proba bitwy
TheWarzyk
Gdzie¶ na polu bitwy (Albo wracaj±c z inscenizacji) zgubi³em ty³ prawej ³ydki stalowej.. Roboty mo¿e nie jest przecudnej ale daje radê i jako komplet nie tak ¼le wygl±da - (mocowana by³a do frontu na dwa skórzane paski który odmówi³y pos³uszeñstwa niestety) - jakby kto¶ co¶ takiego znalaz³ proszê o info na priv to fotki i dok³adniejszy opis postaram siê podes³aæ w celu weryfikacji czy to moje czy niekoniecznie ;)
Kaya
Pisa³am ju¿ w innym dziale ale i tu wsadzam pytanie

Na pro¶bê Kamyka z Gniewu zamieszczam t± informacjê.

Na Grunwaldzie zagin±³ pier¶cionek zarêczynowy jaki dla niego wykonywa³am. Najprawdopodobniej sta³o siê to pod prysznicami w szkole. Pier¶cionek by³ projektowany indywidualnie i wykonany rêcznie dlatego te¿ nie da siê go z ¿adnym innym pomyliæ. (http://www.egreta.pl/wyroby3.html)
Bardzo proszê osobê która go znalaz³a ,b±dz tych którzy mog± wiedzieæ u kogo znajduje siê ów pier¶cionek o kontakt ze mn± lub Kamykiem bezpo¶rednio.
Sprawa jest pina poniewa¿ wkrótce bior± ¶lub .

Kaya -606-635-204
Kamyk - 600-681-812

.
ttin
W sobotê u Smoczej zapodzia³y siê moje no¿yce krawieckie - du¿e, stalowe, wspó³czesne (nie historyczne). Z tego, co siê dowiedzia³am, najpierw trafi³y do pude³ka Saszy z narzêdziami, potem na stó³, a potem... S³u¿y³y mi ¶wietnie od paru ³adnych lat i bardzo chcia³abym je odzyskaæ...
Nidhogg
Przekazujê pytanie od znajomego z chor±gwii: " Gdzie¶, najpewniej poza terenem obozu Goñczej (podejrzewam rynny od strony obozów konnych, gdzie siê my³em w sobotê po bitwie) straci³em pasek - barwiona na ciemno skóra, sprz±czka i okucie z inicja³ami IHC, bez nabijek. Je¿eli jakim¶ niezwyk³ym cudem uda mi siê ten pas odzyskaæ, to znalazca mo¿e liczyæ na odpowiedni wykup w formie ulubionego trunku."
Gazda
W czasie bli¿ej nieokre¶lonym zaginê³y rêkawice ³y¿kowe z wyprofilowanym palcami. Produkcji Hefajsta z Gniewu u niego na stronie "Rêkawice 7". Ktokolwiek wie co¶ o nich, proszony jest o kontakt. Nagroda gwarantowana. Mojemu kumplowi zale¿y na nich z racji i¿ by³ to prezent na 18 urodziny.
Pozdrawiam
Morganka
CYTAT(Kêdzior @ 11:46 19.07.2010) *
Witam!

Ja niestety równie¿ zgubi³em no¿yk-20cm d³ugi,proste ostrze,ok³adziny z ciemnego drewna, nity miedziane,bez pochewki. Najprawdopodobniej wypad³ mi gdzie¶ na terenie ch. ¦l±skiej lub Podolskiej. Uczciwego znalazce chmielowe wynagrodzenie nie minie :D

mo¿liwe, ¿e mamy go z Brzarcikiem smile.gif
Micha³ z Lublina
Trochê pó¼no ale ...

1. zapodzia³a mi siê gdzie¶ koszula bia³a z grubego lnu. Zostawi³em j± albo przy prysznicach albo w obozie Podolskim
2. kubek gliniany czarny ze zdobieniami (wzór wcze¶niejszy). Zosta³ prawdopodobnie na uczcie w chor±gwi Podolskiej

Za znalezione rzeczy odwdziêcze siê odpowiednio w browarach oczywi¶cie smile.gif

Micha³
Gienio
na turnieju w Chwarszczanach po¿yczy³em w sobotê wieczorem p³aszcz z 3/4 ko³a jasnozielony obszyty jasnym lisem. Bardzo proszê o jego zwrot. Je¿eli kto¶ zobaczy taki p³aszcz ( jest bardzo charakterystyczny - wielki i ciê¿ki ) proszê o kontakt z Opolem.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.