Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: KIELCE i okolice- Szukam grup rekonstrukcyjnych.
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Zarowa
Witam wszystkich. Po wielogodzinnych i bezowocnych posuzkiwaniach w internecie, postanowi³em poprosic Was FREHowicze/ki o pomoc w poszukiwaniu ruprekonstrukcyjnych/bractw z Kielc i ca³ego woj. ¦wiêtokrzyskiego. Do niedawna nale¿a³em do KBA... Teraz odczuwam brak prochu i bitewnego zgie³ku. Interesuje mnie g³ównie ¶redniowiecze i nowo¿ytno¶c.

Dodam tylko ¿e Kompania Wolontarska, Dru¿yna Królewskiego Zamku w Chêcinach, oraz Chor±giew Rycerska Ziemi Sandomierskiej odpadaj±.

Z góry dziêkuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Sunniva (Roscia Barbara)
Witam
Jako cz³onek Klubu Historycznego HIRD (www.khhird.pl) polecam t± w³a¶nie dru¿ynê. Robimy wieki IX-XI (ale jedna osoba tak¿e XIII). Mo¿na nas spotkaæ np jutro w I LO (dziewczyny zbieraj± siê o 10.30, ¿eby razem szyæ) lub w dniach 17-18 lipca pod Muzeum Narodowym w Kielcach (pokazy i wioska historyczna). Co roku w ramach Festiwalu Nauki we wrze¶niu organizujemy piknik historyczny w Belnie k. Zagnañska. Zapraszam. W razie pytañ pisz na PV.
makKac
To ja podepnê siê pod temat.
Poszukujê kontaktu z lud¼mi z Kielc, którzy na tegorocznym Grunwaldzie funkcjonowali u ¦w. Jerzego jako Poczet Herbu Odyniec.
Kurczê, my¶la³em ¿e znam wszystkich paraj±cych siê t± patologi± u nas na wsi, a tu taka niespodzianka...
Dobrawka
Jak Kielce siê tutaj ujawniaj±, to i ja siê ujawniê.
¯yjê w Kielcach, rekonstruujê sobie ju¿ kilka lat. Sama Sobie Pani±. Czasem gdzie¶ je¿d¿ê.
Interesuje mnie g³ównie X, XV i XVII wiek.

Na tegorocznym Grunwaldzie te¿ by³am w ¶w. Jerzym. By³am zaskoczona, gdy siê dowiedzia³am, ¿e s± w Chor±gwi ludzie z Kielc. Niestety, nie uda³o mi siê z nimi spotkaæ.

Mam nadziejê, ¿e siê odezw±.

Pozdrawiam smile.gif
Buka
Tutaj na freha u¿ytkownik o nicku 'doktor' to jeden z ch³opaków z Kielc smile.gif
makKac
CYTAT(Buka @ 00:04 21.07.2010) *
Tutaj na freha u¿ytkownik o nicku 'doktor' to jeden z ch³opaków z Kielc smile.gif

Dziêki, mam ju¿ namiary na ch³opaków. A w bonusie znalaz³a siê Dobrawka smile.gif
w³óczykij1331
Witam Was PT panowie rycerze i panie rycerki.
Wraz z kumplem planujemy rozruszaæ grupê na terenie Kielc rekonstruuj±c± piêkny wiek XV, ledwo co wschodz±cy.
We dwóch jeste¶my ju¿ w pe³ni histerycznie ubrani, mamy jak±¶ broñ, maj±tek, chêci i si³ê w lêd¼wiach ale ludzi, cholera, jak nie by³o tak nie ma. Wszelkich zainteresowanych tak± dzia³alno¶ci± lub te¿ omówieniem jaki¶ szczegó³ów proszê ³askawie o kontakt pod numer 661442888 lub gg 9107423 (nb. jestem ca³y czas na niewidocznym wiêc piszcie a zostanie wam odpisane!). Dodam jeszcze, ¿e docelowo planujemy odtwarzaæ polsk± ludno¶æ mieszczañsk± z okresu oko³o-grunwaldzkiego (mniej wiêcej 1350-1420), jednak, nic nie stoi na przeszkodzie aby, je¶li kto by mia³ takie ¿yczenie, rekonstruowa³ jakiego pana rycerza czy zwyk³ego kmiecia ma³orolnego - pod warunkiem jedynie, ¿e ubierze siê jak na rycerza czy ch³opa piêtnastowiecznego przysta³o, zachowywaæ siê bêdzie odpowiednio i dobrze bawiæ.

Acha, dla u³atwienia dodam, ¿e na imiê mi Pawe³... gdyby kto¶ siê jednak zdecydowa³ i zadzwoni³... a nó¿... kto wie... zawsze, tego tam, ³atwiej.

Vale!
Max
witam
czy w kielcach dziala obecnie jakas grupa organizujaca treningi szermierki?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.